За подготвителните модули към СМГ - І

• 43 135
  • 390
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дали "великите" математици могат да измислят и по-гадна задача от последната. На бас, че ще им е трудно. Всъщност може и решението да не е толкова трудно, но обяснението на условието е зашеметяващо - направо от толкова много думи не разбираш какво искат всъщност (ако имаш нерви да го прочетеш).

# 121
Някой има ли задачите?

# 122
  • София по рождение
Някой има ли задачите?

да, всички, бих ги пратила, но нямам скенер, но ако никой не ти ги прати ще ти ги напиша

# 123
ето имейл:
ilka_2000@abv.bg

Моля,ако някой има задачите нека ми ги изпрати.Много благодаря.

# 124
  • София
Както каза синът ми: "по-трудни задачи не съм решавал". След толкова месеци решаване с него, за първи път съм съгласна с това му твърдение на 100%. Не само не мога да реша последните две задачи. Не мога да реша и тези между 15 и 20. Ако преподавателите в СМГ са преценили, че на училището му трябват деца, които могат да решават такива задачи, то тогава съвсем реално погледнато моят син не е за СМГ. И в този смисъл няма за какво да се ядосвам. Така или иначе, остава ползата от наученото от курсовете.

# 125
  • София по рождение
Наистина задачите бяха доста трудни днес.  ooooh! Еми наистина е откриване на таланти явно. Каквото стане! Да са ни живи и здрави!!! Hug

# 126
  • София
Някой знае ли утре кога ще изнесат резултатите от изпита и дали щи ги качат на сайта на СМГ.

# 127
  • София
Последните две години ги изнасят още към 8-9 сутринта. Не знам за сайта.

# 128
  • София
Последните две години ги изнасят още към 8-9 сутринта. Не знам за сайта.

Благодаря ти много.

# 129
  • София
След като пререшихме задачите от теста с учител по математика, установих че имаме 17 или 15 точки от 25, като на 3 задачи от 1 точка е направил свръх тъпи грешки от бързане, даже и той се ядосваше. Всичко ще ни зависи от двете задачи от по 10 точки, но като гледам шанса ни е минимален да не кажа никакъв. Трябва да има поне по 7-8 точки на задача. За втората геометричната бил написал всичко, а за първата, която е много странна и не сме решавали подобни е писал, ама дали е вярно.
Колко имате вие от теста?

# 130
Наистина са гадни двете задачи, та това си е комбинаторика....И синът ми не се е представил блестящо. На теста е объркал и тази проста задача с бройката на ъглите...та ме е яд, но...в общи линий задачите бяха сложни. Дано вземе някоя точка от двете последни задачи, ина4е от теста с последните зада4ки  не се е справил с 20 и 17. От теста може би имаме 17 или 18 точки.

# 131
  • София
Здравейте момичета! Моят син ми каза, че утре в 17,00ч. ще изкарат резултатите, а в понеделник ще ги качат на сайта. Аз все още не съм видяла задачите и не мога да ги коментирам, защото веднага след изпита замина за еднодневна екскурзия,утре се връща. Каза, че са били трудни задачите, но ми звучеше доста спокоен  Wink
Еми няма да чакаме много,утре всичко ще е ясно. Почти всичко бил решил, ама колко е вярно... newsm78

# 132
  • София
елфа или sandrella, бихте ли написали отговорите на задачите от 15 до 20? Благодаря!

# 133
на 15 - 25;
на 16 - 16;
18 - 1см
19 -22
20 и 17 не я е решил.
17 та се смята мн лесно - сума от двойки и накрая се прибавя 1

# 134
Според мен отговорите на 16-20 задачи са:
16) 16
17) 1005
18) 2 см