За подготвителните модули към СМГ - І

• 43 121
  • 390
  •   1
Отговори
# 150
дам... Confused и ние родителите им паднахме в капанчетата Laughing. Браво Nelly! и на 20 зад. си права, няма как да е 24; 00:00 също се появява на часовника   Joy Успех на децата! Наистина ще им е нужен

# 151
Успех на всички деца! Ще ви помоля за задачите на stryper_bg @ yahoo.com

# 152
И аз моля за въпросните задачи.
danailapeeva@gmail.com
И ще ви стискаме палци за добро класиране! Peace

# 153
  • София
Ако може, ще ви бъда много благодарна, ако изпратите задачите и на мене Simple Smile

mamasha_1999@yahoo.com

Успех Simple Smile

# 154
  • София
Момичета, имам един въпрос. След като този форум е създаден, за да могат хората да си помагат и да споделят опит, защо са толкова тайни задачите, които са се паднали вчера или миналата година, та си ги изпращате по mail-а, а не ги напишете тук във форума, та всички да могат да ги видят?

# 155
  • София
А ти защо преди да зададеш въпроса си обвинително, не помислиш колко от нас имат свободно време половин-един час да преписват повече от страница и половина печатен текст?
Аз съм пробвала да качвам сканирани копия в snimka.bg и след като потроших 20 мин в безплодни опити се отказах. Та, като човек изпращал на много съфорумци задачи, когато съм имала тази възможност, приемам и като обида така формулирания въпрос.  Naughty

# 156
Аз съм ги писала преди, но наистина отнема много време Sad.

# 157
  • София
Днес, след като се успокоих, защото вчера бях бясна за втората задача, която на първо четене изглежда ужасна, седнах и реших всички задачи. Без да претендирам, че съм абсолютно права, мисля, че отговорите са:
1В, 2Б, 3В, 4В, 5Б, 6Г, 7А, 8В, 9А, 10Б, 11Г, 12 (не знам дали еднаквите ъгли се броят само по веднъж), 13А, 14Б, 15В, 16-16 (4433333333333333 е числото), 17-1005, 18-не знам,защото има много неясноти, 19-22, 20-25 или 1440 (зависи какво имат предвид).
Първа задача: а) 81; б) 0, 1, 2; в) 921
Втора задача: а) 3120 или 3200 (и двете са възможни); б) 74; в) 7
За това как да разделим квадрата, не мога да ви го начертая, но мога да обясня един начин: от горната страна и от дясната страна например чертаем квадрати със страни по 10 м и получаваме 7 по-малки квадрата, а от ляво и от долу се получава един по-голям квадрат със страна 30 м.
Това е от мен, чакам с нетърпение да излязат резултатите, но и решенията на задачите, за да видя аз лично как съм се справила.
 newsm78

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 12:30 от svetoslava73

# 158
  • София
Въпросът ми не беше обвинителен, просто мислех, че има някаква причина да не ги споделяте с всички. Извинявам се, ако съм ви обидила и мисля след няколко дни, като се върна от командировка, да напиша поне последните две, за да може, децата, които ще кандидатстват догодина, да видят какви задачи са се паднали тази.

# 159
  • София
Дали излезнаха вече резултатите? Имате ли информация?

# 160
Резултатите: в 17:00 днес (21.06) във фоайето. Дано ги публикуват и на сайта, че нямам намерение да ходя до СМГ да се бутам пред списъците, поне не днес следобед.  Simple Smile

# 161
Здравейте,
това са задачите от втората част на теста. Ако никой не напише задачите от първата част, когато имам време ще ви ги пусна и тях.

1 задача: За домашно г-жа Математичка ни преложи да станем автори на „задачи за числа”.
a)   Пепи записа всички шестцифрени номера със сума на цифрите 6, на които сумата на първите три цифри е равна на сумата на последните три цифри, например 030 201. Колко номера е записал Пепи?
b)   Иван си избра 3 различни цифри. Той написа всички възможни трицифрени числа, в записа на които участват и трите цифри. Събра тези числа и получи 633. Кои са избраните от Иван цифри?
c)   Аз си избрах трицифрено число и с неговите цифри направих следното: първата му цифра умножих с 3, към полученото число прибавих 2 и резултатът записах на мястото на първата цифра. Същото направих и с другите две цифри, като резултатите записвах на съответните места. Така получих четирицифрено число с различни цифри и възможно най-голямо. Кое число съм избрал?

2 задача: Край една река група златотърсачи заградили правоъгълни участъци. Номерирали ги, като поставили табели с поседователни числа 1, 2, 3 и така нататък.
   За всеки участък, чийто номер е с 1 по-голям от номера на друг участък е вярно, че:
-   единият от размерите му е с 2 метра по-голям от някой от размерите на другия участък;
-   вторият му размер е 2 пъти по-голям от размерите на другия участък;
-   страните на всички участъци се измерват с цели числа метри.
a)   Ако участък № 1 е с размери 50 м на 30 м, то колко квадратни метра може да е лицето на участък № 2?
b)   Ако участък № 3 е с размери 50 м на 30 м, то колко метра е обиколката на участък № 1?
c)   Ако участък № X е квадрат с лице 1600 кв.м., то колко най-много може да е X ?
Собственикът на този участък иска да го раздели на 8 (не непременно еднакви) квадрата. Покажете му как може да направи едно такова разделяне?

# 162
  • София
Ще ви помоля ако може да ми пратите и на мен задачките eli4ka73@abv.bg

# 163
  • Варна
Днес, след като се успокоих, защото вчера бях бясна за втората задача, която на първо четене изглежда ужасна, седнах и реших всички задачи. Без да претендирам, че съм абсолютно права, мисля, че отговорите са:
1В, 2Б, 3В, 4В, 5Б, 6Г, 7А, 8В, 9А, 10Б, 11Г, 12 (не знам дали еднаквите ъгли се броят само по веднъж), 13А, 14Б, 15В, 16-16 (4433333333333333 е числото), 17-1005, 18-не знам,защото има много неясноти, 19-22, 20-25 или 1440 (зависи какво имат предвид).
Първа задача: а) 81; б) 0, 1, 2; в) 921
Току-що погледнахме със сина ми тук публикуваните задачи и решихме 1-вата. Отговорите ни са различни от твоите, според нас са а - 100 б-0,1,2 същия като твоя и в-числото е 229, резултата е възможно най-голямото 4-цифрено число в случая 8829.
На 2-рата задача отговорите ни съвпадат с твоите.  Peace

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 17:03 от Diana_gr

# 164
  chef  Аз ще съм първата, надявам се след мен да се запишат и останалите!

С И Н Ъ Т   М И   Е   П Р И Е Т !
Много сме щастливи всички - той също!
26т. английска паралелка!

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 17:11 от Стики

Общи условия

Активация на акаунт