За подготвителните модули към СМГ - І

• 42 978
  • 390
  •   1
Отговори
# 240
Много моля да ми изпратите и на мен задачите от изпита на имейл assova@zographic.com. Предварително Ви благодаря!

# 241
Моля и на мен ако може Simple Smile
boyan@idimagic.com

Много моля да ми изпратите и на мен задачите от изпита на имейл assova@zographic.com. Предварително Ви благодаря!

# 242
  • София
Ще помоля и аз за задачките eli4ka73@abv.bg

# 243
Аз пък се отказах да го пращам на изпит в 107-мо. Изобщо не ми харесва това, че всяка година ще държи изпит, за да остане в математическата паралелка, вижда ми се натоварващо и стресиращо за детето  Naughty . То по тази логика и директорката и училищният персонал трябва да държат всяка година тест, за да останат.

Случайно попаднах на темата, проверявайки резултатите от изпита в СМГ. Синът ми кандидатства и е приет за негово щастие Simple Smile) /Защото той си пожела да кандидатства там. Аз съм доволна от училището в което учи, при все че и брат му ще е първи клас там тази година. Но негова воля, не мисля да го спирам/. До момента учеше в 107- мо училище и за това е реших, че ще мога да ви дам полезна информация. /жалко, че изпитът тази година е минал, но за следващата поне/.
 На въпросния изпит се явяват само деца, които искат да са в математическия поток, но нямат необходимия "рейтинг", както там го наричат. /Рейтингът се формира на края на годината на базата на задължителните състезания, на които децата трябва да се явяват. За повечето деца там ходенето на състезания не мисля, че е стресиращо или натоварващо, просто защото те са си избрали да се занимават допълнително с математика /или поне по-голямата от част от тях. Мисля, че ходенето на повече състезания и изпити само може да им е от полза, да придобият повече опит и рутина.
Определено е по- добре да има изпит всяка година, защото по- този начин децата, не само тези от математическия поток, имат стимул през цялата година да учат, конкуренцията е по- висока и резултатите също.
На наши приятели детето е в математическата паралелка на 119. Там не ги задължават да ходят на състезанията и трябва да ви кажа, че синът им савсем е загубил интерес. То е като при спорта- да тренираш и да не ходиш на състезание- няма смисъл.
Ако на детето не му харесва да ходи на изпити и състезания по математика, това ще е най- малкият му проблем, ако учи в математическо училище, защото задачите за приемен изпит са една незначителна част от задачите, които идват в последствие.
Успех на всички дечица и техните родители Simple Smile
 Simple Smile
Имам  още много въпроси за СМГ и 107мо ...Дадохте много полезна информация , така да се каже от 1ва ръка  Wink Най-грубо казано: защо избрахте СМГ пред 107мо?.Може и на лични

# 244
И мен ме интересува защо се местите от 107 в СМГ, така, че ако може да споделите във форума.

# 245
Изпратила съм задачите на мейловете, които намерих в темата. Надявам се да не съм пропуснала никой.
Извинявам се за недоброто качество!

Според мен сравнение между СМГ и друго училище не може да се прави, камо ли да търсите сметка на хората защо са избрали СМГ!  Naughty

# 246
  • Sofia
Първо , да честитя на всички приети!  bouquet
Второ - да успокоя неприетите - светът не свършва! Бъдещето на децата е пред тях, и ако математиката наистина ги влече ,ще намерят начин да се развиват! Hug

И мен ме интересува защо се местите от 107 в СМГ, така, че ако може да споделите във форума.
Нямам дете в нито едно от двете у-ща ,но имам мнение по въпроса.
 Синът ми завърши 5 кл., м.г. не го приеха в СМГ, но тази година продължи да се занимава упорито с курса по математика / поради която причина влизам в темата/. Та следя отблизо класиранията на всички математически състезания , и това което виждам дава отговор на въпросът ти.  СМГ-ейчетата са на първте места , а 107-мо - в дъното. На повечето места, децата от 125-то се представят много по-добре от тях.
 За протокола - следя само 5-токласниците/бивши, вече/.

# 247
Здравейте,

Може ли да помоля и аз за задачите от изпита?
Мейла ми е: cvetkova@mail.bg

Благодаря предварително!

Поздравления, за всички приети дечица, за останалите кураж и може да е за по-добре! Simple Smile

# 248
Първо благодаря на всички, които ми изпратиха задачите от изпита  Heart Eyes.
По въпроса 107 vs СМГ. 107 се намира в относително спокоен квартал, на място с ненатоварено движение около самото училище, двор на 3 нива с доста растителност макар и малко занемарена.
СМГ - откакто изрязаха дърветата има съвсем "градски" изглед. По отношение на преподаването и условията, при които се провежда обучението не мога да дам достоверен коментар. По мое време и двете училища разполагаха с прекрасна база и преподаватели.

# 249
аз съм Влади и съм 3 клас. Майка ми не се сеща да ви даде имеййла си за задачите.МОЖЕ ЛИ ДА ГИ ИЗПРАТИТЕ НА МОЯ ИМЕЙЙЛ-vladiani123@abv.bg   Mr. Green newsm62 newsm62

# 250
Стики , отговорът ти е малко грубичък  Wink, който иска може да сподели информация, който не иска - никой не го принуждава насила  Wink
Ali_sun за състезанията си почти права ( но като се има предвид че в СМГ са 6 паралелки, а в 107мо само една -нормално е)
reservenx, на мен лично спокойствието в и около 107мо много повече ми допада, но пък много ме вълнува и обучението там ....Четох по-назад в темата едно много полезно мнение на ana_ за СМГ, надявам се и някой да сподели така и за 107мо, защото не е само математиката най-важна, а и другите неща ... А на състезания можеш да ходиш и от ххх училище.

# 251
... А на състезания можеш да ходиш и от ххх училище.

Можеш разбира се. На олимпийския принцип -ако искаш да се поразходиш, че няма какво да правиш.
По принцип материалът, предаван в задължителния курс, и материята, изисквана за успешно участие в състезанията, са на съвсем различно ниво. В националните олимпиади децата от ххх училище успяват да се класират на първия кръг и... до там. За областен и национален кръг се изисква специална извънредна подготовка. В 107 училище като цяло нивото е доста под това на СМГ. Съизмерима със СМГ подготовка дават в 125 училище.

# 252
към Някойси: бих отговорила на лични, но не си регистриран, и освен това аз питам не само за математиката  Wink

# 253
  • София
... А на състезания можеш да ходиш и от ххх училище.

Можеш разбира се. На олимпийския принцип -ако искаш да се поразходиш, че няма какво да правиш.

Не съм съвсем съгласна. Ако имаш желание да учиш повечко, може и да се случи да се класираш и за националнен кръг на олимпиада. И то от някое квартално училище. На мен някога ми се случи, така че го казвам от личен опит. При това не бях ходила на уроци, курсове или такива подобни. Нямаме право да дисквалифицираме деца само защото не учат в СМГ

# 254

Не съм съвсем съгласна. Ако имаш желание да учиш повечко, може и да се случи да се класираш и за националнен кръг на олимпиада. И то от някое квартално училище. На мен някога ми се случи, така че го казвам от личен опит. При това не бях ходила на уроци, курсове или такива подобни. Нямаме право да дисквалифицираме деца само защото не учат в СМГ

Никой никого не дисквалифицира по никакъв принцип. Единственият фактор за класирането е процентът на вярно решените задачи. А децата от СМГ имат по-добра подготовка и затова се класират по-напред. Ей тук има класиране на олимпиади и пр.:

http://rio-sofia-grad.com/

Естествено, винаги има изключения. Деца, дето освен талант имат и кой да им показва. Защото колкото и да ти се учи, ако няма кой да те светне на триковете и тънкостите нещата не се получават. Освен ако не си някой Гаус Mr. Green

Що се отнася до другите науки, "не само за математиката" - има наблюдения над дете в 107 училище и деца в СМГ. И не бих казал, че в 107 превъзхождат СМГ по кой да е предмет.

Общи условия

Активация на акаунт