За подготвителните модули към СМГ - І

• 42 933
  • 390
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Кажете ми, утре имат ли курс и от колко часа е. Искам да му взема последното контролно.

Днес курса е от 15 часа, за групата която беше от 8 в събота. Моичкия твърди, че Златилов им е казал резултатите в понеделник, но аз контролно още не съм видяла, не им ги е върнал.

Поумориха се децата, вече искам да е 20-ти, всичко да е свършило. Вашите деца решават ли задачи в къщи? Аз мисля да си ходи само на интензивния курс и да пререшава у дома това което са взели в деня и да пише  домашното. Повече не мисля да го пренатягам.

# 31
  • София
Моят син вчера е питал Златилов за резултатите от контролното и той е казал, че още не ги е проверил  Rolling Eyes
Иначе и аз смятм да не го товаря повече - ще ходи на курс и ще си пише домашните.
Аз останх с впечетлението, че на интензивния курс ще правят преговор, а те май взимат нови неща  #Crazy . Вчера например са взели часовникова аритметика / или нещо такова, не помня точно /,което било близко до календара, но не точно  newsm78
В крайна сметка мисля, че трябва да е спокоен, пък каквото стане.

# 32
  • Sofia
Момичета ,спокойно! Резултатите от пробните изпити не винаги съвпадат с резултатите от истинския  Peace.  М.г. когато моят кандидатстваше се оказа ,че доста деца със слаби резултати на пробните влязоха , и обратно. Всичко е до психиката на детето в деня на изпита  Laughing. Да не говорим, че дават по-лесни задачи ,и децата влизат с повече точки!
 Колкото до езиците - пишете си ги като желания , и ако точките не ви стигат за 1-во желание - отивате на 2-ро!
 На всички математичета успех , и да се похвалите с добри новини!  bouquet

# 33
  • София
Две изписани страници за един ден Shocked, а аз чак сега се включвам. Embarassed
Първо поздрави на приетите дечица и успех на следващия изпит в СМГ! newsm74
При записването за изпита за СМГ аз писах и двата езика. За мен в случая това е без значение.
И за мене е без значение, но господинът там, които заместваше ме заблуди нещо и ми обесняваше, че като пиша 1- английски ще се борим само за местата с английски. А какво пише на 2 място нямало значение.
Значи трябва да отида да се корегирам.

# 34
  • София
Две изписани страници за един ден Shocked, а аз чак сега се включвам. Embarassed
Първо поздрави на приетите дечица и успех на следващия изпит в СМГ! newsm74
При записването за изпита за СМГ аз писах и двата езика. За мен в случая това е без значение.
И за мене е без значение, но господинът там, които заместваше ме заблуди нещо и ми обесняваше, че като пиша 1- английски ще се борим само за местата с английски. А какво пише на 2 място нямало значение.
Значи трябва да отида да се корегирам.
Ако си написала на второ място руски, няма смисъл да се разкарваш. Ali_sun добре го е обяснила, а и на мен дамата, която прие молбата ми обясни същото.

# 35
  • София
само да се коригирам: нещо не съм разбрала правилно  Embarassed , от вчера са почнали преговор, а часовниковата аритметика са я взели в понеделник.

# 36
Аз съм майка на второкласник. Смятам да го запиша на подготвителният курс в СМГ от 2009/10 год. Моля препоръчайте ми преподавател. Доколкото разбирам от форумите силни училища с математически паралелки са СМГ, 125, 119... Какво е Вашето мнение? Нека кажат и майките на 5-класници и 6-класници и роднини и приятели на такива.
Препоръчвам Цветкова,голямата ми дъщеря беше при нея на курс 3-ти и 4-ти клас.Много спокойна,много добре обяснява.Разбира се, само на това не може да се разчита.Групите са големи,не може да се обърне внимание на всяко дете.Тя пишеше всичко не дъската.Някои деца преписват папагалски.За да има ефект и да няма пропуск,детето като се прибере вкъщи трябва да пререши задачите.Много родители мислят,че задачите от Математическите читанки след като са за 3-4 клас са лесни и могат да ги обяснят на детето си.Това съвсем не е така.Една позната се опитваше да обясни на сина си задача със системи уравнения.Това е повече от грешно.
Целта на изпита в СМГ е да се открият най-добрите деца -математици.Ако нечие дете не е прието,това не означава,че детето не се е справило добре.Просто е имало деца,които са се справили по-добре от него.
Проверяващите задачите от изпита държат задачата да е разписана,много добре обяснена и подредена от детето.Ако има налучкване на отговор или неясно решение,се дават по-малко точки.Това се отнася за задачите,на които се изисква подробно решение.
 119-то и 125-то са алтернатива за неприетите в СМГ.Малката ми дъщеря-второкласничка учи в 119-то.Математическата паралелка от 5-ти клас е много добра.Има доста деца приети в АК тази година.Горещо препоръчвам това училище.Очертава се да стане едно от елитните училища в София,благодарение на директора разбира се.
Получи се много дълъг пост,ама темата за СМГ ми е любима.

# 37
  • София
Благодаря ти, Ana! Извини ме за невежеството, но кое училище е АК?

# 38
Благодаря ти, Ana! Извини ме за невежеството, но кое училище е АК?

Американски колеж-София. Кандидатстване след 7-ми клас.

# 39
  • София
Написах само английски, така че ще трябва да добавя и руски.

# 40
# 41
Написах само английски, така че ще трябва да добавя и руски.

Мисля,че не е необходимо.
Ако са запълнени паралелките с английски,а вашето желание е такова, детето ще бъде записано в паралелка с руски.Не е болка за умиране.
Не е и кандидатстване по паралелки както е след 7-ми клас.

# 42
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Мами на математици,
Предполагам, че сега съзнанието ви е ангажирано приоритетно с предстоящия изпит, но ако мога да ви разсея с един - два разясняващи въпроса.  Laughing
Моят син ще бъде трети клас и ми се иска да започна полека с по- сериозна подготовка по математика. Гледам това, което пише за тазгодишните курсове в СМГ. Има курсове и преподаватели, за които пише, че правят двугодишен курс, а за други си е само за трети клас. Каква е разликата да се пусне двугодишен или просто два поредни едногодишни- има ли такава? И за цените не виждам нищо. Може ли да ме ориентирате тази година как са били и по какви учебници/сборници са?
Колебая се за трети клас дали да го записвам в СМГ или в НПМГ, което ми е по- близичко, но незнам дали ще има приемственост подготовката, така че да продължи в 4 клас с курса в СМГ или с подготовка от НПМГ да кандидатства в СМГ.
Има ли деца, които ще се явяват на изпит в 107 мо към НПМГ? Как става приема там???
Много въпроси, все хаотични, но ако можете да ме ориентирате поне малко в обстановката, ще ви бъда много благодарна   bouquet

# 43
Има курсове и преподаватели, за които пише, че правят двугодишен курс, а за други си е само за трети клас. Каква е разликата да се пусне двугодишен или просто два поредни едногодишни- има ли такава?

Борисова например винаги води само 3-ти клас.
Според мен по-добре е да е при един преподавател двете години.Иначе кой знае каква разлика няма в това,което преподават различните преподаватели.Вероятно имат различен подход.Преди се работеше по Математическите читанки.
Те са две на брой:Жълта-3-ти и 4-ти клас.
                               Зелена-4-ти и 5-ти клас.
Повечето теми се застъпват в двете читанки.Като зелената е с по-трудни задачи.
Ако 4-ти клас си сигурна,че искате на курсове да сте в СМГ,по-добре и в 3-ти да е там
В 107-мо за първи път чувам,че има курс.Нямам никаква информация за там.

# 44
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
В 107-мо за първи път чувам,че има курс.Нямам никаква информация за там.
Курс има в НПМГ, а 107мо се води като филиал към него. Понеже НПМГ  е след 7 клас, в този филиал формират някакви математически паралеки с преподаватели от НПМГ. Предполагам, че са подобни като тези в 119 то, но се надявах някой да има повече инфо от мен. 
Броя го като резервен вариант, ако не се получат нещата със СМГ. Като го гледам засега какъв е мързел и безхаберен, не знам докъде ще му стигнат силите.

Общи условия

Активация на акаунт