За подготвителните модули към СМГ - І

• 42 977
  • 390
  •   1
Отговори
# 270
Според мен сравнение между СМГ и друго училище не може да се прави, камо ли да търсите сметка на хората защо са избрали СМГ!  Naughty

Само искам да вметна едно мое мнение и да подкрепя поста на Стики.

Прочетете темата от днес на Седмокласниците-за тях изпита по математика приключи преди броени часове.

Ако детето ви учи в СМГ повечето коментари там ще са ви "чужди" и неразбираеми.
И тогава ще разберете предимството детето ви да учи в СМГ.

П.П. Разбира се има и училища изключения и деца такива,които не учат в СМГ и са на добро ниво.Уточнявам, да не би да не съм разбрана.Не искам да спорим.Спорът не е полезен.Убедих се в друга тема в това.

# 271
Имам гореща молба към майките,които имат задачите от теста.Синът ми се намеси във форума с надеждата,че някой ще изпрати задачите на неговата поща.Още не ги е получил и е малко разочарован.Имейла му е vladiani@abv.bg Предварително благодаря.

# 272
Грешка :vladiani123@abv.bg

# 273

Изпратих ти ги.Ако има грешка-пиши на ЛС.

# 274
Безкрайно благодаря за отзивчивостта,ana.Влади много се зарадва и седна да решава.Дано е такъв ентусиаст и догодина. newsm10 newsm10 smile3501

# 275
Дано!  Sunglasses

Здравейте,
Имам няколко въпроса към вас, мили мами.
Първият е относно записването на курсове в СМГ още от трети клас.Считате ли, че е нужно посещаването им две поредни години или подготовката в рамките на 4 клас е достатъчна?
..

В трети клас е хубаво да се започне. Ако детето има интерес - да ходи.  Wink
Ние тогава попаднахме при г-жа Колева. Само един модул ходи и после не искаше.

За четвърти клас е хубаво след всяко занятие да си преговаря вкъщи, да си решава домашното. Ако родителят не може да му помага, може и на частен учител да ходи 1-2 пъти месечно. Казвам го, защото последният модул (всеки ден през юни) им е много тежък на децата. Уж са във ваканция, а трябва да ходят на курс, после да учат. Искат да си играят. Трудно се намира баланс между подготовката и играта.
Ако са усвоили материала през годината, за тях това би бил само преговор и няма да е много натоварващо.

Препоръчвам ви г-жа Станчева. Много добро темпо им дава още в началото. Според синът ми добре обяснява задачите.
Когато го записвах имаше някъде в сайта на СМГ рейтинг на преподавателите (сега не го намирам) и тя беше след Златилов.

Според мен е по-добре да се посещават модулите в СМГ, отколкото да се ходи само на частен учител. А явяването на пробни изпити ги ориентира как да се организират.  Не е идеалната среда, която им дава частния урок.  Wink

# 276
ЧЕСТИТО НА MILENITA,СТИКИ И ВСИЧКИ ЩАСТЛИВИ МАЙКИ- МАТЕМАТИЧКИ И ДЕЧИЦАТА ИМ!Желая на всички едно страхотно лято!

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 08:35 от .Ели.

# 277
Моля ви изпратете ми задачите на mariaantscheva@abv.bg!Ние ще се мъчим и потим догодина!Благодаря предварително!

# 278
Здравейте!Моля още веднъж за задачите от изпита в СМГ (тест) да ми бъде пратен на й-меил pepjan@abv.bg

# 279
  • София
Относно това дали да се записва детето още от трети клас - смятам, че зависи от хлапето.

Записах моето диване от четвърти, като лятото на трети срещу четвърти клас му купих Читанката, по която бяха водили курсовете в трети клас и му давах почти всеки ден да решава по няколко задачи.
Когато започна курсът бая се стреснах, защото си дадох сметка, че на нашия хич не му се учи и са му голям зор задачите. До последно си треперех, че резултатите му на пробните изпити все към 70-80-то място го класираха, а на пробните се явяват едва 300 деца (че и по-малко), докато на самия изпит бяха 500. В крайна сметка детето се справи отлично и си казах, че съм поредният родител дет вероятно от много притеснения си подценява хлапето  Embarassed

Смятам, че ако детето е умно, будно и схватливо, спокойно ще се справи и с курс само в четвърти клас. Фактът, че нашият мързел (това вече не го преувеличавам, мързи го та ушите му плющят  ooooh!) успя и даже изпревари деца, ходили и трети клас, показва, че и само единият курс е достатъчен.  Peace

# 280
ЧЕСТИТО НА MILENITA,СТИКИ И ВСИЧКИ ЩАСТЛИВИ МАЙКИ- МАТЕМАТИЧКИ И ДЕЧИЦАТА ИМ!Желая на всички едно страхотно лято!

Благодаря! Желая успех и на вас догодина!  Sunglasses

Milenita, И аз си мислех, че е неподготвен - само виждах колко пропуски има, и естествено, те щяха да му се паднат на изпита.  Sad
Но когато обсъждахме решенията след това, ме учуди със знанията си.
А мързелът беше невероятен - дала съм му да решава задачи, нашият цял ден се разсейва. Надявам се поне от него да се отърве като започне училище.  hahaha

# 281
  • София
А мързелът беше невероятен - дала съм му да решава задачи, нашият цял ден се разсейва. Надявам се поне от него да се отърве като започне училище.  hahaha

Е, т'ва е и моята мечтана заветна цел на влизането в СМГ - да се научи да учи. Че в училище досега и без да отваря учебник му пишеха шестици и аз по никой начин не можех да го убедя, че трябва да си седне на д-то и наистина да учи  ooooh!

Стики, да вземем след 15-ти септември да си отворим тема "Действа ли благотворно на мързела СМГ?"  Thinking

# 282
Само да не запеем дотогава друга песен (току-що четох темата за петиция за седмокласниците   Joy) и да направим тема -
Нужно ли е толкова да се учи в СМГ!  hahaha

# 283
Погледнах задачите от теста за 7 клас и определено не са чак толкова трудни. Проблема на всички, които са учили в СМГ е, че в клас и на състезания са решавали толкова сложни задачи, че след това на изпита като видят лесните задачи и се разконцентрират и допускат елементарни грешки - най-често изчислителни.

# 284
Мили мами,сега сигурно сте в заслужена почивка и  въобще не ви е до задачи,но много ви моля пратете ми ги,когато имате възможност mariaantscheva@abv.bg  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт