Да се научим да работим с Excel

• 130 229
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
А как да добавя празните редове? След всеки ред да се добавят по 5 празни реда.
Опитах с копиране, но губя много време и не се получи. Не успях да ги направя.

Не ги добавяй, а направи предварително таблица, която да съдържа по 6 реда за всеки код 001, 002 и т.н.
Просто, като получиш файла, който трябва да обработваш, ще видиш колко кода ти трябват - ако се променят всеки път.
Отваряш си празен ексел и в първата колонка си нанасяш 1,2,3,4,5,6 и го копираш толкова пъти, колкото кода имаш.
След това с филтър  показваш всички редове 1 и там нанасяш кодовете - 001, 002 и т.н.
После махаш филтъра.
След това правиш филтър на колоната с кодовете така, че да ти покаже само празните клетки. В тях въвеждаш ръчно да е равна на адреса на горната клетка -  например в клетка В3 въвеждаш =В2 и като копираш надолу ще олучиш показаната в предишния ми пост табличка.

# 376
Хитро и лесно Simple Smile Ще пробвам. Благодаря ти !

# 377
  • Бургас
въпросът ми е за уърд, но не можах да намеря тема и питам тук

трябва да разделя листа на 24 еднакви правоъгъника /като за етикетчета/. как да го направя?
може и на ексел, ако има начин, не е важно с кое ще стане

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 12:23 от _az_

# 378
  • Galaxy 13197853088
направи си таблица 7 реда 3 колони и ги оразмери.

# 379
  • София
на word, можеш да направиш таблица като клетките ще са големи колкото етикетите.
на ексел е още по лесно, използваш клетките за етикетчета,
това е простия начин, иначе разумния
в word Tools menu/Letters and Mailings/Envelopes and Labels /Labels там псочваш и размери и всичко както ти се иска

# 380
  • Бургас
благодаря   bouquet
редактирам се, стана   bouquet

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 12:38 от _az_

# 381
  • София
по-добре си направи лейбъли в уърд,.
иначе в ексела -форматирането на клетка и оразмеряването е стандартно, не съм сигурна че ти разбирам въпроса.

имаш и 3ти вариант ,
в интернет има стотици безплатни шаблони и на ексел и на уърд за етикети.
най-лесно ще ти е да си свалиш такъв готов темплейт.
напиши го в гугъл и ще ти изкара десетки страници.

====

е  щом се редактира и е станало - добре.
ще оставя поста си, въпреки това:))))

# 382

Как да направя така, че като дръпна клетка C3 надолу да ми се показват също процентите, а не това, което ми изписва в случая. Подозитам, че формулата ми в С3 е грешна - В3/В9*100, но не знам коя трябва да използвам... С Опен Офис съм.

# 383
  • София
ако формулата в C3 е вярна я копирай , маркирай клетките надолу, децен бутон paste special и отбележи formulas
така ще ти копира формулата.

# 384
  • Galaxy 13197853088

Как да направя така, че като дръпна клетка C3 надолу да ми се показват също процентите, а не това, което ми изписва в случая. Подозитам, че формулата ми в С3 е грешна - В3/В9*100, но не знам коя трябва да използвам... С Опен Офис съм.
трябва да е В3/$В$9*100
така при копирането на долу, няма да се бърка. ще ти увеличава б-3-то но не и другата

# 385
ако формулата в C3 е вярна я копирай , маркирай клетките надолу, децен бутон paste special и отбележи formulas
така ще ти копира формулата.

показва ми се прозорец със следното съобщение, на всичкото отгоре всичко е на български:
 специално поставяне
избрано: неформатиран текст
форматиран текст [RTF]
да разбирам ли, че формулата ми е грешна, защото няма опция formulas Sad

# 386
  • София
не, явно при open office e различно.
пробвай с директно изписване на формулата в 1вата клетка с адресите, както ти е написано от Labrador, така всяка следваща Вклетка ще дели винаги на В9, ако това е формулата която искаш
след това я копирай надолу и би трябвало да стане!

# 387
  bouquet Лабрадор, безкрайно благодаря!!!

# 388
  • Galaxy 13197853088
само да допълня.
това с $ важи и за ексела.
$ указва да не се променя това при копиране, може да използваш за ред, колона или за 2-те.

# 389
Това $ се нарича абсолютна стойност и е едно от най - хубавите неща измисляни в ексела Heart Eyes Когато се пише формулата, за по - лесно се поставя с F4, съответно първия път слага абсолютна стойност и на реда и на колоната, второто натискане маха абсолютната стойност на реда, а третото натискане на колоната.
=$B$6
=B$6
=$B6
Дано да съм го обяснила разбираемо, аз винаги много съм го използвала Peace

Общи условия

Активация на акаунт