Да се научим да работим с Excel

• 130 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
А ти попита ли Гугъл първо Simple Smile
Можеш също да си редактираш таблицата която имаш от миналата година ...
Редактирам се ... тази от миналото първенство е заключена и не може да се пипа ....  Crossing Arms
Но има една от по-миналото, която може  Peace Ако не я намериш кажи да ви покажа къде е Simple Smile

Ето една задача за развиване на умения Simple Smile

А ти смяташ ли, че първо няма да питам Чичкото? И после да питам тук, в темата....Това не ми е първо първенство, което ще следя с лист и молив....Рових се и в специализираните сайтове, но уви.......

Старата не я пазя, на друг компютър съм......Да, приемам линкове. И честно - признавам си - не бях се сетила да редактирам стара, ако имам......То понякога разрешението е просто, но хората са казали да ти дойде навреме....акъла.......Пък аз моя още го чакам........Благодаря за идеята и чакам линк......  bouquet

# 556
Е споко де ... аз като го попитах и намерих таблицата от 2004та още в първия линк

http://antim1.com/Joomla2/index.php?option=com_content&task= … 14&Itemid=336

Този от миналото, го намерих също ... но той не може да се редактира, ако не знаеш паролата ...
ей го: http://www.excely.com/football/euro-2008-schedule.shtml

...А май намерих и за тази година ... пак те са го направили Whistling

http://www.excely.com/

# 557
Супер! Благодаря ти!  bouquet Явно питаш по-добре от мен! Човек се учи, нали знаеш Whistling.......

Този сайт го виждам за първи път, до сега съм я дърпала наготово от форуми.........

Благодаря отново и извинявай за отделеното време!  bouquet

# 558
За мен беше удоволствие Wink все пак открих един интересен "проект" изпълнен с ексел Wink а и никога нямаше да се сетя за такава табличка... сега и аз си имам Simple Smile

# 559
За мен беше удоволствие Wink все пак открих един интересен "проект" изпълнен с ексел Wink а и никога нямаше да се сетя за такава табличка... сега и аз си имам Simple Smile

Радвам се, че е имало все пак взаимност......И изпитвам по-малко угризения за загубеното ти време! И не съжалявам вече, че попитах......

# 560
Здравейте!
Темата ми е страхотно полезна, съветите ви - също.
Един малко "такъв" въпрос... Къде мога практически да упражнявам по- сложните функции на Ексел? Теорията ми е ясна, практиката с лесните примери- също, трябва ми , обаче, опит с по- висш пилотаж... Съвети, предложения приемам всякакви. Благодаря.
Само с работа става според мен. Поне при мен...

Зная, практика си му е майстора. За съжаление, в момента просто се чудя откъде да взема подходящи за целта задачки и ситуации. Искам да си импрувна уменията, но просто не зная как и откъде.  Thinking  Уроци в у- тюб бол, но те са на съвсем стартово ниво.

# 561
Извинете, в момента просто маркирам "запис", за да не изгубя темата. Много полезна и интересна тема! Поздравления за създателя и и за всички, които списват в нея!

# 562
Здравейте, имам нужда от помощ за следното : Намерих лесна за управление таблица за отчет на  гориво, но ..... редовете не са достатъчни  Confused Може ли да се увеличат с още 10 ?

# 563
Здравейте, имам нужда от помощ за следното : Намерих лесна за управление таблица за отчет на  гориво, но ..... редовете не са достатъчни  Confused Може ли да се увеличат с още 10 ?

Може.
Маркирайте целите редове от примерно 20ти то 29ти (точно 10 и от вътрешността на таблицата).
С десен бутон казвате "Insert".
Формулите най долу се коригират автоматично след това разтягане.
Формулите в последните 3 колони се допълват лесно в новите редове - когато поставите курсора в долния десен ъгъл той се променя ... в този момент хващате и власите надолу .... клетките се запълват с въпросната формула.

# 564
  • Варна.
Здрасти хора!
Имам следния проблем:
една колона с дати, напр. 01.07.2009, 01.08.2010, 01.06.2008 и др. подобни,
втора колона, която винаги е днешна дата с today,
трета колона искам да ми показва периода от време между двете дати в първа и втора колона, така че винаги когато се отвори таблицата да се вижда колко време е минало.
Искам резултата да е от вида: 1г, 3м и 7 дни.

Дали е възможно?
Днес опитах доста неща, но не постигнах нищо.
Благодаря Hug

# 565
  • София
Diki, погледни този линк - http://forums.bgdev.org/index.php?act=Attach&type=post&id=188390, мисля, че ще ти бъде много полезен  Peace.

# 566
  • Варна.
Вени, благодаря! Погледнах ръководството, ще пробвам указанията днес,
струва ми се, че ще свърши работа Hug

# 567
  • Варна.
Вени, още веднъж благодаря, намерих точно каквото ми трябваше,
получи ми се точно както го исках.
Информацията в линка определено е
много полезна, отпечатах си я и си я прибрах за бъдещо ползване.
 Hug

# 568
  • София
Diki, много бях сигурна, че ще ти свърши работа и се радвам  Hug.
Тази информация наистина е много добре систематизирана и онагледена, на мен също ми е била полезна.

# 569
  • Варна.
Друго от този род няма ли?
Хареса ми много и се питам, дали човека не е писал и по други проблеми?

Да ви кажа формулата, която използвах имаше точки и запетайки в повече от необходимите според правилния синтаксис, в началото си мислех, че нещо не съм написала както трябва, но после забелязах тези допълнителните, изтрих ги и всичко стана перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт