Да се научим да работим с Excel

• 129 776
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Бо_, предлагам ти лесно решение.
Предполагам, че резултата трябва да е изнесен някъде настрани, щом въвеждаш допълнителни редове.

Ето и формулата за да не я преписваш от картинката =SUM(A:A)-IF(COUNT(A:A)>20;SUM(A1:INDEX(A:A;COUNT(A:A)-20));0)

# 706
Благодаря отново  Hug

Лара  Hug

Момичета, длъжница се чувствам   bouquet

единственото, което ми хрумва е да споделя с вас тази прекрасна за мен песен  Heart Eyes

# 707
  • Wonderland
Здравейте, трябва ми формула, която да изчислява броя работни дни между две дати, когато в месеца има празнични почивни дни, а едната събота се отработва. Например месец май 2013: от 01 до 06 са неработни дни, на 11 се отработва, а  24 е отново неработен. С нетуорк дейс не става. Може би трябва комбинация от две формули.
май
п в с ч п с н
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

# 708
  • Варна
Networkdays има аргумент Holidays, където може да се посочат празниците. Към резултата трябва да се добавят и отработените съботи.

# 709
  • Wonderland
Networkdays има аргумент Holidays, където може да се посочат празниците. Към резултата трябва да се добавят и отработените съботи.

Празниците съм ги добавила, проблемът ми е как да добавя съботата като работен ден.

# 710
  • София
Привет, момичета.
Имам две питания Simple Smile

Можете ли да ми препоръчате добри ръководства за WORD, Excel, Powerpoint (онлайн и/или книжни)?
Крайно време е да ги разуча, няма да работя предимно с тях, т.е. няма да навлизам в дебрите.

2. Как мога да премахна страница (последна) от word-ски файл, че не искам да стои празна?
  bouquet

# 711
Привет, момичета.
Имам две питания Simple Smile

Можете ли да ми препоръчате добри ръководства за WORD, Excel, Powerpoint (онлайн и/или книжни)?
Крайно време е да ги разуча, няма да работя предимно с тях, т.е. няма да навлизам в дебрите.

2. Как мога да премахна страница (последна) от word-ски файл, че не искам да стои празна?
  bouquet

имаш някъде някой интервал след последното написано нещо и ти отваря нова страница, която обаче е празна, опитай да маркираш с влачене на мишката след последното написано и ще видиш, ще ти го маркира, изтрий го и ще изчезне последната празна страница:)

# 712
Здравейте!
Имам спешен въпрос.
Цял ден работя в къщи в един файл в ексел, а сега не мога да го отворя.
Файлът е записан на флашка и от нея свален на моя компютър.
Пробвах няколко варианта, ако само отворя файла без да записвам нищо на него се отваря.
Ако запиша нещо на него, след това ми излиза ексел-а като сив лист, а файлът не може да се отвори.
Ако има значение, първоначалния файл е версия 97, в работата съм на 2007, а в къщи на 93.
Но и преди съм си носила работа в къщи и не е имало проблем.
Много ще ме е яд ако цял ден съм работила  напразно и не мога да си възстановя информацията.

# 713
  • ES
По-високата версия на ексела отваря файлове с по-ниска, но по-ниската не може, или им сменя формата.
Опитай да копираш информацията на файла, не самия файл, в друг нов файл на твоя компютър. Информацията съдържа ли формули, различни формати клетки?

# 714
Да, в общи линии само това съдържа.
А дали в работата би могъл да се чете без проблеми или е вече увреден ( файла )?
Всъщност информацията не мога да я копирам, защото не я виждам.....

# 715
  • ES
Значи вече си сейфнала промените във файла. А дали ще се отвори, ще видиш в понеделник в офиса  Confused

# 716
Мда, лошото е, че не мога да продължа да работя и отделно ако всичко се е затрило...
Ето, за това не се работи в събота и то в къщи Twisted Evil

# 717
# 718
Много ти благодаря Gery-to, почвам да чета.

# 719
  • в града на вечния купон
Запис Peace

Общи условия

Активация на акаунт