Да се научим да работим с Excel

• 130 051
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Веднага ще проверя.

Благодаря Вени и Жени   bouquet

# 91
запис,   bouquet

# 92
... моля за малко помощ, има ли възможност "филтъра"(прозореца, който се отваря) на дадена колонка да показва повече от 21 "резултата"/редове.
Поздрави!

# 93
# 94
gorogo най-напред провери дали нямаш празни клетки в колоната. Може да показва и много повече редове. Аз го ползвам и ми ги показва до 1000 и следващите ги реже. Казаха ми че е от Ексела - повече редове неможел да показва. Само че като се прибрах в къщи си видях цялата таблица с всички редове. Мисля, че по някакъв начин я преформатирам и за това не показва всичко през филтъра, но как и какво????..... аз лично незнам.

# 95
Да се включа и аз с питанията . Blush

Работя с EXCEL ,но има неща които незная. newsm78Може ли да дадете малко повечко инфо относно тази ф-ция vlookup
И да попитам  може ли да се даде един вид като пароля в/у формулките там където ще ми се събират числата да дам парола така че да не могат нито да се трият нито да се записват други числа.
Извинявайте за тъпия въпрос но досега не ми се е налагало да правя формули с делене на числа ,кой бутон от клавиатурата служи за делене

# 96
  • Galaxy 13197853088
Цитат
И да попитам  може ли да се даде един вид като пароля в/у формулките там където ще ми се събират числата да дам парола така че да не могат нито да се трият нито да се записват други числа.

за защита на полетата
http://spreadsheetpage.com/index.php/tip/spreadsheet_protection_faq1/

Цитат
Извинявайте за тъпия въпрос но досега не ми се е налагало да правя формули с делене на числа ,кой бутон от клавиатурата служи за делене
наклонена на дясно чертичка - "/"

# 97
  • Пловдив
Да се включа и аз с питанията . Blush

Работя с EXCEL ,но има неща които незная. newsm78Може ли да дадете малко повечко инфо относно тази ф-ция vlookup
Любимата ми функция значи сравнява информацията по зададен критерии между отделни шиитове или таблици дай си казуса за да ти го обясня по подробно.
Внимание тази функция работи правилно само ако информацията е сортирана.

# 98
mirawushu незная за какво служи тази ф-ция и за това попитах за повече подробности  Simple Smile

Labrador благодаря много   love001

# 99
  • Пловдив
Здравейте  Simple Smile
И аз имам въпрос: Може ли страницата да се обърне така, че данните в колонките да се подредят в редовете, а тези в редовете в колони?

# 100
  • Galaxy 13197853088
Здравейте  Simple Smile
И аз имам въпрос: Може ли страницата да се обърне така, че данните в колонките да се подредят в редовете, а тези в редовете в колони?

Copy/ special paste / transposition

# 101
vlookup  и мен ме вълнува, по- точно мисля че ще го ползвам за сравняване на имена от два списъка и примерно от там присвояване на стойност от единия на клетка със същото име в другия, ако съвпадат (поне засега така си го представям)

# 102
И аз ще ви чета Wink

# 103
  • Пловдив
Labrador ,много благодаря  bouquet
Тези дни се сблъсках с още един проблем. Програмата с която работя автоматично преобразува справка, която създава, в екселски файл. В една от колонките имам номера, които исках да сортирам. След като използвах sort те се сортираха, но тези с 4 цифри ми се подредиха където не им беше мястото,напр. 9001 след 90000, 8002 след 80000 и т.н. Нещо не им е наред на тези файлове, защото когато искам да използвам format sell само за една клетка изобщо нищо не се случва, дава ми възможност да го ползвам само за колона или ред  newsm78

# 104
  • Galaxy 13197853088
възможно е да ти ги изсипва като текстови низове. пробвай върху някоя от тези цифри да натисне ф2 и виж дали има ' през цифрата.
също така ги маркирай всички и ги форматирай като номер.

Общи условия

Активация на акаунт