Да се научим да работим с Excel

• 130 018
  • 737
  •   2
Отговори
# 75
Благодаря ви, момичета!  Hug Досега не знаех за какво служи този символ от клавиатурата. Наистина е доста по-лесно, отколкото да се въвежда функция. Има изглед да приключа със задачата си още тази нощ.

# 76
чудя се някой може ли да ми помогне със следното:
разпечатката за разговорите по gsm си я тегля в екселски формат. да речем, че имам и друга таблица в едната графа име, в другата телефон. мога ли да направя връзка между двете таблици, така, че да ми замести в разпечатката телефонните номера с имената (за тези които ги имам). един вид да вземе номера, да претърси колонка в друга таблица или sheet, и после да замени телефона в първата таблица със съседната клетка на открития номер... ох, как го обясних, дали някой ме разбра  newsm78

# 77
  • София
Аз май, горе-долу ...
С функицята vlookup работила ли си?

# 78
не, но ето, от малка подсказка се нуждаех Simple Smile благодаря! ще я разуча, ако не се справям пак ще питам! Hug

# 79
  • София
Тя ще ти даде съответствието в съседна колонка, няма да замести номера с име - но мисля, че това също ще ти е от полза  Peace

# 80
Извинявам се, че нахлувам така, но имам спешна нужда от помощ. Нямам качен Word у дома, а са ми отговорили на обява за работа предполагам в този тип документ. Нямам време ,а и място в компа да кача тази програма и искам да прочета отговора. Какво да правя, може ли някой да помогне?

# 81
  • Galaxy 13197853088
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=95E24C8 … mp;displaylang=en
свободно за ползване , само за преглед и печат на документи.

http://www.openoffice.org/ - свободен офис пакет

# 82
Благодаря ти много, Labrador  Simple Smile
П.С. Отворих я!

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 21:04 от elica676

# 83
Момичета има ли тук някой работи с Solver на Excel ?  Praynig Praynig Praynig Опитвам се да реша една задача и не става и не става  ooooh!

# 84
# 85
Запис - ще се включа при нужда.  Peace

# 86
kremena, дай малко повече инфо за задачата... аз мога да помогна с "goal seek" или някаква друга функция....

# 87
Въпрос (не се смейте) - искам най-горният ред в таблицата (показващ №, дата, услуга....) да стои застопорен. И даже съм чела как става. Знам, че е лесно, обаче не мога да го направя  Tired И в учебниците си не мога да го открия.
Моля помощ  Praynig

# 88
Маркираш реда и горе от менюто Window/Freeze Hug Ще стои застопорен.Ако случайно искаш да ро разблокираш Window/UnFreeze

# 89
  • София
Въпрос (не се смейте) - искам най-горният ред в таблицата (показващ №, дата, услуга....) да стои застопорен. И даже съм чела как става. Знам, че е лесно, обаче не мога да го направя  Tired И в учебниците си не мога да го открия.
Моля помощ  Praynig
Знаток, това се прави с настройката Freeze Panes. Аз съм с Офис пакет 2007 и въпросната команда е в раздела View. Ако си с Офис 2003, мисля беше в раздел Window->Freeze Panes, но говоря малко наизуст.

ПП: *Jeny* вече го е написала, извинявам се за повторението!

Общи условия

Активация на акаунт