Да се научим да работим с Excel

• 130 060
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Момичета утре вечер ще ви подготвя едно показно за vlookup дано да не е късно
Labrador със сигурност формата на колоната ти е текст затова така го дава форматирай го като число.

# 106
  • Galaxy 13197853088
mirawushu: това се отнася за erisii  Grinning
аз проблеми с ексела нямам ...

# 107
  • Пловдив
Labrador приеми мойте извинения  bouquet

# 108
Момичета утре вечер ще ви подготвя едно показно за vlookup дано да не е късно

Благодаря предварително

# 109
Прощавайте за лаишкия въпрос: Понякога като пиша формули и в кутийката за резултат ми се получава израз от рода на 1,55Е+08. Когато я разтегля достатъчно, там се появява истинския резултат, който пресмятам. Работата е там, че съм виждала завършени отпечатани доклади с такива изрази. Не разбирам механизма, по който се получават. Но искам да науча как мога да пресметна истинската стойност, която се крие зад тях. Е експонента ли е или нещо друго?
Благодаря предварително!

# 110
понеже късно открих темата, се записвам чак сега и ще ви тормозя с много въпроси.  Grinning

# 111
Прощавайте за лаишкия въпрос: Понякога като пиша формули и в кутийката за резултат ми се получава израз от рода на 1,55Е+08. Когато я разтегля достатъчно, там се появява истинския резултат, който пресмятам. Работата е там, че съм виждала завършени отпечатани доклади с такива изрази. Не разбирам механизма, по който се получават. Но искам да науча как мога да пресметна истинската стойност, която се крие зад тях. Е експонента ли е или нещо друго?
Благодаря предварително!

В програмирането това се нарича експоненциален вид(оттам Е) на числото:
1,55*10 на степен 8 е в случая. Когато знака е "-", се повдига на отрицателна степен.

# 112
Кирилизацията, много благодаря!  Hug Никога нямаше да се сетя.....

# 113
Моля за малко помощ. Правила съм го преди, но съм забравила изцяло сега как ставаше. Искам да freez-на първия ред и първата колона от една табличка. Знаете, да стоят и двете неподвижни. Трябва ли да split-вам преди това и ако да как? Или мога само да ги застопоря? Правя го, но ми се freez-ват или само реда, или само колоната. Как се правеше и за двете?

# 114
  • София
Стефи, доколкото разбирам искаш да замръзиш ред 1 и колона А. Ако е така, кликни в клетка Б2, после иди на Window>Freeze Panes  Peace.

# 115
Правя го, но след като затворя exel-а и после го отворя наново, таблицата е отново само с фиксиран ред и фиксирането на колоната го няма  Thinking

# 116
  • София
Странно, наистина  Thinking. Предполагам е излишно да те питам дали си съхраняваш промените... едва ли си пропуснала да го направиш. Единственото, което ми идва на ум е да си копираш целия шийт в нов файл и там да си замръзиш реда и колоната, като си го съхраниш "на чисто", така да се каже.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 14:36 от Вени***

# 117
Здравейте!
Имам един въпрос - Задала съм формула за сбор на колона. Когато променям сумите, автоматично се променя сбора, но днес сбора се променя след като запаметя, ако не запаметя сбора не се променя, стои си стария. На какво се дължи това?  newsm78

# 118
Записвам се.Не съм работила с тази програма,не умея нищо,всъщност снощи ми пратиха една таблица,попълних я криво-ляво,но не можех да редактирам успешно,та налучквах.Имам да уча доста.

# 119
трябва ми формула в ексел, която да смята часове.
примерно от 01,02,2010 8:00 до 02,02,2010 15:00 колко часа са? датите и часовете са ми в отделни колонки. датите може и да са едни и същи, примерно 01,02,2010 8:00 до 01,02,2010 15:00. или пък да са с 2-3 дни разлика

Общи условия

Активация на акаунт