Да се научим да работим с Excel

• 130 098
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Да, прави сбор в последната клетка на колоната.

# 196
  • София
Нела, ако си с Офис 2007: Excel Options - Advanced - After pressing Enter.... и няма как да объркаш  Peace.
Ако си с Офис 2003, предполагам, че настройката е някъде в Tools - Options, но нямам пред себе си такава версия, за да погледна.

# 197
Направих го - от Tools - Edit - Move selection after Enter - Down. Благодаря !  Hug   bouquet

# 198
И аз тук  Peace

# 199
# 200
Аз да попитам за Ексел виста- искам да направя формула за една колона, но клетките които искам да хвана са през една- например Е71, Е 73, Е 75 и са страшно много- има ли как да я въведа изцяло без да се налага да кликам на всяка едно поотделно ?

# 201
  • София
Кремена, ако са точно през една, аз правя помощна колонка, в която се редуват във всяка клетка 1 и 2. После пускаш филтър на колонката - да виждаш само единиците и копираш само там формулата.
1 и 2 могат да се редуват също с формула - пишеш в първата клетка(например B1)  1 и в долната =b1+1, после в третата клетка =b2-1 и като маркираш клетки b2 и b3 и копираш формулата им надолу, се получава 1,2,1,2,....

# 202
И аз да се вмъкна: Използвам Window freez но неподвижни ми стават първите 8 реда и оървите 4 колони? Защо според вас?

# 203
Има опция да замразиш първия ред, първата колона или по избор, като тогава внимаваш в коя клетка си- в ляво и нагоре от клетката, в която се намираш, ще са замразени Simple Smile

# 204
Предположих че е заради това, но не знаех че в ляво и отгоре замразява  Embarassed Cry

ПП Благодаря ти!

# 205
Виждам, че темата малко е позамряла, но се надявам да ми помогнете с името на една от функционалностите на Ексел. Без име не мога да потърся уроци за нея.

Ето как изглежда

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2729/798535073551373925127877 … wMZolW46JQBeC.JPG

Става дума за сивото поле вляво, където с + и - могат да се скриват и показват определени редове. Същото може да се направи за скриване и показване на групи от колони.

# 206
  • София
Доколкото мога да добия представа от снимката, мисля, че става дума за Pivot Table  Peace. Пробвай да потърсиш информация в интернет, има доста  Hug.

# 207
Не е Pivot Table, a e Group.
Маркирас съответните редове или колони и после от менюто Data-> Group & Outline->Group

# 208
  • София
Не е Pivot Table, a e Group.
Маркирас съответните редове или колони и после от менюто Data-> Group & Outline->Group
О, да, наистина е това! Сори, не знам защо ми се привидя по-сложното  Blush!

# 209
Ако беше пивот, щях да знам кое какво и как. За това предположих, че е някакво групиране или скриване / показване на редове, но без точното му име не можах да намеря инфо.

Благодаря ви, момичета! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт