Да се научим да работим с Excel

• 130 154
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Записвам се и аз!

# 241
  • София
Слагам тук линк към статията Какво е новото в Excel 2010 - на който му е интересно да чете.

Няма нищо ново, но има доста интересни подобрения и улеснения.

# 242
Здравейте  Hug Имам една питанка  Rolling Eyes
Мъжът ми има някакви екселски таблици, но са стари и с ексела на компа не могат да се отворят. Някакви идеи какво да направим? Да търсим стара версия или има и друг вариант  newsm78

# 243
# 244
# 245
  • София
Мъжът ми има някакви екселски таблици, но са стари и с ексела на компа не могат да се отворят. Някакви идеи какво да направим? Да търсим стара версия или има и друг вариант  newsm78
Всяка по-нова версия на Ексел може да отваря по-старите.

# 246
Всяка по-нова версия на Ексел може да отваря по-старите.

Провери форматите, може и да не е правена на exel.

# 247
  • София
Здравейте,
и аз да попитам една таблица дали може да стане в ексел и как.
Трябва ми таблица, която да отчита дните. Например, стока пристига в склада на 5.10.2010, има безплатно съхраняване 5 дена и след това се плаща по 5 лв на ден. Има ли начин да си го направя на готова таблица и само да задавам датата на влизане на стоката, останалото да се смята автоматично???

# 248
  • Galaxy 13197853088
по принцип може.
но, не трябва ли да има и дата на излизане от склада?
почивни/работни дни има ли значение?

# 249
  • София
Да би трябвало да има и дата на излизане на стоката.
Броят се всички дни.
Labrador, ето конкретния случай
Работя в транспортна фирма и таблицата ми трябва за следното отчитане:
контейнер пристига в пристанището на 01.10.2010, има 10 дена безплатно съхраняване и след това се заплаща х5 лв на ден за пърите 10 дни и по 10 лв за останалите до изтеглянето. Контейнерът е изтеглен на 30.10.2010 значи общо разходите по съхраняването са: до 10.10. - безплатно, след това 10 дена х 5 лв = 50 лв и 10 дена х 10 лв = 100 лв, общо 150 лв разходи.

Аз се опитах да направя вариант като задам дата на пристигането и след това направя формула от датата на пристигането с определен брой дни, например 10, но незнам  как да направя такава операция да събера дата с число и да получа поредна дата?

# 250
  • Galaxy 13197853088
форматираш 2 полета за дати и си ги въвеждаш
после даваш на т-та клетка да е разлика между двете и го форматираш като номер
след това с ифове си изваждаш колко дни от всяка категория имаш по колонки и след това умножаваш по ставката

# 251
  • София
Valliya, направи си колонки Дата пристигане, Дата изтегляне, Бр. дни гратисен период, Бр. дни по 5 лв, Бр. дни по 10 лв и последната да умножава броя дни по цената.
В колонките с ифове си задай критериите, според разликата на дните, какъв брой дни да ти изкарва.

Labradod, писали сме заедно.

# 252
  • София
Много ви благодаря за обяснението и на Labrador за файла. Всичко ми беше ясно само

тези ифове за първи път ги чувам.   bouquet

# 253
Здравей, направо ти прикрепвам табличката, занимавай се. Ако има нещо неясно - пишете.

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AuxS2PkQn1HhdHpfWXh0a09 … c&hl=en#gid=0

Да би трябвало да има и дата на излизане на стоката.
Броят се всички дни.
Labrador, ето конкретния случай
Работя в транспортна фирма и таблицата ми трябва за следното отчитане:
контейнер пристига в пристанището на 01.10.2010, има 10 дена безплатно съхраняване и след това се заплаща х5 лв на ден за пърите 10 дни и по 10 лв за останалите до изтеглянето. Контейнерът е изтеглен на 30.10.2010 значи общо разходите по съхраняването са: до 10.10. - безплатно, след това 10 дена х 5 лв = 50 лв и 10 дена х 10 лв = 100 лв, общо 150 лв разходи.

Аз се опитах да направя вариант като задам дата на пристигането и след това направя формула от датата на пристигането с определен брой дни, например 10, но незнам  как да направя такава операция да събера дата с число и да получа поредна дата?

# 254
да не би да питаш за форма 76?
Ето ти и на теб линкче. Само че е направена за нормирано работно време (8 часа).
http://tranz.it/load.php?id=sMmGKTXFS8WckjeN637472

Здравейте, изчетох цялата тема, благодаря за полезната информация.
Имам следното питане. В предишната ми работа правех таблици с графика на персонала, в които с помощта на IF смятах отработените часове за седмицата. Въпросът е, че сега се опитвам да се сетя как точно ставаше и не мога  Confused. Таблицата представляваше следното: имената на хората в първа колонка, след това са колонките за всеки ден от седмицата и съответно са попълнени смените за всеки човек, за всеки ден от седмицата. И накрая сумирах и в зависимост от това, кой каква смяна е бил и съответно колко часа, ми се получаваха сумарните часове за седмицата на всеки работник. Сега обаче съм забравила всичко  Sad.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 13:52 от Martin73

Общи условия

Активация на акаунт