Да се научим да работим с Excel

• 130 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Всичко от А и Б, Уилма Флинстоун. Както казах не разбирам. Опитвам се сама да стигна до нещата. Тези дни за съжаление съм претрупана с работа и не мога да отделя време да разчопля нещата.

Инак, за word, да, така е. Не е силата му там, но... той също влага функции. За по-елементарни сметки става. Но не е популярен с това, ясно е.

# 496
Сигурно го има някъде в темата, но на мен ми е спешно и нямам много време...та запитвам:
Как да номерирам страници в Excel ? В менюто insert търсих, но на пръв поглед не го откривам.Предварително благодаря Blush

# 497
  • Габрово
Page Setup  -  Header/Footer  -  Page 1 of ?

# 498
Page Setup  -  Header/Footer  -  Page 1 of ?

Охх, Deli_s, много, много ти благодаря! Добре, че сте вие Hug

# 499
Не се сещам как да намеря дублиращи се клетки/стойности?

# 500

И аз не мога да се сетя, а рядко ми е трябвало. Когато ми е спешно, сортирам и в съседна колона правя разликите на всеки 2 съседни клетки. Където се появи 0, там имаме дублиране  Peace

# 501

Функцията е EXACT, връща отговор true за пълно съвпадение и false когато няма съвпадение.

Може да се ползва и тази формула =IF(EXACT(J9;K9);J9;""), за изкарване само на съвпадащите.

# 502
  • София
Може да стане и с Conditional formatting - там му се задава да форматира по избран начин дублиращи се клетки.

# 503
  • Варна
Някой може ли да ми обясни как мога да направя падащо меню в клетка, което да показва календар.
Целта е чрез падащото меню да се избира (в клетката) дата, която да е предстояща. Т.е. календарът трябва да е така структуриран, че да не показва минали дати.

Благодаря предварително!

# 504
Някой може ли да ми обясни как мога да направя падащо меню в клетка, което да показва календар.
Целта е чрез падащото меню да се избира (в клетката) дата, която да е предстояща. Т.е. календарът трябва да е така структуриран, че да не показва минали дати.

Благодаря предварително!
Демек падащото меню да не ти показва числа, а дати? Ако е така, клетката ти трябва да е форматирана да показва числата като дати. Това се прави с десен бутон на клетката - Format cells - Number и избираш какъв формат дата искаш. После като филтрираш, ще се вижда датата - минала или настоящата, която искаш. Ако друга ти е идеята, кажи, но аз така те разбрах, че искаш Peace

# 505
Сега дали ще успея правилно да обясня какво искам, но ще пробвам...

Има ли начин да се направи в Excel звукова сигнализация? Нещо подобно на условното форматиране, при което можеш да го накараш при определена дата да оцветява клетка в определен цвят. Та същото, но да прави и някаква звукова сигнализация. Нещо от рода на органайзер Thinking

# 506
  • Варна

Благодаря предварително!
Демек падащото меню да не ти показва числа, а дати? Ако е така, клетката ти трябва да е форматирана да показва числата като дати. Това се прави с десен бутон на клетката - Format cells - Number и избираш какъв формат дата искаш. После като филтрираш, ще се вижда датата - минала или настоящата, която искаш. Ако друга ти е идеята, кажи, но аз така те разбрах, че искаш Peace

Не, явно не съм се изказала правилно. Искам от клетката да ми се появява календар (чрез падащо меню) като този на десктопа долу вдясно, от който може да се избере дата и след кликване с мишката върху тази дата, тя да се появи в клетката. Нещо с Data validation трябва да е, но не ми достигат знанията как да сложа календар.

# 507
  • София
Emmilly, няма как да стане това, което искаш.
Единственото, за което се сещам е наистина с Validation и да го ограничиш само в List, който всъщност е списък от някакви дати. Но датите ще излизат една под друга, а не както ти искаш - като календар.

# 508
  • София
Emmilly,

става много лесно - просто трябва да си свалиш pop up календар за add ins
ето ти линк за това: http://www.fontstuff.com/downloads/Excel%20Calendar%20Add-In.zip
след което
отиваш на  tools/add ins и ти се отваря меню в което имаш приложенията , даваш
browse посочваш файла, който си свалила и където си си го запазила и готово,
вече имаш поп ъп календар,

това се прави еднократно

след това отиваш на клетката в която искаш да има дата, десен бутон на мишката и insert date и календарчето излиза:))))

мисля, че някъде в нета имаше нагледен урок със самите диалогови прозорци , ако искаш мога да го потърся, ако не съм се изразила ясно.

поздрави

ето го : http://www.youneedabudget.com/blog/2006/excel-pop-up-calendar-add-in/намерих го веднага.

аз лично го ползвам това често,
единствения проблем, че когато си въвел дата, и искаш да я промениш трябва първо да я изтриеш от клетката, за да дадеш отново insert date и да си избереш нова:)

# 509
  • София
Хм  Thinking и друг път съм си казвала да не се изсилвам така категорично, но пак го направих..
Male, много полезен отговор  Peace

Общи условия

Активация на акаунт