Италия, тема 101: за салдите и ваканционното настроение

• 14 543
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
Милих 4акаме снимки  Flutter Flutter Flutter

# 136
  • в едно миланско село
Феиам да не би лепата ти девои4ица да е на 15 години?? Лелееее успех  Peace и Двоен пожелавам на нея  Peace Peace

Джоике що не ги пуснеш по нанадолнището и двете??? Mr. Green

на 13 е, но пубертетското държание е като на 15  ooooh!
мерси ти  Hug

# 137
Няма угодия значи. Но едва ли е без слабо място.  Twisted Evil

едва ли? вси4ките Ше бъдат разкрити  Twisted Evil  Mr. Green

мойто 4ове4е си пада по актимел на данон

айде 4ао

# 138
Джоя, ами как без нотариус?! Аз нищо не разбирам де, не споря.
Казусът е, че жена, която няма право да се разпорежда с имот е подписала договор за наем и е взела 1000 еуро предплата за 3 месеца (апартамент в  СФ). Аз не мога да го повярвам това, каква сила има договор, който не е изповядан пред нотариус. Тя дори не е собственик.  Тука даваме  под наем ( но не апартамент, затова питам) и  винаги на нотариус се ходи, иначе как сте сигурни кой кой е в една сделка, много по-чисто ми се струва.
Там сега ми обясняват, че било рисковано да се показват нотариални актове на имоти и че си правели така договорите.. едно към гьоторе..

ами питаШ дали е задължителен за наем, не е задължителен
договорът се регистритра и без нотариус
за подробности: мсдирокова

# 139
Привет от София.
Днес беше последният ден на Sofia Design Week. Вчера и днес обикалях по изложби - много интересни експозиции видях, но пък пропуснах някои oт тези, които бяха в по-отдалечени галерии. Малко ми е жал за пропуснатото, но пък видяното е достатъчно ценно. Най-голямото съкровище за мен беше изложбата на Стефан Кънчев. Heart Eyes
Вижте линка и веднага ще познаете поне 10 от тези знаци: http://www.flickr.com/photos/davidmcfarline/2184499797/sizes/l/ Simple Smile
Стефан Кънчев е в световния топ 10 на майсторите на лого знаци, наред с други легендарни графични дизайнери.  Hands Thumbsup

# 140
Супер, аз май познах повече от 10:))

# 141
Здравейте на всички, аз май от миналото лято не съм писала, но все едно ме е нямало от вчера - много се радвам да ви заваря пак такива бъбриви, едва намерих последната тема, то не бе писане, не бе чудо! Laughing

Ние сме ок, Емма е добре, ходи на ясли от една седмица и за сега всичко върви гладко. Тази зима малко спряхме, тъй като много боледуваше и родителите ми дойдоха за няколко месеца - ох, едва издържах накрая, май всяка жаба да си знае гьола..но мислех повече Емма да е добре.
Пълна лудница е с езика - говори на смесено българо-италиански Laughing На български прави изреченията, а на италиански отделни думи, много пее и момичетата от яслите казаха, че за съжаление не разбират коя е песента - Мила моя мамо Laughing Laughing Laughing

Иначе миланските жеги не закъсняха, ей, свърши се, почва се пърженето в ада.

Обещавам, че ще следя много редовно темите вече, абе да не казвам голяма дума.
Имам даже и въпрос - някой ми каза, че мога да давам Propolaid sciroppo bambini през цялата година, а педиатърката ми беше казала само през зимните сезони - вие давали ли сте и как?

Хайде лека! Heart Eyes

# 142
  • Плевен
Здравейте, мами-италианки   bouquet
Извинете ме ,че се намесвам във вашата тема ,но отчаяно търся капки Dolce Nanna -Baby Cocciolo.
Може ли някоя от вас да ми съдейства да ми каже сайт ,от където да си поръчам и ако не е много нагло да му пратя парички да ми купи  Embarassed
много моля ,помогнете,спи ни се    1crib

# 143
  • в едно миланско село
Здравейте, мами-италианки   bouquet
Извинете ме ,че се намесвам във вашата тема ,но отчаяно търся капки Dolce Nanna -Baby Cocciolo.
Може ли някоя от вас да ми съдейства да ми каже сайт ,от където да си поръчам и ако не е много нагло да му пратя парички да ми купи  Embarassed
много моля ,помогнете,спи ни се    1crib

Мишката, погледнах набързо, не споделям даването на такива капки на малко дете, надявам се няма да се обидиШ, ли4но аз не бих ти съдействала  Rolling Eyes Peace

Шуре, като влизаШ нелогирана, ако 4овек иска да ти прати ЛС, какво трябва да направи?  Thinking

# 144
Ами няма такава опция. newsm78 Дирокова или Лени могат да ти дадат моя е-mail.
Малко сложно, но май само така можем да си пишем "лично". Laughing

Моргъс, здрастииии Grinning Браво на Емма, вече пее, хе-хе Simple Smile И Андреа говори смесено, нормално е. Преди говореше 70% на италиански и само някои думички на БГ, а сега, понеже сме в България, нещата се обърнаха точно наобратно. Wink Ще научат и двата езика мъниците, няма страшно.

# 145

Хрумна ми да попитам нещо, след като прочетох този диалог (цитирам от друга тема):

10 цента, благородно ти завиждам за спокойствието, тук такива луксове няма
дай и време да заприбира деца от детска градина  Twisted Evil
хехе тогава се връЩат и стари бг навици като псуване по Шофъори  Twisted Evil
абе аз не съм карала в България, но мисля, 4е ругаенето на Шофьора напълно се вписва в италианската традиция  Laughing

В нашата община децата от детските градини и началното училище ги водят и прибират вкъщи с автобусче. Сутрин към 7.30-8.00 минават по къщите, а следобед ги стоварват обратно към 16. Автобусчето е на общината и е безплатно.
Давам си сметка, че такова нещо в Милано например е невъзможно, но как стоят нещата в другите общини, които са по-малки?

# 146
  • в едно миланско село

Хрумна ми да попитам нещо, след като прочетох този диалог (цитирам от друга тема):

10 цента, благородно ти завиждам за спокойствието, тук такива луксове няма
дай и време да заприбира деца от детска градина  Twisted Evil
хехе тогава се връЩат и стари бг навици като псуване по Шофъори  Twisted Evil
абе аз не съм карала в България, но мисля, 4е ругаенето на Шофьора напълно се вписва в италианската традиция  Laughing

В нашата община децата от детските градини и началното училище ги водят и прибират вкъщи с автобусче. Сутрин към 7.30-8.00 минават по къщите, а следобед ги стоварват обратно към 16. Автобусчето е на общината и е безплатно.
Давам си сметка, че такова нещо в Милано например е невъзможно, но как стоят нещата в другите общини, които са по-малки?

имаме си и ние автобус, мисля 4е и в Милано има. но не го използват хората. в на4алното у4илиЩе бяха 3 деца, понякога дори сама дъЩеря ми  Confused
не е съвсем безплатно, но цифрата е символи4на.
помня, 4е ме беШе много яд като го гледах празен, а пред у4илиЩето задръстване от спрели коли, с времето ми стана ясно, 4е за неработеЩите дами (ми говорят за криза, ама са бая в мое село), това си 4аст от разнообразието на деня, което продължава с кафе в близкия бар и евентуално, обЩо посеЩение на пазара или фризьора  Rolling Eyes

в средното у4илиЩе са малко пове4е използваЩите го, а в горния курс болШинството са задължени да използват пове4е от един транспорт...

# 147
  • в едно миланско село
пп. Шуре, диалогът всъЩност се дължи на факта, 4е дори и автобус да ги кара, в определен 4ас трябва да си в къЩи, не може да стои само детето  Rolling Eyes
което озна4ава време разпределено до секунда и всеки 4ервен светофар, или бавно караЩ пред теб ти става враг  #Crazy Laughing

# 148
помня, 4е ме беШе много яд като го гледах празен, а пред у4илиЩето задръстване от спрели коли, с времето ми стана ясно, 4е за неработеЩите дами (ми говорят за криза, ама са бая в мое село), това си 4аст от разнообразието на деня, което продължава с кафе в близкия бар и евентуално, обЩо посеЩение на пазара или фризьора  Rolling Eyes
И Gioele Dix много го е яд. Mr. Green (Нали се сещаш: "Io sono una automobilista, ed essendo un automobilista sono sempre costantemente incazzato come una bestia.")
Той беше посветил един гаг на това как сутрин е невъзможно да минеш покрай някое училище, понеже майките със suv са задръстили улиците. Пък за к'во са им на майките такива огромни коли като suv, след като децата са дори по-дребни от обикновените хора?! Joy

Добре, а ако автобуса не ти прибере детето, понеже не можеш да си вкъщи в 16, до кога детето може да стои в училище?
Останала съм с впечатлението, че учителките са малко нетолерантни към закъсняващи родители и държат да приключат в уречения час. Или съществуват някакви платени следучилищни занимални, които са спасение?

# 149
Сега се сещам, че май в наше село майките се организират помежду си с прибирането на децата. Неработещите прибират още 2-3 съседски деца, освен своето, и така работещите майки имат малко толеранс при прибирането. Става дума за половин-един час, не за цял следобед и май нещо се редуват... Не съм много сигурна как им работи системата, понеже още не съм навлязла в обществото на автобусчето. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт