Италия, тема 101: за салдите и ваканционното настроение

• 14 550
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
  • в едно миланско село
помня, 4е ме беШе много яд като го гледах празен, а пред у4илиЩето задръстване от спрели коли, с времето ми стана ясно, 4е за неработеЩите дами (ми говорят за криза, ама са бая в мое село), това си 4аст от разнообразието на деня, което продължава с кафе в близкия бар и евентуално, обЩо посеЩение на пазара или фризьора  Rolling Eyes
И Gioele Dix много го е яд. Mr. Green (Нали се сещаш: "Io sono una automobilista, ed essendo un automobilista sono sempre costantemente incazzato come una bestia.")
Той беше посветил един гаг на това как сутрин е невъзможно да минеш покрай някое училище, понеже майките със suv са задръстили улиците. Пък за к'во са им на майките такива огромни коли като suv, след като децата са дори по-дребни от обикновените хора?! Joy

Добре, а ако автобуса не ти прибере детето, понеже не можеш да си вкъщи в 16, до кога детето може да стои в училище?
Останала съм с впечатлението, че учителките са малко нетолерантни към закъсняващи родители и държат да приключат в уречения час. Или съществуват някакви платени следучилищни занимални, които са спасение?

до 18.00 4аса, платено Rolling Eyes
което, както разбираШ, не разреШава проблемите, заЩото по_голяма 4аст от офисите работят от 9 до 18... освен ако не можеШ да се телетранспортираШ  Confused
спасението се казва роднини или бейби ситер за 4ас/два, или в моя слу4ай, постоянно условие при търсене на работа : близост до къЩи и работно време от 8.30 до 17.30  Rolling Eyes
при това, бидейки мъж ми на свободна професия, демек 99% задължението е негово
е, сега с малката Ще ми е по_лесно, заЩото при нужда каката Ще може да я прибира  Laughing

# 151
при нас няма бус4ета
мога да запо4на работа м/у 8 и 9, а да си оставя детето в градината м/у 9 и 9.20 .... 
за взимането се грижи баба му.
догодина Ще запо4ват м/у 8 и 9, което много ме радва

за у4илиЩе Ще мисля като ми дойде на главата

# 152
  • в едно миланско село
при нас няма бус4ета
мога да запо4на работа м/у 8 и 9, а да си оставя детето в градината м/у 9 и 9.20 .... 

няма пре_скуола от 7.30?  Shocked

# 153
при нас няма бус4ета

няма пре_скуола от 7.30?  Shocked

имаШе сборна група от 8.30 но за непла4еЩи , той като престана да пла4е, ве4е нямаШе смисъл да си променяме рутината, а и идеята всяка сутрин с разли4ни деца и разли4на у4ителка не ме привли4аШе особено

между другото тези бус4ета за на4ално у4илиЩе са Ок, ама неЩо не мога да си представя да пуснеШ 3 годиШно дете по бус4е, особено в на4алото

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 13:15 от gioia.

# 154

Имам даже и въпрос - някой ми каза, че мога да давам Propolaid sciroppo bambini през цялата година, а педиатърката ми беше казала само през зимните сезони - вие давали ли сте и как?

не знам даже какво е това...

Здравейте, мами-италианки   bouquet
Извинете ме ,че се намесвам във вашата тема ,но отчаяно търся капки Dolce Nanna -Baby Cocciolo.

не знам какво е, но ако е неЩо за колики не се лъжи, тук ниЩо не се дава

# 155
  • в едно миланско село

Здравейте, мами-италианки   bouquet
Извинете ме ,че се намесвам във вашата тема ,но отчаяно търся капки Dolce Nanna -Baby Cocciolo.

не знам какво е, но ако е неЩо за колики не се лъжи, тук ниЩо не се дава

де да беШе  Rolling Eyes
това е приспивателно  #Crazy newsm78

Дамите от Милано, някоя на концерта на ДепеШ Ще ходи ли, или няма сте вси4ките прекалено малки, за да ги харесвате?  Rolling Eyes Embarassed

# 156
Еееее, как бе? Един глас за Депеш Мод от набор '82! Grinning
Харесвам, но май не предвиждам концерт... Кога е точно?
Тук в БГ са си отменили концерта.

между другото тези бус4ета за на4ално у4илиЩе са Ок, ама неЩо не мога да си представя да пуснеШ 3 годиШно дете по бус4е, особено в на4алото
Аз само за моята община знам и все за нас говоря конкретно, та при нас, освен шофьорът, в бусчето има още един възрастен човек, който е точно с ролята на придружител. По-големите деца ги стоварват на входа на училището и придружителят не слиза, но за най-малките знам, че ги водят за ръчичка до вътре в детската градина.
И другото е, че ние сме толкова малка община - 2000 човека, само с 2 детски градини и 1 догимназиално училище, та се познаваме, имаме си доверие (за шофьора и придружителите говоря) и маршрутът на бусчето не включва никакви дълги обиколки. Аз определено ще се възползвам още сега от януари (живот и здраве, ха дано ни вземат в градината!), когато Андреа още няма да има навършени 3 години.
Даже и на мен ми звучи малко странно сега, като го пиша Rolling Eyes, ама реално знам, че няма място за притеснение...

# 157
  • в едно миланско село
Еееее, как бе? Един глас за Депеш Мод от набор '82! Grinning
Харесвам, но май не предвиждам концерт... Кога е точно?
Тук в БГ са си отменили концерта.

Аз само за моята община знам и все за нас говоря конкретно, та при нас, освен шофьорът, в бусчето има още един възрастен човек, който е точно с ролята на придружител. По-големите деца ги стоварват на входа на училището и придружителят не слиза, но за най-малките знам, че ги водят за ръчичка до вътре в детската градина.
И другото е, че ние сме толкова малка община - 2000 човека, само с 2 детски градини и 1 догимназиално училище, та се познаваме, имаме си доверие (за шофьора и придружителите говоря) и маршрутът на бусчето не включва никакви дълги обиколки. Аз определено ще се възползвам още сега от януари (живот и здраве, ха дано ни вземат в градината!), когато Андреа още няма да има навършени 3 години.
Даже и на мен ми звучи малко странно сега, като го пиша Rolling Eyes, ама реално знам, че няма място за притеснение...

'82 набор?  #Crazy
отивам да се гръмна  Mr. Green

в 4етвъртък е концерта в Милано, върнаха се на турне след операцията на Дейв.

пп. бусът има придружител/и, естествено, според броя на децата. 3 годинки и на мен ми се струват малки, но вярно е, няма място за притеснение  Peace

# 158
Здравейте:)
Навън е сигурно 60 градуса, направо съм разбита, почти с лазене се прибрах.
3 годишни на бусче? Леле как се мени света, мн. малки ми се струват...

# 159
Кое се е променило? Те 3-годишните не го карат сами бусчето. Joy Шегувам се.
Симоне като малък и той с бусче е ходел на училище, на същия принцип. Трябва да го питам за подробности.

А да ви кажа какво ми сподели моето приятелче на 11 год. (набор '98 Grinning). Говорехме си за коли и той каза, че не одобрява автоматичните коли, понеже били толкова лесни за каране, че дори и дете може да ги подкара, а според него колите трябва да са по-сложни за управление именно от гледна точка на безопасност. Laughing

# 160
  • Italia
Оффф,не знам заЩо ама ми се спи та дрънкам,едвам си държа о4ите отворени  Tired
Ха здравейте  Hug

Кой каза ДепеШ Мод   superuu Там сме  Party

При нас бус4ета не знам да има,нито за малките нито за големите. Sad Намирам го за много полезна и разумна услуга и с радост бих се възползвала ако имаШе, вместо да стават задръствания сутрин и следобяд пред у4илиЩата  За Щастие и голямата и малката у4ат/Ще у4ат наблизо до баба си,така,4е на връЩане от у4илиЩе Ще карат на кракомобил а на отиване Ще ги караме ( няма друга алтернатива  Confused )

# 161
абе не знам как е в малките обЩини ,ама ние тук не се познаваме, та задетската градина ми е достатъ4но едно по_разумно работно време, а не от 9 то 16 и по възможност у4ителките да идват навреме
слу4вало ми се е да я няма и тази на съседния клас да ми каже, ами ако бързате оставте го на мен, ако не из4акайте малко...
а, зaбравих, в понеделник сутрин трябваШе и леглата да им оправяме....

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 16:19 от gioia.

# 162
  • в едно миланско село
абе не знам как е в малките обЩини ,ама ние тук не се познаваме, та задетската градина ми е достатъ4но едно по_разумно работно време, а не от 9 то 16 и по възможност у4ителките да идват навреме
слу4вало ми се е да я няма и тази на съседния клас да ми каже, ами ако бързате оставте го на мен, ако не из4акайте малко...

това и от други съм го 4увала  Shocked
не ми се е слу4вало никога  Rolling Eyes

# 163
  • Italia

това и от други съм го 4увала  Shocked
не ми се е слу4вало никога  Rolling Eyes

И при нас родителите в понеделник оправят леглата ама на мен никога не ми е пре4ело,работа то4но за 2 минути е Peace
Ина4е в наШата детска отварят в 7.30 за прескуолата и затварят в 17.25 ( постскуола). Ако не работиШ близо до детската или нямаШ баби и дядовци или бейбиситтерка направо си загубен. ooooh!

# 164
  • Плевен
Знам ,че не е за колики.Не мога да кава ,че е приспивателно -това са лайка,липа и маточина под формата на сироп.
Дава се дори на новородени,а моето чудо е почти на година.

Общи условия

Активация на акаунт