Палачинки

• 9 712
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
Аз от както опитах палачинки с кисело мляко други не правя.
Много повече ми харесват от тези с прясно мляко.
Рецептата е на Honda
Цитат
1 яйце
250 гр. кисело мляко
250 гр. вода
1 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
брашно

Яйцата се разбиват със солта. Прибавят се млякото, содата, олиото, вoдата и брашно така че да се получи тази прословута гъстота на боза
     Днес ги направих по тази рецепта.Много са вкусни и мекички! Heart Eyes

Това е едната рецепта по която ги правя и аз  Wink Hug

# 61
  • Torino,IT
Вчера направих палачинки по класическата рецепта, съжалявам че не направих пълната доза, а само половин  Peace

# 62
Много рядко правя палачники,но винаги правя 2 дози защото знам че скоро няма да повтроя Mr. Green.
Мразя да ям когато пържа каквото и да било,миризмата ме засища.За това и рядко правя такива сладости newsm78.
Виж ако някой друг донесе,хапвам си Sick

# 63
Вчера направих палачинки по класическата рецепта, съжалявам че не направих пълната доза, а само половин  Peace

Малееееееееее, потекоха ми лигите  Crazy

Мацки, някоя от вас пробвала ли е да прави палачинки с др вид брашно освен тип 500, типово примерно, че да е по-малко калорично?  Wink

# 64
Aз съм правила пенкейк с пълнозърнесто брашно.
По тази рецепта ,само вместо бяло съм използвала пълнозърнесто. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1150.msg42652.html#msg42652

# 65
Може да се замени една трета от брашното с фини овесени ядки, стават много вкусни палачинките. Само че в такъв случай се налага да се добави още течност, защото сместа се сгъстява. Слагала съм и овесено брашно, но не може само с такова, трябва да е максимум половината, защото иначе се късат.

# 66
Вив,палачинки,а Wink
Така ги правя аз,преди време някой ги пусна тук,и много ги харесахме в къщи Peace
http://bglog.net/Zdrave/9624

По тази рецепта ги направих вчера. Станаха много вкусни. Peace

# 67
Ето и нашите палачинки с мед!

# 68
Изкусителна картинка  ммммммммммммммммм............... newsm64

# 69
ето и моите с кисело мляко

http://storage3.album.bg/d54/s7302117_53a9d_15199172.jpg   

# 70

Превъзходни са   bouquet

Пак ми потекоха лигите  Blush

# 71
  • Варна
Много обичам палачинки. Пробвала съм няколко варианта, но най-ми харесват с прясно мляко и с 3-4 лъжици кисело. Пробвали ли сте с пълнеж от мед и счукани орехи? Невероятно е...

# 72
Много обичам палачинки. Пробвала съм няколко варианта, но най-ми харесват с прясно мляко и с 3-4 лъжици кисело. Пробвали ли сте с пълнеж от мед и счукани орехи? Невероятно е...

И с прясно мляко и с кисело мляко едновременно в сместа, така ли? Не съм пробвала така, ще пробвам. Дали съм опитвала палачинка с мед и орехи, ооооооооооооооо, това е несравнимо удоволствие! Понякога се чудя кое ми харесва повече, цедено кисело мляко с мед и орехи или палачинка с мед и орехи  Crazy

# 73
  • Варна
И с прясно мляко и с кисело мляко едновременно в сместа, така ли? Не съм пробвала така, ще пробвам.
Да, така. Както си е рецептата с прясно мляко, но добавяш няколко лъжици кисело за да станат по-меки и крехки  Peace

# 74
И с прясно мляко и с кисело мляко едновременно в сместа, така ли? Не съм пробвала така, ще пробвам.
Да, така. Както си е рецептата с прясно мляко, но добавяш няколко лъжици кисело за да станат по-меки и крехки  Peace

Тъкмо ще угася содата в киселото мляко  Wink

Общи условия

Активация на акаунт