Отговори
# 135

Има ли някой в Иран да ни каже какво става там. Тука прехвърчат някакви откъслечни новини и то много тревожни.
[/quote]

аз само знам,че пак спечели Ахмадинежад. говорят,че има нещо,защото мнооого хора са недоволни от него,но повече не знам и не питам... Simple Smile

# 136
добро утро:)

Nevena Virolan  какво е това арабски голф? аз даже не го знам,а камо ли да съм се замисляла да живея там. замислям се да се изнеса от европа обаче......засега немога.предполагам само,ако си намеря мъж ще се осмеля,но пък това с мъжа е трудно:(

лили засега изобщо не съм се замилила да се женя за някой друг,освен знаеш за кой:) обаче снощи мислих,мислих и съм си подготвил речта АКО се видим. ще се откажа от него и ще му предлойа само да си останем брат и сестра,като го помоля да ми помага в развиването на исляма,което не е забранено и не е харам.ако се съгласи добре,но ако не се....край с него. а дали е възможно него да взема за настойник? ние реално нямаме физически контакт. той е идеалния в интерес на истината...струва ми се.защото се чувства виновен,заради мен,а и няколко пъти ми е повтарял вече,че аз съм като негова дъщеря в момента.абе просто осъзнавам,че той за мен няма да с еожени и нетрябва да правя харам с него,а да си останем близки така,както сме......кога ще се влубя пак незнам,като никой не ме интересува,а и вече не хойкам:(

# 137
  • София
И аз не знам повече от видяното и чутото по новините. Peace

Привърженици на преизбрания президент Махмуд Ахмединеджад и на кандидата от опозицията Мир Хосейн Мусави са се сбили в столицата Техеран веднага след  изборите.
Органите на реда  използвали палки, за да разпръснат събралите се демонстранти, които протестирали срещу победата на Ахмединеджад. Съответно имало и арестувани.
Боят между двата лагера от привърженици е избухнал, след като иранският министър на вътрешните работи обявил изборните резултати, според които Ахмединеджад води  с внушителните  63% при около 85 % избирателна активност. Мусави оспорва резултатите и обвинява властта  в изборни манипулации.
След увода- Добро ви утро! Heart Eyes
Мария, Гълф означава залив на английски.Тоест Невена визира държавите от Персийския залив-Бахрейн, Ирак, Иран, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман и Саудитска Арабия.

# 138

Мария, Гълф означава залив на английски.Тоест Невена визира държавите от Персийския залив-Бахрейн, Ирак, Иран, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман и Саудитска Арабия.

[/quote]

мерси много.аз предположих,но да си питам:) май отговорих на въпроса вече.сама просто така едва ли ще се осмеля,а и не говоря езика.тук се разбирам на немски с другите.

# 139
ЛИЛИ, липсва ми жената в тюркоазено синьо от предишния ти аватар. Някак си си те представям като нея...

само на мен ли не ми се прави нищо или и други ги е налегнал мързела?

и като казах мързел се сетих,че Деси трябва да си смени ника. Wink като гледам как бързо прави новите теми,  какви неща готви, и с тези 3 деца... хич не ми се връзва да е мързел. нещо по-работливо трябва да измисли.   bouquet

Днес е неделя, а аз с нетърпение чакам да дойде края на другата седмица, за да си видя любимия  hug  kiss  kiss   remybussi   loveuuu

# 140
  • Varna
ДобрЮтрУУУУУУУУу Раннобуднициииии Hug
Май кака си Делта чакате вийй за закускатаааа newsm47
хайде във градинката на закускаааа
ВОДНО ЛИЛЕЕЕЕЙ-аз Душко у Варната живея у турската маала та като лапе съм посещавала джамията до читалището- Ей така си комшулуваха и читалище и джамия. Обаче хубаво ме подсети ти да юрна аз Принцеската ако е свободна да ме заведе на другата джамия-наблизо и до нея работех преди няколко години. Хвана ме тиииииии, усети, че старото куче е много любознателно и иска да видииии. Стига Принцеска да е свободна ще я помоля за едно водене. Нея си я зная на живо, че другата хубавица да не я притеснявам защото не се познаваме на живо. А аз се притеснявам да притеснявам хората.
Лек и прохладен ден на всички вас от сърце пожелавам Hug

# 141
  • Costa Rica
Сега ще издразня някои ССФ от друга тема и ще се провикна "Йъм-йъм, каква вкусна закусчица!" Laughing
Добро да е утрото на всички!

Water Lily, eто кава рецепта намерих за ония, малките тулумбички. Не съм я пробвала, признавам си, копнах я. Казват им бамие (бамя) в Иран.
БАМИЕ
125гр. брашно, 200гр. захар, 3 големи яйца, 5 с.л. олио, 3 с.л. розова вода
Олиото, чаша вода и 1-2л. захар се слагат да заврат. Сипва се брашното и се бърка. Като се сгъсти, се маха от котлона, изстива и се разбърква с яйцата. Пържат се малки топченца. От останалата захар, чаша вода и розовата вода се прави сироп.

И мен много ме тревожи какво става по Иранско. Не толкова, дали са се сбили там, а какъв прочит ще направи на ситуацията Биг Брадър от другия край на света. Praynig за малко разум!

Невена, какво знаеш за Нурофена, което аз не знам? Гълтам го в несметни количества напоследък, че все съм с главоболие. Аулинът вече е с рецепта, не го дават лесно.

Мария, поздравявам те за смелостта. Сигурна съм , че ще се нареди всичко по най-добрия начин. Има една мъдра поговорка, "If Allah has lead you to it, He will see you through it", (Ако Аллах те е довел до нещо, Той ще те преведе през него). Така че всичко ще бъде наред. Само не се хвърляй да се жениш, че това обикновено създава, а не решава проблемите.

# 142
Паулина-синята кака лошо гледа...а аз не:аз съм добричка и усмихната  Flutter

Иранските размирици дано бързо стихнат Confused
,,Селянина с курката, на Рейн спечели над 18 милиона гласа Crazy

Делта-така значи.Ми то ти ще ме развеждаш из Варна тогава,като дойда иншаАлла!

Мария-е не може млад левент да ти е уали бе Stop аааа Naughty
някой възрастен,много религиозен човек трябва да е.
Усещам скоро,че ти ще учиш масрито на Ислям  Wink

А в страните от Гълфа английския е т.н. бизнес език-знаеш английски-намираш си работа.Моли се и всичко ще си дойде на мястото,иншаАлла!

Леле Делфина-докато открия желаната рецепта с проби и грешки съвсем ще се ошишкам Laughing

Ето рецептата а най-прекрасния кейк с фурми:

1 чч брашно
1 чч захар
1 чч семолина
1 к.кисело мляко
1 ч.л. сода
сочни фурми
орехи (по желание)

Всичко се смесва,фурмите се накъсват на едри парчета и се подреждат от горе.
Пече се на 180 до порозовяване-около 35-40 мин
Става много сочен кейк,супер вкусен,особено като престои една нощ в хладилника с найлонова торбичка  Blush

И другата рецепта-за новата арабска сладост.
*един голям пакет бисквити Юлкер или други се натопяват в пр.мляко и се подреждат в тавичка.
*отгоре се изсипва следното кремче,чазбито добре с миксер:

2 нестле сметана Nestle Cream (консервата о-о 200г всяка)
2 пакета крем-карамел на прах (полу-фабриката,не знам има ли го в БГ)
2 пакетчета сметана на прах (Dream Whip)

*над него се изсипва предварително смесените:

1 голямо бурканче течен шоколад  Crazy
2 консерви сметана Нестле

много е вкусно  bowuu

# 143
Момичета, някой има ли идея какви документи трябват за сключване на брак с чужденец? Моят мъж много ме натиска да сключим брак и в общината. Имаме религиозен, който за мен е напълно достатъчен, но той иска да сме легални поне тук за да може да има мулти- ентрис виза и да идва по-често тук докато завърша образованието си. Сега пак големи главоболия с покани и визи. И свекъра ще идва - Тарик много искал да види  Grinning и искаме всички да отидем на почивка в Турция, но май няма да ги огрее за 2 ентрис виза  Rolling Eyes Та и от посолството така ме посъветваха.. -да подпишем в общината.. Не знам какво да правя..

Миме, много са трогателни твоите постинги  Hug Голяма прегръдка от мен и Аллах много сили да ти дава  Praynig Дано достигнеш мира и  душевното спокойствие, към които се стремиш  Hug

# 144
Нестле, нестле, кого спонсорирате с кексовете си, имате ли представа...?

# 145
  • Costa Rica
Water Lily, наистина ли е лесно да се намери работа в Гълфа и каква? Имам предвид - не като стюардеса или келнерка.

Нестле, хайде да не съзираме задни мисли във всичко, а? Тук си говорим за плюскане, не за бизнес!
А аз снощи  направих най-обикновена бисквитена тортичка с млечно кремче, като в детската градина едно време, то май оттогава не съм яла. Е, нЕма такъв вкус! Не си я давам за тава парфета.
Копнах си прилежно новата арабска сладост и ще я пробвам като се прибере детенцето.

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 12:24 от Делфина фон Ю.

# 146
Привет, най- после и аз да се разпиша.
Монсун мерси много а също и на всички останали, то ясно с наследника ще се къпем както аз реша.
Невенка по въпроса с мазането даже и не съм си помисляла за свинска мас.Мажа от време на време с тоалетно мляко, а дупето в повечето случаи с дермокюивр( не знамм  дали така е на френски ама е нещо такова).
Определено кърменето на поискване не го разбирам пък и при мен ако сме на този принцип значи да сме споени постоянно- щото все още ни мъчат гадните колики и понякога не си затваря устата по цял ден.А то за възстановявянета на лактацията - и при мен нещо такова се получи щото кат не спряха да се карат с мен и кърма йок а сега като съм малко на релакс и пак има не е много, не мого да разчитам само на кърма, но пак е нещо.Така че сме на смесено хранене само нощем сме на кърма( все още не сме го спрели нощното хранене)
Лили, съгласна съм че който  има деца да си ги гледа, но поне да не пречат- съгласи се с мен че в една къща да се гледа на един етаж бебе и 5 котки нещо не ми е лесно, поради причината че постоянно трябва да се затварят врати , не мога да оставя нищо ей така в кухнята щот котаците щрапат навсякъде- върху печката,върху мивката и прочие, ако бебето заплаче не мога да зарежа всичко.Същото е и с банята щото представете си котките трябвало да пият вода там от ваната- слага се един леген с вода и те пият., така че всичко трябва да е прибрано някъде си , недай си боже да пера и бебето да ревне тогава става големия кючек.Та така че аз съм на мнение по- хубаво не ми причи пък хич не си помисляй да ми помагаш.
Да си кажа правичката аз даже и не им давам да държат бебето, щот аз детето на никой няма да го бутам в ръцете ако някой иска знае в коя стая е детето може да го вземе и да си играе, но сега в момента няма как да стане щот свеки е болна пък и любимата и дъщеря  я остави с 5-те котки да се оправя.
е хайде стига съм отекчавала народа казах си аз квот ми беше на душата.
Лек и прохладен ден-  че тук направо се мре от жега

# 147
Гостенко НЕСТЛЕ, знаем и още как, за онази малка, нова държава, която има силни бизнес и военни интереси и е подкрепяна от една много голяма държава, за която сега аз предателски работя. Знаеш ли обаче какво? У нас нестле не се купува, също така и други продукти, които са произведени с капитали от тази малка държава, но на работа няма как. И мюсли, и нескафе, и други неща - са на нестле и на други военни агресори, но политика, какво да се прави - може пък отстъпка да ни дават.
И в Мароко бях по време на войната в Газа, и на митинги бях, но в магазините им  - пак кафето на прах е на нескафе, а в моя списък на продукти, които не трябва да се купуват, освен нескафе, пише и "чибо". А аз го мислех за немско и мибеше дори и вкусна алтернатива.

Та не само за плюскане, а и за бизнес, политика и за война говорим ... и като казах за война ... в къщата на бесения не се говори за въже.

Делфина и Невена, да, за аулина в големи театри се вкарах. Едно, че в щатите го няма - и затова не е FDA одобрен, дори и да си го купиш от Бг, Полша, Босна, Чехия, Сърбия. А за рецептите - да, с рецепта е станал и глобите за нарушаване нареда са огромни и не си струва заради мене някой да го прави.  Имам приятел от поне 10 години, който загуби  зрението си след прострелване. Той ми е казвал "кажи и ще ти купя, че на мен ми дават аптекарките!", но това е такова грозно използвачество. Тук дават нурофен или ибупрофен, ако те боли глава, зъб или дроб  Grinning Laughing. Опитаха се за ме прилъжат с диалгин и уви не стана - голяма измислица е, затова се затръшках за течен аналгин.
Кодеин е с рецепта също.                

# 148
Делта,честит рожден ден на твоя БАТКУ!да е жив и здрав и все така да те слуша! това е подаръка му,макар и с малко закаснение  http://realestate.halogenguides.com/ul/images/v1/stealth540yacht.jpg

# 149
  • Costa Rica
Safar, И "чибото" ли? Не знаех. Пък аз все на него се хвърлям, понеже уж е феър-трейд. Но пък, като си помисля, в такъв случай трябва да се скрия на село и да се прехранвам само от градинката...щото от мултинационалките спасение няма.

Точно днес, обаче не ми се мрази никой (не че някога съм мразила някого, де, по-скоро ме интересува екологичната страна на въпроса, а там гореспоменатият Биг Брадър води в шит-листа ми)!

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 13:11 от Делфина фон Ю.

Общи условия

Активация на акаунт