Отговори
# 150
Добро утро,

Лили, 'селянина с куртката' не е баш мой, нямам никакво отношение към него....но искам да ви поздравя с едно негово изпълнение  Mr. Green    
http://www.youtube.com/watch?v=EYrQNij1EBQ&feature=related

Невена, да не би да твърдиш, че в Англия ИМА кнализация на пода? Вероятно си била голяма късметлийка, навсякъде където съм живяла водата се оттича само от ваната (тук в Испания също). Аз съм в потрес от тези западноевропейски бани. Мойто мъжо прави наводнение всеки път като си измие ръцете или лицето на мивката, как се пличка не мога да го разбера, а аз обичам да ми е сухо на пода и на ден по три пъти трябва да обирам водата с гребло и да суша с хавлия. Отврат!

Лили, питаш ме за животните в Пакистан, ми всякакви ги има по улиците (на 10 милионен град) - овце, магарета, коне, волове, крави...воловете са с една голяма гърбица...Виждала съм овца на мотор...е, не беше сама, беше настанена между двама мъжа
Ето го жувотното с гърбицата, кликнете моля:

# 151
Лили, много вкусни звучат тези сладкиши. Аз мисля да пробвам тези дни този с фурмите, но се чудя дали мога да ползвам "пастет" от фурми(не знам как точно се казва на бг, но са като смляни или пресирани), че тъкмо имаме в хладилника доста, а нямам цели такива. Или няма да стане сочен и най–прекрасен?
А за другото сладкишче, хмм, тези 4 консерви сметана, плюс на прах, плюс цяло бурканче шоколад...малко ме плашат, не става ли много сладко и тежко?

Делфина, наистина от най–простите и лесни рецепти често стават най–вкусните сладкиши...къде от детските спомени, с които ги свързваме, къде от красотата на простите неща, която все по–рядко успяваме да оценим.  Simple is beautiful!!!
Аз като се прибирам в БГ, най се радвам мама като сготви бял боб или пилешка супичка.   chef  По–вкусно е от менюто и на най–изисканите ресторанти!

Ех, Монсун, в Пакистан май имате 10 милионни фермички..  Joy Много забавно звучи!

A вчера в Дюселдорф се празнуваше Ден на япония, в стария град имаше много сцени за музикални и спортни изпълнения, както и много хора облечени в кимоно или като своите любими герои от японските комикси и картуунс (Мина, ето защо имаше толкова маскирани в Есен на обяд  Heart Eyes). А в 23 имаше невероятна заря край реката, ето две клипчета с малка част от видяното!

http://www.youtube.com/watch?v=E3khh0wsnbU

http://www.youtube.com/watch?v=JHHe40nbemI

# 152
ЛИЛИ, на мен ме ми изгледаше да гледа лошо "синята жена". Даже напротив. Изглеждаше ми голяма изкусителка с тези хубави очи, плътни устни и самия поглед... Много хващаше око!  Flutter

Тези волове с гърбицата да не са смеска между камила и крава?  Joy

# 153
  • София
Да взема да се отчета и тук.

Понеже от утре съм в пост днес развихрих цялата си кулинарна фантазия, та рекох и тука да ви почерпя.

Моля заповядайте !

Фалафели приготвени в Tefal Actifry с типичната българска шарена сол и сос от сирене с чесън и копър. Основата е взета от форумите за арабската, турската и израелската кухня и естествено (като ме имате предвид мен де) леко модифицирана.

Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям формат.

И "оризови" банички (поредната ми щура идея или експеримент, която предстои да се развива). Тестото е направено с грис от ориз (намерих го в един диетичен магазин, но иначе първоначалната идея беше да ги правя с оризово брашно). А плънката е известния домашен пастет от кренвирши, сирене и сварени яйца. Ето ги и тях:

Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям формат.

Така днес при нас приключва активния кулинарен сезон. От утре го удряме на мързел, салати и студена мастика (аз лично студена кока-кола).

Приятен апетит !

# 154
  • Varna
Компаниятаааааа Hug Добра вечеееер Hug
Хайде по едно безалкохолно коктейлче сега Grinning

ДЕЛФИНКА- и у нас синът ми все ме кара да му правя тази тортичка със бисквитките. Той си я обича още от детската кухня.
Ама по това време много сладко не им се яде. Той мъжо не е много по сладкото но харесват един летен сладкиш със кисело мляко който не накъртва и е много лек. И аз обичам тулубички ама във това топлото вече и аз немога да лапам.
ХЕЛВИЧ-големи благодарности от БаткУ иамш за поздрава. Каза, че такава красота са превозвали последния път но по голяма.  Той такава яхта може само да кара не да има. Това е играчка за богати хора ама той съгласен и само да я кара Laughing
ЛИЛЕ- като дойдеш ще те водя дето искаш Hug
МОНСУНЧЕ- и мойте пръскат по малко ама те си почистват със стирката. А тя е такава, че много бързо изсъхва мокрото и нямам големи проблеми. Твоя не се ли сеща да удари една стирка след себе си или много бърза за работа?

# 155
делта-аз съм съгласна пък само да ме повози  Laughing

# 156
  • София
.... Той мъжо не е много по сладкото но харесват един летен сладкиш със кисело мляко който не накъртва и е много лек. ...

Да не е тоя със сока от компот и лимоновите резенки. Жена ми прави такъв.

# 157
тука само за ядене говорите,дайте да направим една среща и всеки да направи по нещо за ядене  Laughing
аз искам от всичко по много  Whistling
утре започвам работа,но нз колко ще издържа че в 6:30 трябва да съм на златни,пълен ужас  Confused

# 158
  • София
тука само за ядене говорите,дайте да направим една среща и всеки да направи по нещо за ядене  Laughing
аз искам от всичко по много  Whistling
утре започвам работа,но нз колко ще издържа че в 6:30 трябва да съм на златни,пълен ужас  Confused

Ан така и аз съм за такава среща. Даже аз ще съм главния дегустатор.

# 159
хелуа, делта и найра, специално за вас трите ще се самоотлъча и ще дойда на срещата с яденето - с пълни ръце. Ако и либра и принцеската дойдат и Варти и тя .... ехааа. Като съм подхванала варненки по списък, къде е елисиния, на ивка-дивка майка й? Тръгнаха ли на детската градина? То като е за ядене, къде без мен?

дядо хаджи, пак много хубави и мераклийски манджи си завъртял, машАллах, златни ръце. Сигурно и вкусни.

Момичета, аз имах велики планове за интелектуалното си развитие този следобед. Исках да довърша едно книжле - нищо особено като художествена стойност, но разнообразно за езиковата кулура. Тако го изчета, за го върна и да взема друго, но досега съм спала, страшно топло и аз мога да спя следобед и да работя по нощите. И това е от години така. Още от доброто старо кандидатстудентско време.

Мъжът ми се плацика в банята и направо водата заизлиза под вратата. А аз с плацикане не мога да преборя жегата. Трябва да си поспя. Та така, не се разчетох.
Другата седмица за 6 часа съм в София, понеже трябва да мина интервю в Посолството, а и да участвам в едно "затваряне на служба"- един от много усърдните колеги си приключи договора и си заминава, но понеже е от "моята програма" - ще имаме интервюта и други процедури по приключването. Мога да пища на лични кога идвам, въпреки, че не се виждам да имам време за кафенца. А и пътят ми е повече от престоя.
Хелуа, успех на работата на Златните.       Hug Hug

На всички спокойна и нежна вечер!    

# 160
Кате-благодаря ти... а ти защо не вземеш да напишеш една книга?   bouquet

# 161
мила хелуа, невъзможно ми е да напиша една книга, само една???? То ще да е многотомник, а и каквато съм зАспа, ще има препратки от един том в друг, от една декада - в друга. Та затуй няма да напиша книга.  Hug  bouquet     

Като казах декада, трябва да говоря на моите питомци за Декадата на Ромското включване. Сега им правя един списък с линкове и да четат.     

# 162
  • Varna
Хелвич,
да те разходи муци ама като няма такъв богат приятел със такава яхта, ще има само да си фантазираме. Успех на работата и да не те плаши, че ще трябва да ставаш толкова рано. Просто нови предизвикателсква!!! newsm10
МАКТУБЧЕ-идвай, ще лапаме и ще бъбрим стига да имаш път насам.
Дедко- на лични ще ти пратя рецептата, че аз съм я писала на момичетата и да не досаждам допълнително

# 163
здравейте и от мен на всички! аз отдавна не съм се разписвала ама все заета по задачи но си наваксах прочетох всичко с което бях изостанала.при мене всичко е супер наистина май намерих точно този който търсех беше в българия изкарах ме много добре.разведох го из софия.хареса му.сега след два месеца мислим да се женим.след това ще видим май ще емигрираме някаде защото в българия не става пък там където е той в Ирландия не става за мене нито работа има нищо.мойте роднини много го харесаха пък ще видим за в бъдеще малко рано и аз след развода ама така ми било писано. Laughing Laughingна всички които са празнували много щастие и радост от мене.  smile3525 smile3525.гледам какви сте кулинари браво на вас и аз бих се включила с удоволствие в една кулинарна среща. Joy Joyедин музикален поздрав от мен за всички нова песен на ищар дано да ви хареса http://vbox7.com/play:4157bc92          http://vbox7.com/play:1de3f35d

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 23:26 от reni31

# 164
Ех че е пусто днес ... ама така май е всяка неделя...Пък аз точно неделите съм вкъщи, пред компа, опитваща се да уча...но някакси неволно поглеждам в темата от време на време   Rolling Eyes

Делти, може ли и на мен рецептата на лично, че моя набор (не ми е "батко"  Mr. Green) умира за кисело мляко и сладкиши...А щом са и в комбинация, щастието ще е пълно!  Hug

А за кулинарната среща, жокера помощ от приятел позволен ли е?  Whistling че в последно време само ме глезят с арабски манджи и  аз току виж забравя как се готви.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт