Отговори
# 165
  • Varna
Ренииии, Здравейййййй Hug
Ейййй, радвам се за тебеееее. Дай Боже да си намерите и местенце под слънцето и да си живеете щастливо newsm10

БЕБИЧ-пратих ти рецептата на лични Wink

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 22:53 от DELTA_DELTA

# 166
майко мила когато си писах сутрешния пост отидох на работа и сега туко-що се прибирам! 14 часовработен ден изкарах и при това под атаките на всички! нашия готвач взе да става много агресивен в майтапите си! не за първи път се базика така брутално с мен,но днес изби рибата.започна се с плуене (буквално) по моите упражнения по арабски (вече разпознавам 9 букви и мога да ги пиша доста сностно),после започна д ами вика гадна мюсулманска жена (той е мюслем,ама само така се води.иначе се е отдал на упадък),после ми изсипа някакво силно питие от сорта на коняк във млякото и аз за нещастие го усетих чак като го преглущах:(.....ами пак ревах:( мале неможе така,побърквам се! шефа ми се смее на всичко това вместо да въдвори ред.аз мислех да захвърля една чаша и п одвамата и да си изляза,ама после къде ще ида? никъде:( невероятен стрес понасям:( да не говорим,че съм събрала мъжки фен клуб и се пълни с разгонени мъжища,заради мен,повдигнах оборота,ама ЕЖЕМИНУТНО ми се налага да отбивам шибаните им покани за среща.жече 5-ма ми предлагат да им стана гадже.колкото по-отказвам те толкова по-налитат.ОТКАЧААААМ! аз който искам да ми налети той ми бяга...бах му мамата с извинвние:(

Делфина фон Ю. , иман мерси:) ако не сте всички вие тук,които сте на моя страна ще изперкам......

лили то и аз това си го помислих.аз взех да ставам по-добра от родените с исляма,ама то е така,защото аз психически цял живот съм си била таква,но само не съм знаела хахах. оффф днеска съм сама,колжката ми е навън и можех да правя нощната молитва,но .....на практика съм пила малко алкохол.сигурно е един грам,но го глътнах все пак за съжаление.незнам дали ще се зачита:( аз се опитах да го повърна в тоалетната,но не успях:((((( ахххх какво се прави в такива случаи? нямам идея.

# 167
  • Paris, France
Привет,

Първо се извинявам за "Арабския голф". Яд ме е, че човек като мене, който толкова държи на правилното изписване на термините е допуснал такава грешка и по този начин е спомогнал да се затвърди и навлезе в употреба неправилен термин. Благодаря на not stubborn enough   bouquet за корекцията. И малко за термина. Общоприетото название е "Персийски залив". Арабите си го наричат "Арабски залив"(الخلیج العربي  - аль халиг ал араби), но извън арабския свят това наименование не е прието, въпреки че все по-често се вижда в пресата, медиите и литературата. Така от 60те години на миналия век. Дори ООН многократно е настоявала да се употребява правилния термин. В историята "Арабски залив" се нарича червено море (нямам голямо ч ) . Все по-често в английската, например, преса, се употребява "Арабски залив". До такава степен, че така го наричат повечето англичани. Дори и аз самата не се виждам да изговоря "Персийски залив" в неформален разговор. Така и на френски. Ако се стигне до такъв разговор, в него обикновено учавствуват араби Laughing и терминът, някакси, сам се намества. Имаше тук скандал във връзка с посещението на президента там и употребяването на неправилния термин.

http://forums.france2.fr/france2/jtfrance2/Le20heures/golfe-arab … sujet_26781_1.htm

Май и аз от висене в арабската тема прихванах  newsm78. Казах вече, че има нужда от персийска тема Laughing. За заменянето на залив с голф, е след 20 години живот по места където се употребява и чуването на "залив" като термин за тези земи, да се надяваме, че ще бъда извинена. Срам ме е, ама кво да се прави.

Монсун, в Англия за 12 години канал в баня не видях. Писах го за тези, които може да не са ходили там и да не разбират защо се наводнява апартамента. Да, знам и за Испания. Интересно, че в Португалия не само баните, ами и кухните имат канал на пода.

Кате,
Цитат
Делфина и Невена, да, за аулина в големи театри се вкарах. Едно, че в щатите го няма - и затова не е FDA одобрен, дори и да си го купиш от Бг, Полша, Босна, Чехия, Сърбия. А за рецептите - да, с рецепта е станал и глобите за нарушаване нареда са огромни и не си струва заради мене някой да го прави.  Имам приятел от поне 10 години, който загуби  зрението си след прострелване. Той ми е казвал "кажи и ще ти купя, че на мен ми дават аптекарките!", но това е такова грозно използвачество. Тук дават нурофен или ибупрофен, ако те боли глава, зъб или дроб  Very Happy Laughing. Опитаха се за ме прилъжат с диалгин и уви не стана - голяма измислица е, затова се затръшках за течен аналгин.
Кодеин е с рецепта също.
- не разбрах, че си в Щатите, извинявай. Не ми стана ясно. В Щатите, също май Канада Nimesulide (генеричното име на Аулин) няма. Има обаче Celecoxib ( в САЩ само като Celebrex) . На мене обаче не ми действа като добрия стар аулин и Вайкса. Аулина е с по-малко странични ефекти, по-стар и съответно 10 пъти по-евтин. "dove una bustina di Aulin costa 0,16 Euro una compressa di Celebrex da 200 mg costa 1,16 Euro, cioè la bellezza di 1,00 Euro in più per una singola dose, non per una scatolа" -
разликата е евро на ДОЗА.

Диалгина не е лош. Ибупрофен е генеричното име на прехваления Нюрофен, който, Делфина, хич не е лош за главоболие, но не бива да се прекалява. Ако имаш непрекъснати главоболия, посещение при остеопат само ще ти помогне. Също и повече сън и пресни зеленчуци и плодове и вода.

Кате, ти нямаш избор. Не театър, цирк да спретнеш илачът ти трябва бързо. Не подценявай Ибупрофена! честно казано като обезболяващо е също толкова добро като гореизброените, но "хваща" по-бавно и действието му е по-кратко. Много си е добър даже и понеже е бил на пазара по-дълго време има повече данни за токсичността итн.

Свършвам тук за да не сгафя като снощи. Лека нощ

# 168
мария григорова интересни приживявания си имала ,аз досега не съм виждала такава гавра с религията на който и да е било ,ти си там в швейцария все пак трябва да има някаква толерантност .А не си ли се замисляла ,че всички тези действия на колегата върху тебе може би ти си ги провокирала  newsm78.Да речем от много старане да не направиш харам за туй и онуй и ако цял ден му пееш на главата за харам(и не си гледаш съвестно работата,незнам какво работиш) ,ясно е ,че на човека му идва в един момент до гуша особенно пък както казваш ,че той е мюслим и ако ти му даваш неискани съвети как да живее и кое е правилно и кое не ,като се има впредвид ,че ти ония ден прие тая религия и ти самата не си наясно с много работи ,аз не разбрах въобЩе заЩо беше толкова належаЩо да я приемеш ,ама Щом така си го усетила ,добре .Постоянно ни пишеш как те сваляли и как ти предлагали ми мъже пробват,кво да ги прайш ,туй ,че някой ти предлага не е казано ,че ти директно Ще приемеш нали  ,където им се отвори вратичка добре ,ти нали не им се връзваш ,какво толкова на сърце си го слагаш?Аз мисля ,че там всички те вземат на майтап и не насериозно с новата ти религия ( ей на тая прие исляма поредната и приЩявка ),Щом даже шефа ти не откликва при такива ситуация .Тук (белгия),ако някой накърни религията на еди кой си директно го освобождават от работа ,разбира се трябва да има и свидетили и да е достоверно .В твоето положение шефът ти е бил свидетел  #Crazy.Та от реване нема полза повервай ми по-хубо се замисли къде са твоите грешки по време на работното ти време .

Аз ако бях в твоето положение бих заминала в някоя арабска страна на малко обучение и практика  Peace

За мене няма деца родени с исляма ,религията не се налага ,тя се приема доброволно ,все едно да кажеш ,че моето дете мюслим ,ами и аз не мога да ти кажа със сигурност каква Ще си избере като порастне ,това си е нейн  избор ,както например ти си направила твоя сега .

ЗА пореден път постовете ти са някак си детински(даже имам чувството ,че под твоя ник се крие някое дете ,което обича майтапите и интригите по форумите) и поправи ме ако греша  ,ама почна яко да се бъзикаш с тая твоя религия ,ако е от незнание ок ,ама то моите племенници дето са по на 5-6 години вече знаят кое е грях и кое не  newsm78

# 169
шакира мислех да си трая и да се направя,че не съм прочела,но ако го направя може да си останеш с впечатлението,че си ме затапила. колегата не само с мен се държи така,ами и с колежката ни,която е българка и християнка и която не отхвърля моите нека да ги нарека,заради теб убеждения.тя е до мен денонощно и не ме бъзика.колегата е едно момче,което ежедневно взима кокаин,за да може да спи с колкото може повече жени на нощ,лъже и краде дори.толкова за неговия образ.мисля,че е пре-достатъчно.аз от него не се респектирам.шефа....няма нужда и него да коментирам.той също е кюрд (и двамата са кюрди),но това не му пречи да пие водка и всяка вечер да е с различна жена.днес ми каза:"мария аз също съм добър мюсулманин,но професията ми не позволява да следвам правилата"...някакси незнаех как да разбирам това изказване,но нещо като на гузно ми прозвуча.с две думи-те НЕМОГАТ да се подиграват с нещо,което е очевидно,че не е прищявка.те са до мен всеки ден,не ти и знаят и виждат.а за това,че се оплаквам за мъжете,които са ми на главата всеки ден не ме разбираш,защото в момента неискам да контактувам с мъже и ми е достатъчно трудно да балансирам между два свята. по-добре от това немога да ти го обясня.не ми се е случвало друг път в живота и сама трудно се разбирам понякога,а ти недей да създаваш втори път скандал в този форум,заради мои постове.  по повод изказването ти,че съм дете мога да кажа само едно мерси.не всеки има щастието да запази детските си усещания:) дали се бъзикам или не с "тази моя религия" който трябва го знае.

а сега се махам и няма даже да чета повече,защото ми е ясно какво ще заваря утре тук.ще се включа направо в новата тема.

# 170
Невена, няма за какво да се извиняваш. При англоговорящите масово се употребява Гълф (излиза, че и при франкофоните)...аз дори съвсем сериозно си мислех, че названието Персийски залив се е употребявало преди 15-тина години, а сега официалното е Арабски залив.

За баните, кухните и канализацията....Не знам дали причината не е в буквата 'П', но освен в Португалия и в Пакистан кухните имат канал на пода. Много практично е, лесно се чисти, особено като се има пред вид, че там обикновено се готви в много големи количества и е невъзможно да не изпонаплескаш нявсякъде...

Катето не е в щатите, а в американска правителствена база в Босна, където дори ходенето до тоалетна им е под контрол  Mr. Green

След като толкова охотно даваш съвети за болести и лекарства (пък и каза, че майка ти е лекарка) бих искала да те попитам какво мисли майка ти за противогрипните ваксини. Аз вече споделих, че моята майка вярва безрезервно в силата на медикаментите, само да и се веснем със сестра ми и ни подгонва със спринцовките....иначе самата тя не си слага защото веднъж щяла да умре от една противогрипна ваксина...На мен обаче една приятелка медичка от болница в Лондон ми каза, че от нейните колеги никой не си слага тия ваксини. Щамът на грипа мутирал толкова бързо, че било едва ли не въпрос на тото2 да си сложиш правилната ваксина, дори и в рамките на Лондон, в един и същи сезон се наблюдавали различни щамове. Аз естествено отказвам ваксини,  имам противоположни на майка ми убеждения, и си карам грип (винаги доста тежко го изкарвам), а майка ми не спира да 'благославя' моята приятелка...

# 171
  • София
Невена, какви извинения , какво чудо?! Rolling EyesВсичко е въпрос на навик. Да не казвам, че само преди два -три дни и аз бях в твоята позиция... Rolling EyesЩерката , учеща за някаква откачена радионадпревара между училищата на тема "Тигри", тръгна да ми разказва наученото.Темата включваше описание на Тигъра, част от кое семейство е, размножаване, хранене и др.Отделно обаче, ставаше дума и за приказки и басни, включващи тигъра като основен герой, както и за други, различни значения на думата Тигър- реката, немският танк от Втората Световна война, зодията според китайския зодиак и пр.....Та, когато щерката заговори за реката Тигър, през кои държави минава, как се слива с Ефрат и образува реката Шат-ель -Араб,аз просто я попитах, къде се влива въпросната река..Тя явно беше забравила и аз услужливо й помогнах с Арабския залив.Но тя бързо, бързо си припомни прочетеното по въпроса и ме контрира - не Арабски, а Персийски Mr. GreenТака че - споко. Grinning
Днес рано-рано станах, че нещо ме заболя зъб и не можах да си намеря място.Размечтах се за пакетче Аулин, ама няяяяяяма.... Sad Моята приятелка зъболекарка е на море и се връща чак в четвъртък.Ще я чакам дотогава, тъй като  съм патологично шубе и само тя ме търпи Mr. Green
Ди,Йордания не почва с П, ама на пода в кухните им също има канал.Разбих ти П-теорията LaughingШегувам се...Но наистина, кухните им принципно са бая големи, като се развихрят в тях по две-три готвещи нещо дами и като пооплескат порядъчно, този канал много улеснява почистването. PeaceИначе по повод ваксините, аз не съм много запозната с щамове  и техните модификации, но въпреки всичко отвътре ми идва да не подлагам децата на подобни ваксинации, въпреки че около нас това е масова практика.Не зная, доколко са ефективни, но наблюденията ми сочат, че моите неимунизирани с подобни ваксини деца, през зимния сезон са далеч по-здрави от имунизираните си връстници.Все си мисля, че каляването си казва думата.Моите не са изнежени, ходят доста леко облечени, nият студени напитки и съответно рядко боледуват. Peace
Шакира,имам две питания към теб, с мирен тон PeaceДори и Мария понякога наистина да звучи леко инфантилно, дори да пита простички на вид въпроси с уж ясни отговори, на теб какво ти пречи?Принципно не се включваш в темата, но дойдеш ли в нея, все е с упреци и нападки ThinkingОстави на тези, които ежедневно отговарят на въпросните питания сами да решат, дали и каво да й отговорят. PeaceА второто нещо е чисто теоритично.Доколкото зная, поправи ме ако бъркам, си женена за муслим от някоя от държавите в Магреба. newsm78Дори и да не е силно религиозен, при тях по подразбиране детето си е муслим, независимо какво казваш ти за свободата на избора му.И съм убедена, че знаеш последното много добре.Чудно ми  е обаче, дали се осмеляваш да застъпваш толкова уверено тази  своя толерантност при избора на религия на детето ви и пред него или само си чешеш езика с нея тук във форума.То на думи е лесно, ама на практика е съвсем друго.... PeaceИ въпросът ми по-скоро беше реторичен.Не ми отговаряй, тъй като в по-ранните години от брака съм се опитвала да споря по този  въпрос както със съпруга ми, така и с редица представители на арабския свят и повярвай ми, няма и един сред тях-религиозен или не, който кротко да приема подобно тълкувание на религията на детето си, било то и от смесен брак с християнка. Peace
Нещо криво  ми започва денят със зъбобол и пререкания ThinkingДано в работата продължи по-добре PraynigНо така ме мързи, че не ми се мисли... ooooh!
Забягвам да се приготвям и да поемам.Имам време все пак, ако се разбудите междувременно, ще ви поздравя с едно Добро Утро преди да тръгна! Heart EyesИ закусчица ще ви поднеса!

ПС Вече и в работата стигнах, а вие спите ли, спите...Я да метна тук едно ароматно кафенце, че да ви накарам да се надигнете.....

А закусчица се отказах да сложа, нали нашият единствен кавалер пости.Ама естеството на тези пости е такова, че  позволява да го почерпя на обяд с печена рибка и картофена салата.И всички останали, разбира се.Ама това ще го направя по-късно!Не се ли появите обаче, обяд няма.....

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 09:40 от not stubborn enough

# 172
  • София
...

А закусчица се отказах да сложа, нали нашият единствен кавалер пости.Ама естеството на тези пости е такова, че  позволява да го почерпя на обяд с печена рибка и картофена салата.И всички останали, разбира се.Ама това ще го направя по-късно!Не се ли появите обаче, обяд няма.....

Добро утро !

Това, че аз постя не означава, че и другите постят. Или поне така е в моето семейство например. Специално за тези пости например ще ги спазвам само аз, другите ще се включат в последната седмица и то ако чувстват, че искат или могат да го направят. Цялото ми семейство е християнско, но на никого не съм налагал и от никого не изисквам да спазва строго изискванията на религията ако това не е според неговите разбирания и чувства. Достатъчно ми е дори само това, че членовете на семейството уважават моите разбирания. Например когато ме видят, че се моля (да кажем в една от стаите и в този момент те влезнат в нея) застават зад мен и изчакват края на молитвата и едва тогава продължават да вършат това, което са започнали и т.н. да не ви занимавам с излишни неща. Това беше нещо като едно излишно обяснение и ненужно отклоннение , ама нека си го има все пак та тамън и мен да ме разберете що за стока съм.  Laughing

Така че дами няма да се притеснявате от мен, спокойно си сервирайте и яжте това, което пожелаете.

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 10:05 от дядо хаджия

# 173
Добро утро и от мен   bouquet

нсе спести ми отговора към шакира  newsm10

мария продължавай да пишеш и четеш тук  newsm08 ,за алкохола-писала  си,че си го поела без да знаеш-значи ,не се с1ита за грях  smile3521

рени радвам се ,че се разписа и че при теб нещата се развиват добре  Hug

# 174
Добро утро    Hug

Делта, преди да забравя, едно голямо благодаря, мила   bouquet Тези дни ще докладвам как е станал сладкиша, само трябва да намеря хубав компот от някъде  newsm78

И за кафенцето благодаря! Колко е ароматно, веднага се разбудих,въпреки че днес е понеделник, най неприятния ден от седмицата за мен...Ех, кога ли ще дойде петък  Simple Smile

Мария, аз май разбирам какво ти е... шакира, щастлижка си, 4е хем живееш в белгия, хем досега не си срещала от тези нагли псевдо-муслим, които са взели най лошото и от двата свята(запад и изток).
Аз 2006 живеех за кратко в един квартал, където уж немците бяха пове4е от турците, но то4но на моята улица бе може би 60 на 40 процента за турците. И един прекрасен ден, следобяд, пълно с деца и възрастни хора на улицата, аз се прибирам в квартирата, и един млад мъж ме приближи и директно ме пита колко пари искам за да спа с него.  Sick Никога не съм съм полу4авала по голяма обида от тази. И повярвай ми, нито се обли4ах, нито се държах предизвикателно. Просто 4аст от тези хора имат болно милсене, и ето, аз живея без родители, сама с 2 приятелки, зна4и не ни е 4иста работата.  #Cussing out  #2gunfire
Казах му, 4е само ако се приближи на метър до мен отново, и зжъня на полицията. Тази слу4ка на се повтори, но и аз при първа възможност се преместих в 4исто немски квартал.
Мария, та и ти си попаднала на такива хора, уж муслим за пред семейството, но  с големи мозъ4ни проблеми... за съжаление е много кофти, 4е и шефът ти е сред тях. Ако тормозът продължава аз бих заплашила с полиция.. Не забравяй 4е на запад законите се спазват, и твоят бос може да има гоелми проблеми.
Но ти си новодошла, и те се възползват от това, 4е не знаеш правата си.
Мързел хубаво е казала, не е грях, когато не си знаела 4е пиеш алкохол. Така, 4е по спокойно, мила.

Прекрасен ден от мен!   bouquet

# 175
Хехе, още от понеделник заран се започва с чака-рака, шака-рака, шака-зулу и т.н.   Twisted Evil

Шакире, знаем, че само дори мисълта за ислям, те изважда из равновесие, ама намери начин да се успокоиш, не е здравословно, млада жена си. Радвай се на мъж и детенце и не си блъскай русата  главичка.
Божията милост е безгранична, иншалла някой ден  може да те хване срам от приказките ти  Rolling Eyes

Теди, познавам няколко бг-арабски семейства, които са оставили децата си "да решат като порастнат каква религия да изберат". Либералност му казват. Нали се сещате, бащата зает с бизнес някакъв, майката с козметични процедури, на кой му се занимава да  разяснява на децата религиозни въпроси  Thinking  Нито им е обяснено християнството какво представлява, нито исляма, нито др. религия. Нека си растат "необременени" с каквито и да е ценности, пък после да си решават.....  

# 176
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте!
Ето нещо постно и вкусно за обяд от мен.

Мария, мила, не се ядосвай поне тук. Знаеш че те подкрепяме.Приеми тези трудности като поредното изпитание и може би наистина трябва да отидеш някъде, където ще си със съмишленици.Тук момичетата могат да ти дадат по-добри съвети

По въпроса за грипните ваксини , подкрепям приятелката на Monsoon_rain , те не предпазват от грип, а по-скоро болестта преминава по-леко ако имаш късмет да прехванеш точно този вирус, срещу когото си ваксинирана.
Моите деца не се ваксинират, само на малката и даваме имунно-стимулиращи  лекарства, по предписание на педиатър. И за сега добре прекарва болестите.Само със сиропи за кашлица на билкова основа и чай.
Лично аз не обичам лекарствата и гледам да не пия дори и за главоболие- по-добре да се наспя.Това го мога по-добре от всичко.

# 177
Мансун и Невенке, какво мислите за ежедневния прием на витамин Е 400 милиграма?май  има противоре4ие сред лекарите относно него

# 178
  • Varna
Опаааааа Компариятааа  bouquet
Да си кажа и аз за грипните ваксини но като опит, като опит на мама.
Правих ме му на сина такива ваксини но винаги се рабзоляваше и винаги си караша кофти грип. Никакво такова по леко искарване . Спрях ги и давах имуностимулатири когато предупреждаваха за някакъв грип. Ами и да пипнеше нещо нямаше ексцесии. Преминаваше си easy, easy почти не се усещаше. Ама диването много обича лимони , може и това да му е помагало а също така , калено. Леко облечено беше и като бебче. Та това е нашия опит.

# 179
Шилан, не мога да ти кажа за витамин Е. За съжаление не съм прохванала нищо от знанията и любовта на майка ми към лекарствата. Тя е цял компютър, само спомени лекарство и ще ти изреди действие, противодействие съставки и какво ли още не.Но аз не мога дори витамини да вземам редовно, в смисъл че забравям...това да се сещам за вземам всеки ден хап е непосилна дейност за мозъка ми....Кухнята на майка ми прилича на аптека, разните там соди, соли и лимонтузута са стрателно подредени в бурканчета с етикети на латински език - ацидум цитрикум, натриум бикарбоникум, натриум хлоратум...Баща ми все мърмореше, че ще се изпонатровим някой ден с тоия латински надписи...

Няма да коментирам изказването на нашата гостенка, но само да споделя, че ми е странно когато някой казва 'ще оставя децата си сами да избират религията си' незвисимо дали това изказване идва от атеист, или вярващ. От гледна точка на атеист религията е губене на време и безсмислица, защо е необходимо въобще да избират религия като пораснат, според мен атеист би било логично да ги възпита в нелюбов към всякакви религии. Ако това го каже вярващ...независимо от коя религия, която включва вяра в отвъдното...ми е още по-странно. Е, как може ти да вярваш, че има нещо там отвъд, че трябва да спазваш някакви норми, има награда и наказание, има ад и рай...и да оставиш децата си ей така на самотек...Не ти ли пука какво ще стане с тях като умрат, при условие, че ти самият се молиш, спазваш някакви правила и се надяваш да заслужиш най-доброто. Според мен при такива хора, или вярата не е наистина вяра, или не им пука толкова за близките си...От тази гледна точка разбирам хората, които постоянно проповядват, не казвам, че винаги са ми приятни, но ги разбирам...Преди почти са ме побърквали различни различни групи, по улицата, или звънящи по апартаментите...станах пишман, че веднъж отворих...но поведението им е напълно логично, имайки предвид вярата им....

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 15:12 от Monsoon_rain

Общи условия

Активация на акаунт