Славната ЮНска дружина чукна четвъртата година

• 74 080
  • 665
  •   1
Отговори
# 210

Черпяяя  одъртях  ooooh! 
Момичета  Hug Hug Hug

# 211
Сонче, Ани, ЧРД, скъпи момичета!

Здраве и късмет за вас и и всички ваши близки!
Един прекрасен празник ви пожелавам,
пълен с поздрави, цветя и усмивки.

bouquet

bouquet

bouquet

Любе, е това е рекет с тетъра, направо недопустимо.
ама, хайде след разходката ще се включа, че Борето ми виси по полата.

# 212
Честит рожден ден на Ани!Здраве,щастие и многоооо любов!
Благодаря за поздравите момичета!  Heart Eyes

# 213
  • София
Сонка, Ани, честит рожден ден момичета!
Да сте здрави, силни и щастливи жени!
Да сте най-гордите майки на света!   bouquet   bouquet   bouquet

Вчера седнах да пиша, но профилът ми се скапа и не успях да публикувам. Тази вечер Ени заспа много бързо и остана малко време да се поровя из нета.

Да ви питам - какви имуностимулатори давате на децата си, как ги пазите от болести?

Вече ми се повдига от сополи, кашлица и най-вече от антибиотици. От септември Ени пиеше изопринозин - 10 дена, после 15 дни Бронховаксом и на 16-я ден вече беше болна. Сменихме два антибиотика, беше ужасно. Бронховаксома трябва да го продължим още два месеца пак по 10 дни, но аз търся някакво друго решение, защото това явно няма достатъчен ефект. А и като прибавим немарливото гледане на лелките в градината и става страшно. В студените дни нямаха още парно, ръцете си ги мият със студена вода, защото нямали топла, ужасно. Четох за някакви хапчета коластра и зелена енергия, но някак не мога да се доверя на нещо, което не се продава в аптека, кой ще ми гарантира, че не давам нещо вредно на детето си?! Ей такива въпроси ме мъчат. Искам Ени да е здрава, да не се налага да й давам антибиотици, да може да си ходи на градина, там й харесва, учат песнички, танцуват, среща се с много деца, учи се на дисциплина...

Иначе за допълнителните пари, които събират в градините нямам думи, даже проучих въпроса в общината. От там ми отговориха, че в бюджета, който отпускат на градините би трябвало да има пари и за играчки, но никъде не е изрично посочено каква сума от бюджета на детската градина трябва да се отдели специално за играчки. Персоналът няма право да иска допълнителни пари, но те се изхитряват и обясняват на родителите, че ако не съберат пари, децата няма да имат с какво да си играят, което е факт. И така родителите са принудени да събират. Но това, с което не мога да се примиря е, че искат пари и за килимчета в стаите, че дори и за пердета. Това са неща, които спадат към оборудването и детските градини са длъжни да ги осигуряват. Нямам против да давам пари, но да виждам какво става с тях. Миналата година събирахме пак пари за играчки, но тази година те оставали в яслата и сега айде пак да събираме. Гадно е да се чувстваш използван. Но докато хората не си търсят правата и не проучват нещата, така ще е.

Хубава и по-топла есен и да са здрави децата!  Hug

# 214
 Добър вечер!
 И нас ни тресе градинска треска, половината време Деница си стои хремава вкъщи, най-вече защото се изпотява и настива  (според мен). Пари за театър даваме по 2,50 лв, ако не дадем, децата стоят в стаята; има кой да ги пази, не е проблем. Таксата е 10 лв +1,50 за присъствен ден. За помагала събирахме по 25 лв + 2лв за сапун, ТХ и май салфетки. По 5 лв за играчки с тенденция за още. Това в Габрово. След като събрахме паричките, разлепиха едни листи с кметска заповед, че е забранено да се събират други пари, освен таксите, определени от общински съвет. Предполагам, че има нещо общо с това, че на кмета детето е в същата градина. Иначе в цялата сграда е правен основен ремонт по някаква програма и всичко е чистичко. Шкафчетата и леглата са стари, но всичко е спретнато хубаво.
 На Дени давам клеева тинктура когато се сетя, и осцилококцинум, когато се съмнявам в нещо. От продуктите на Аква Сорс съм ползвала преди години течното АФА и тогава бях много доволна. На детето си бих дала нещо от тях, ако съм ги пробвала преди това върху себе си.

# 215
Здравейте и от мен!

Tatalina, първо да кажа че Ени е голяма сладурана на снимките които си пуснала в предния си пост. Направо красавица.... Да ти е жива и здрава  Hug Hug Hug.
Сега за имуностимулаторите - на Руми съм давала изопринозин на няколко пъти по 10 - 15 дни през изминалата година, но не виждам ефект. Давала съм и осцилококцинум, но забелязвам че след като го дам се закрепя за ден два и после ми прави големи усложнения, та за това от него не давам вече. Този месец започнахме курс с Рибомумил ще го пие още 5 последователни месеца по 5 дни, т.е. до напролет. Но въпреки това след 5 дни престой в градината миналата седмица тази сме си болни в къщи. Прави ми впечатление, че този път боледува по-леко /без температура и АБ за сега/ дано ни се размине този път АБ  Praynig Praynig Praynig. Това е моя опит с имуностимулаторите и болестите. За съжаление статистиката на посещаемостта на ДГ на Руми сочи, че сме там от 3 до 5 дни и после сме болни за 2, 3 седмици. Тази схема си я караме вече втора година. Имаше един единствен период от 3 седмици дето ги изкара без прекъсване в ДГ, но това беше през юни. Иначе и на Руми много й се ходи при децата и й е скучно в къщи, но няма начин. Тъкмо я пусна на ДГ и след няколко дни сме пак с дежурните сополи и кашлица....
В нашата градина събират по 60 лева тази година - за играчки. Събира ги една от мамите и ще ги харчат заедно с още един родител за играчки. Дадох ги без да се разправям, защото ми се струва безсмислено да споря. Освен това не мисля,че ще злоупотребят с парите, нали ще ги харчат родители на дечица от групата на Руми... А за театър и ние събираме по 3 лева всеки втори петък, но не е задължително. Ако някой не иска да дава пари детето си стои в групата с лелята докато мине представлението. Аз винаги давам пари за театър, защото на Руми и харесва. След представлението ми разказва какво е гледала и изглежда много доволна.

Хубав уикенд от мен и много цунки на дечицата!

# 216
  bouquet
Аз само на бързо,че се приготвям за гости.
Таталина радвам се,че още ти остава време за нас  HugЕни е прекрасна,голяма госпожица е  Heart EyesДа ти кажа преди време и аз зададох тук на момичетата същия въпрос  Simple SmileАЗ ДАВАх НА ДИДИ 2мес. есбиритокс/сега съм го спряла за известно време/от него виждам най-голям ефект.Миналата година пихме и ние Бронховаксом нищо веднага на 11 ден е болен  Thinking Чудя им се и аз на ЗЕ и коластрата ама малко скъпи ми идват засега.Ама ми се струва,че с каквото и да ги тъпчим децата щом има "ЗДРАВИ" деца в групата така ще е .Не оправдавам никоя майка дето си праща детето болно и уж само с лека хрема и откашлящо  #2gunfire Знам,че работата на този етап е важна и че никого не пускат много да отсъства ама детето ми е преди всичко.
За театър и ние давахме,по 3лв бил за Горските животни.
Уйтч няма ли да праснеш някое фото на децата  Simple Smile
Диди б и при нас има родителски комитет,за събиране на пари,помагане при тържества и др.Абе така си е нали за децата купуват,но на  много от родителите им се разминават възглеедите.Едни искат скъпи играчки ,други като нямат възможност да ги отделят тея пари не.И при нас уж не се събираха пари за нищо ама от тая година вече общината не давала пари много и събирахме.А тези пари дето директорката ги е взела като дарения къде отиват?
Айде засега ви оставям,целувки на всички,радвайте се на хубавия ден,че не се знае кога ща зафучи  Sunglasses

# 217
Здравейте, момичета!
На всички едно голямо БЛАГОДАРЯ за хубавите пожелания...благодаря ви ,че си спомнихте за мен...
в петък не ми беше много конфортно,Ники болен и той с Т, прави вече два пъти възпаление на ухото и пак ще пие АБ, аз никак не искам, за това утре пак сме на преглед.Детската градина само болести ни носи за сега, от както е тръгнал вече 2 пъти е болен, а сополите не ги броя.Иначе взе да се примирява,че ще трябва да ходи там,когато го оставя си играе и не е много тъжен.И аз поставям въпрос с имуностимулантите, май няма полза много ,много.Какво ли не съм опитвала и не спирам да давам, но пак ефект 0, аз си знам, ще спрем да боледуваме щом минем 5тата годинка....
Ето една 33г. мама с нейните най-близки хора :

# 218
  • София
Здравейте момичета!
Честит имен ден на именниците!:)
Не съм писала много,ама наистина мноооого отдавна:(.
И Ники ходи вече на градина, но от както се лекуваме с класическа хомеопатия е с много по-силен имунитет. А иначе е много непослушен. Голям инат е и прави нещата винаги наопаки. Направо вече съм се побъркала. Всяка втора дума му е *няма* и не искам*. А и Емо се научи да казва *няма*Sad.
Целувки от нас!

Ето малко снимки от нас:)
http://www.facebook.com/home.php#/album.php?aid=2033732&id=1030153153

# 219
Честит имен ден на всички именници!Много здраве,късмет и сбъднати мечти!  bouquet  bouquet  bouquet

# 220
Сонка, да ви е жив и здрав именника!

Вчера Анитка беше рожденничка.
ЧРД, Анититке,
здраве, щастие, късмет и всичко, което те прави щастлива!
   bouquet    bouquet    bouquet

Ех тези болести...
и ние сме в кюпа.
хомеопата обаче каза, че Стефан се е преборил сам,
без температура от вируса, само с кашлица, и сега нея борим.
На Бори давам осцилококцинум превантивно.

Кате, ужасно съжалявам, много АБ се е насъбрал на Ени.
Моят съвет е потърси хомеопат.
Ето спомням си Ники на Яна как боледуваше и пиеше АБ-та,
а сега хомеопатията дава отражение.
Моя позната е срашно доволна, мога да потърся координати.

Яна, ей сега ще те намеря във фейсбук. Страшни са момчета.
Ей, Емо вече е голям мъж.

Ъ уич, дай снимки.  Hug
Кърмиш ли 2 в 1?

Поооли, какво те мъчи?  Hug
Как е Вики, има ли още цици за него? Simple Smile
Ако е така евала.

Любе, ще нищим тия дни ДГ, че сега рдазня съпружието с клавиатурата,
пък и Стефан кашля гадно преди заспиване.

Ани, чаровна си както винаги!  Hug

Бъдете здрави, другарчета!

# 221
Ане  Hug
 Hug за всички вас момичета.
вярно е че от здравето по-важно няма, дано всичките ни дечица да са здрави, болничките да оздравяват бързо Praynig
в някаква дупка съм изпаднала и няма излизане. всичко около мен сякаш ме смачква Sad работата, хората, живота... започнах да се чувствам много несигурно в работата, то вярно криза, криза ама на търговския ни директор жената - която е работи в нашия отдел допринася още повече за моята несигурност и за нежеланието да ходя всяка сутрин на работа. заплашва ме с уволнение, постоянно вика и крещи, гледа да се заяжда за нещо... не искам да навлизам в подробности защото ще пиша цял ден. отделно всички хора сякаш са станали зли, все повече не ми харесва държавата в която живеем. не желая моето дете да расте тук и ще кажа защо, аз го възпитавам по един начин не твърдя че е правилен, но му казвам да не е лош, да не удря, има и други начини да се разбереш с човека срещу теб, а на улицата той какво ще види - псувни, заплахи, побои. преди няколко дни видях на едно кръстовище как от един джип се показаха няколко момчета видимо на около 13-14 г и започнаха да псуват и да крещят срещу някакъв човек в съседната кола че бил ги засякъл, заплашваха го. незнам може би аз гледам прекалено черно на живота последно време или наистина е станал груб, жесток, несигурен.
вие как се чувствате, момичета?

# 222
Поли, и аз съм в дупка, и то без да ходя на работа, нямам желание за нищо (ама за снимки ще се напъна тия дни ... по Нова година).
 Малките са добре, каката ни носи сополи от детската градина редовно и взех да си я прибирам по-често. Като няма слънце, не ги извеждат навън (вероятно за да не се разболеят), ама има деца, все подсмърчат. Като не е на градина, все сме навън, и ни е по-добре.
Ане, кърмя и каката още, но съм я ограничила, че вече започва да ме дразни с постоянното мрънкане за мляко. Сега само сутрин и вечер; много рядко като е болна и давам и по друго време. Отивам да поспя, че още малко и ще започна да залитам от недоспиване...
Бъдете здрави Simple Smile

# 223
ДА кажа и аз едно ДЗЯК #Shocked newsm03 newsm53  love001 wavey НЕ знаех коя от всичките ще ви развесели и накара да ми простите, че ме няма никаква на хоризонта от..... не помня и аз от кога.
Опитах да попрочета това-онова , но поради лимитираното ми време, ще трябва да се разпиша набързно и да чета после.
Тъй... за тези които следат развитието покрай нас да кажа, че вече сме в БГ, купихме си жилище, което е почти обзаведено (само хола мъдрим ), но го виждам подредено само когато децата заспят.
За децата ми - Дали е основната причина да не пиша толкова дълго. Много болести откакто сме в БГ и няма отърване от тях, а за капак сме и на крачка от астма. Бебето расте, но е коренно различно от кака си. НЕ спи нощен непробуден сън, така де буди се за кърмене, което аз с Дали никога не съм преживявала. Гледам си ги абсолютно сама и съм станала 43кг, без да разбера кога, но то от задачи по ремонти и болести не остава време да се погледна. Докато спят, реда къщата, готвя и тем подобните му задължения, а като станат.... е тогава нищо не мога да бутна.
За ДГ - оказа се, че сме в най-тузарската ДГ в града, където се влиза САМО с връзки, ама ние без такива влязохме. ХУбавото там е, че персонала е на ниво. Лошото, че майките се надпреварват да събират пари за какво ли, за матраци ( да, децата не може ли да спят на тези дюшеци, ние сме с матраци) завесите не били в тон скилима, боядисаха всичко наново , та паркета, та леглата, та техника, та какви играчки били излезли и какви ли не още глупости. Тъй... и накрая децата им ходят сополиви и заразяват здравите. ДАЛи я пращам здрава в понеделник и всяка сряда ми я връщат болна и така след седмица и половина повтаряме репертоара. Та отидох аз да се разправям с мед.сестра и тя вика, ама госпожо сополите не са заразни и аз Shocked. Да, аз съм от тея дето смятат че е по добре да си пращаме децата здрави и ако видим, че се разболяват, веднага да намерим начин да си ги гледаме, доакто положението не се е влошило. Пък и половината майки имат детегледачки/помощнички, но е по лесно така. Та така, кашлят, сополивят се и тем подобни. Аз не виня никоя майка, защото не знам и аз каква ще бъда след време, но мед. сестра е там за да отсъжда правилата. Както и да е, каката от ДГ ми направи два бронхиални сазъма и док каза, че направи ли трети пореден, сме към астматиците.
Вчера започнах работа с хомеопат, да видим каква ще я свършим. Личната каза да я спирам от ДГ за да не се разболява, което за мен не проблем, ама се чудя как ще гради имунитет??? newsm78
Опс, свърши ми времето, но пак ще пиша. Много се разприказвах, но както виждам тия теми не са само моето болно място.

# 224
ЗДравейте!
Една голяяяма почерпка за всички вас за именника ми.
аНИТКЕ честит рожден ден !ЗДраве,Щастие и ВСИЧКО НАЙ!   bouquet
Поли  Hug не се предавай,истина е всичко казано от теб.Аз съм го изпитала това с нежеланието да си на тая работа,да не ти се ходи сутрин и изобщо всяко нещо да те отвращава от нея.Ако не беше тая пуста криза бих те посъветвала да бягяш от отам,ама в това положение нз.
26 Hug ама май БГ ви действа зле  Rolling Eyes Ако си идвате към Русе звънкай.
Янан не мога да видя снимките,нз как де.
хАЙДЕ бързо оздравяване на всички и по -малко болести  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт