Със сладолед Мараш-ки надвиваме жегите по комшийски с верни аркадашки–23 TR Тема

• 34 548
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
Привет момичета  Mr. Green Heart Eyes Laughing:

Радвам се , че 'аресахте оформлението (аз ще прибавям и др. site-ове в следващите теми...и така наистина темата ще стане не само интересна, но и полезна  Flutter Peace ).

Хаки - ми като се има предвид , че съм работила няколко години в OSI (Open society Institute), и все на благотворителност ме избива, може и към ЮНеско да намина  hahaha Mr. Green (ама като им пратя няколко пъти  memo от 10 страници Whistling и ша ми покажат вратата hahaha Joy) .

Джорди , Джорди - yeahhhh  Party Hug....как си ,бе, бейби  Thinking Wink ...отнема те ? (непишещият вика дръжте непишещите ...  Whistling Mr. Green)

Steffi - къде ни остави и ти .. Whistling Crazy ...Мацки почвам поименно преброяване  Naughty Wink..

Гхосн-е, чеде, хайде включи са и ти хъм енгинарената дискусия...  chef

Анжито - така се учи език най-лесно, първо с глупостите, и после с битови неща (като се почне с тези от кухнята таби)..Аз пък обичам артичок ... bowuu Mr. Green

Dilara -  Hug Wink

Добре ...оставям ви за сега ...Отивам да гледам(е) HSМ (High School Musical ла ла ла ) (адаш, вече трябва да знаеш що е то  Mr. Green Laughing Hug). И по един марашки сладолед както е по заглавие  bowuu Heart Eyes  chef

.
.
.
.
.
.
.

ps: аз хубаво си пея , ла ла, но днес как не пукнaх от страх не знам  Confused..значи знаете за големия хамбaр ,т.н. mall --> Istinye park - към 3 pm ..точно с.м на касата на starbacks и си чакам питието, и изведнъж БУКВАЛНО стотици хора започват да пищят и тичат #Crazy Shocked ..жени ,деца, бремени, мъже .. абе хаос ...вървя и аз ...изплаших се..чува се алaрма/сирена ...нuкой нищо не може да ти обясни ...казват само да не се панираме ..фалшива аларма за бомба било, но нямало нищо ...краката ми се подкосиха  Confused..набегом до третия подземен parking, в колата , и беж към школото на детето ....дано не е станало нищо и няма такива др.епизоди  Praynig Praynig..ужасно е ...споделих ....

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 19:09 от bz

# 16
Запис!  Party

БЗ Темата е станала хаарика  Heart Eyes ... афферим на тебе. Оформянето много ми хареса и с тези линкове е станала още по-полезна точно като уикипедията.   bouquet Hug

Аз бягам да уча , че ми предстои последен изпит в събота, за сега не успях да взема само един от общо 6 изпита  Sad и то по генетика.  Cry Стискайте ми палци за следващия, очертава се доста тежък изпит и най-лошото с гаден предподавател.  Praynig

Лека на всички момичета!   bouquet

# 17

БЗ Темата е станала хаарика  Heart Eyes ... афферим на тебе. Оформянето много ми хареса и с тези линкове е станала още по-полезна точно като уикипедията.    Hug

И аз се присъединявам към похвалите за чудесно оформената тема   от адаша newsm10 smile3501,но имам само малка забележка .
Не като уикипедията, а като bz педия  Grinning.Коя от момичетата и даде това допълнение към ника не помня,но е  абсолютно точно  newsm74

адаш,гечмиш олсун..то си е била за страх работата бе.. Sad
Не знаех ,че  тук правят фалшиви тревоги...От една страна е добре,хората да се обучат как да се държат в подобна ситуация,нали сме гледали по телето как го правят японците...Но от друга страна погледнато ,без да знаеш ,може наистина да докарат на някой човек сърдечна криза ...пу-пу...да не чува дявола... Twisted Evil

Ох,и днес се очертава да е жега..и как се изкушавам да метна дечко на колата и да отидем на плаж... newsm53...има ли желаещи ?

Ето и един интересен сайт,за малчовците http://www.abc-bg.be/
По Би Ти Ви започва нов турски сериал-Перла...http://www.btv.bg/movies_serials/br_details.pcgi?cont_id=323 Гледала съм една или две серии само,но е интересен...в арабските страни беше доста нашумял...
Няма да се учудя ,ако след време вместо латино-американски се излъчват турски сериали по българските канали...Дано,дано,дано... Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 09:59 от benmary 2

# 18
При вас ще да е голям пек, девойки. Една моя близка беше у Турско за два дни и днес е в болничен - получила топлинен удар  Shocked
Почвам да си мисля, че съм яко куче, щом на тоя пек в неделя следобяд на Истанбул парк, съм жива и здрава.

# 19
  • Варна
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ ДАМИ!
На темата попаднах случайно,търсейки информация за Турция.След като гледах Binbir Gece,осъзнах колко малко знам за тази близка,съседна страна с толкова интересна история и култура.
Много харесвам духа и атмосферата във вашата компания.
Надявам се да ме приемете в нея. smile3525

# 20
  • Казанлък of all places
Девойчиня, искам да споделя с вас статията по-долу.
Както сигурно сте чули, съвсем наскоро ни напусна Вера Мутафчиева, един от най-ярките умове на съвременна България и блестящ османист. Малко съм чела от нея, тя беше любимка на майка ми  обаче и имаме нейни книги, та грешката е поправима. Моля ви , прочетете статията , мен тръпки ме побиха . Дали има разумен отговор на този въпрос : „Бих искала да поставя въпрос, чийто отговор предстои да намерим след все още неизвършени разностранни изследвания: защо, макар да се изтъкваме като жители на кръстопътя между Азия и Европа, сме съумели да извлечем тъй малко духовна полза от своята обективна ситуация? Защо съприсъствието не на две, а на повече култури на Балканите е дало резултат толкова различен от иберийския?”
Ето и самата статия -
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=153171&srcpos=8

# 21
  • Варна
Дали има разумен отговор на този въпрос : „Бих искала да поставя въпрос, чийто отговор предстои да намерим след все още неизвършени разностранни изследвания: защо, макар да се изтъкваме като жители на кръстопътя между Азия и Европа, сме съумели да извлечем тъй малко духовна полза от своята обективна ситуация? Защо съприсъствието не на две, а на повече култури на Балканите е дало резултат толкова различен от иберийския?”
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=153171&srcpos=8

Прочетох статията и съм силно впечатлена и заинтригувана.Интересът ми към историята,убит в резултат на училищното ми обуче-
ние,постепенно възкръсва от известен брой години насам.За съжаление нямам много време за четене в тази област.Тази статия
силно възбужда любопитството ми и ми дава отправни точки за търсене на информация.Срам не срам,ще призная,че и за мен
Вера Мутафчиева е само едно име.Не съм чела нищо от нея,но живот и здраве,надявам се да поправя това.
Относно въпроса,поставен в статията:Много пъти съм си го задавала,макар и формулиран по друг начин.Аз не съм в състояние да направя прецизен исторически анализ.Обаче въз основа на разпокъсаните ми несистемни исторически знания,въз основа на личния
ми опит и наблюдения,аз имам усещането,че отговора на този въпрос не трябва да се търси единствено нито във времената
на  самото мюсюлманско владичество,нито в предшестващите го времена,а най-вече в последващите го,особено в годините на новата ни история
(след средата на 20в.).

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 12:47 от Lora-Di

# 22
Превет красиви моми!
Не съм ви забравила! Как можахте да си го помислите! Чета ви редовно, на нямах време да пиша!
БЗ, новата тема е просто супер! Ще има много какво да се чете! Ще чакам лятото да се сетиш да ни навестиш! Hug Hug Hug
Тук такава жега! Днес водих малката на лекар, понеже страшен вирус пламнал из Сандански! Вечер не се спи от жега! Не знам август що ще правим!  smile3547 smile3547 smile3547  Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Sunny
Ходихме с дечурлигата на Метеорите от 26 до 30 май. Много красиво. Ще кача снимки. А бе моми, нека някой да ми пише на лични каква беше паролата в Мултито, че не мога да вляза!
Друго ново покрай мен е това, че сега си работя в къщи и школата. Наш татко ми извади душата, докато не се откажа от някъде. То и Буби ще е предучилищна и ще трябва сутрин да я водя, а на обяд да я прибирам...
Лек ден на всички!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 10:22 от steffi_k

# 23
привет на всички момичета!  Hug  bouquet Hug
първо да започна с поздравленията за прекрасно оформената тема Hug  bouquet кака ни bz- педия се е справила блестящо..аферим къзъм  Hug
и аз не съм ви забравила, само дето последните няколко седмици бяха доста напрегнати откъм подготвянето на документите за сватбата  Embarassed, наложи се и да отскоча и до бг, та снощи се завърнах на турска земя... и преди да сте ме попитали 'кога е сватбата?' бързам да поясня , че цялото това бягане  беше за да съберем всички документи и да отидем до общината за дата..утре е последното изпитание  Confused консулството.. #2gunfire с голям зор и доза късмет преди две седмици си записах рандеву за утре в консулството иначе няма влизане в тази така "представителна " сграда  ooooh! след него следва валийството и най-накрая бегаме до общината за дата..по принцип сме си избрали 16 август ама дали ще има свободни часове за тогава не се знае ,а след това започват постите и може да  се отложи за септември или октомври.. Confused иначе докато бях в бг станах свидетел и пряк участник в изборите за евро парламент..ми какво да ви кажа..постарому партийни игрчки, а "Атака"..нямам думи  #Crazy сещайте се кой беше на прицел  Sick както и да е да не си убиваме хубавото настроение..казвате тук било гоrещо ..ами вчера като тръгвах от бг беше 37 градуса  Crazy #Crazy
а така се смях ,като прочетох новата тема за марашкия сладолед..щото за малко и щях да ви пиша наистина от Кахраманмараш  Grinning Mr. Green . приятеля ми е вкомандировка за 4 месеца из турция..първия град беше Кахраманмараш и сега е там де, ама ако не трябваше да ходя до бг за документите щях и аз да замина с него и да ви пращам селам алейкум от там  Joy Joy Joy
ама за следващия град (началото на юли)съм плътно до него-Тарсус Crazy Party Heart Eyes  но не се знае къде ще отседнем в Адана или Мерсин..дано да е Мерсин, че поне малко плаж да направя. Hug ако някой е ходил по тези места ще се радвам на инфо   bouquet
това е за сега от мен стискайте палци за утре бързо да мина в консулството  Praynig Hug
целувки и прегръдки на всички малчовци   bouquet Hug,а на майките им прохладна вечер наздраве

# 24
  • до вятърните мелници
аааа! ан така, дет' се вика! бравос! старите дружки, пак сме на линия  Hug Hug Hug ох, озледим всички ви, значи.... айде кога ще има нова среща?

по ред на номерата:

бз, какви са тия изпълнения с фалшиви тревоги?! незнаех че правят подобни неща тук, аз имам едни мътни спомени за такива "обучения" от комунистическо, в основното училище правехме редовни тренировки как се реагира в случай на бомбена атака, примерно  Sick Sick Sick представяте ли си?!!! деца като напръстници как се строяваме по двама в редичка и под мощния звук на противобомбената аларма се отправяме "със спокойна и уверена" крачка към бомбоубежището, демек мазето на училището  ooooh! ooooh! ooooh! там пък следват разяснения как се поставя противогаз и ако няма в наличност каква марля да ползваме. леле значи ще да е било не само бомбена ами евентуално и химическа атака, ужас...сега като почнах да го мисля и се присетих  #Crazy #Crazy боже, боже, дано не ни стигат подобни ужасии!!!

бенмариHeart Eyes страхотен линк! благодарско! а къде ходите на плаж? и аз искам  Blush

Sahraweya , (това как се чете?) стискаме палци всякакви каквито има в наличност!!! все така с успех!

Хапчице, аз нямам представа колко точно е топло понеже удома все още се ядва, а с малчо излизаме навън след 15.00, но така ще е от тук нататък, лятото в Истанбул не прощава... който може да бяга надалеч (чак до Мерсин  Mr. Green ако трябва)

Лора-Ди, добре дошла! Разкажи нещо повече за себе си! И питай колкото искаш за ТР, ще отговарям доколкото мога Simple Smile

Стефи, много  Hug и да ви подминават болестите оттук нататък! Браво, че си понамалила ангажиментите, сега ще имаш повече време за прекрасните момичета и Боби, а и за нас  Mr. Green

Мирамила, ама как само те разбирам  Hug Айде да ви върви по вода и да "сборите" турската и българска бюрокрация. Дано ви дадат датичката, която сте си намислили!  Praynig Пък по повод българската полит-обществена действителност, аз така съм се откъснала, че направо немога (а и неискам, в интерес на истината) да си представя какви неща се въртят  из публичното пространство... не ми липсва тая част мога да кажа въобще  ooooh!

и накрая нещо лично,

моята прекрасна баба се е разболяла от нещо като дископатия и е на инжекции, горката  Cry моля се да се оправи възможно най-бързо и да не се влошат нещата, че на нейната възраст (80) такива истории са лоша работа  Sad

а за да не е на тъжна нота края, да похваля Тео че почна да си хапва по-сериозно от храните за големи, разбирайте зеленчук, кисело млекце и плодчета. от утре почваме и месценце по мъничко   chef

обичкам ви и дано скоро да можем да се видим поне с някои от вас  Heart Eyes Heart Eyes

п.с.леелееее, какъв ферман му изпрасках  Crazy

# 25
Гюнайдън Къзлар!
Как сте днес? Тук малко захладня, но пък сега е доста ветровито! /то и на нас не може да се угоди/
Мила, стискаме ти палци бързо да мине! Кога ще е сватбата? married
Джорди, скорошно оздравяване на баба ти! Иначе дископатията е много болезненена. Баща ми също страда от дископатия и има моменти, когато не може да стане от леглото или върви изкривен на една страна. Но пък доколкото знам, инжекциите помагат!
Браво на малкия Тео! Моята Благовеста е много злояда, направо ми пука душата, когато трябва да я храня! Сега за закуска направихме сандвичи и ги сервирах, както ги сервират на `Свети Никола` - един ресторант, който тя харесва.. #Crazy

Добре дошла на новата дружка, Лора!

Лек и прохладен ден на всички!
Много цунки и мунки на всички!

# 26
Привет, момичета Simple Smile
За втори път нахлувам в темата ви. Първия път ми помогнахте, сега търся къде да видя кои са най-добрите турски песни в Турция, хитовете, които се въртят Simple Smile Тук от време на време случайно хващам Radio D, но рядко.  Confused Достатъчно ми е само списък с песните, аз ще си ги търся. Благодаря предварително!  Hug

# 27
  • до вятърните мелници
Как сте бейбита?  Много Hug Hug за всички

Де е класната днеска? (БЗ???) Аааа, добре ли сте там из Европейско?

Тук лееекинко почна да се поразхлажда и ние веднага отразихме една "Мода" за следобедния чай  Grinning

Да се похваля, вече съм -4,5 кг, което след застой от 7 месеца ми е направо трудно за вярване! Станах обаче спец на палачинките с трици  Blush Само дето тука из Истанбулско нещо не можах да намеря овесени, та карам на пшеничени, но пък са си 100%ви трички  Mr. Green

Джиджа, (на мен нашите така ми викат от малка  Blush) аз не съм много в течение с модата, но ако имам малко временце ще погледна в някой сайт и ще ти пратя класацията на лични, ОК?

Стефи, мерси от името на баба (ние с нея сме и адашки). То нейното не било точно дископатия ами калциране там някакво междупрешленно, но било свързано с възрастта, преумора и стрес. Горката  Sad Дано се оправи по-бързо, че тя е много подвижна и мрази да се застоява на едно място дълго време и това ще и тежи много  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Айде дружина, стига спахте, ами докладвайте, кой, какво, къде, кога, как, с кого и защо  hahaha

Ангелинка, къде се запиля, сготви ли артишоците? А като стана дума се присетих за аспержите, там от французката ти история... много смешно име имат на ТР - "куш конмаз", т.е. там дето птиче не кацва  Joy

Бенмари, аз пък станах фен на Ашк-ъ-мемну, и.е.Забранена любов  Crazy малко по бразилски му, но какво да се прави, като се улови човек веднъж на кукичката и го следи, няма как...

# 28
Джорди чете се Сахрауия  Grinning демек на арабски пустинна.  Wink

Вижте какво ново и интересно открих, макар, че въобще не съм почитателка на поп-фолк музиката  Sick

взето от ramania-bg.com

Истински фурор направиха Галена и Малина в съседна Турция с втората си съвместна песен "Мой". В музикалния проект, който вече успешно се излъчва по "Планета", участие взима ú турският изпълнител Фатих Юрек.

Почитателите на музикалния канал в съседна Турция са истински впечатлени от европейските стандарти на видеото. Те вече отправиха не една и две покани към двете звезди на телевизия "Планета" за участие в южната ни съседка. Въпреки огромното си желание, Галена и Малина, няма да имат възможност заедно да направят задгранична премиера на "Мой".

В средата на юли, темпераментната Галена очаква първородния си син, но обещава, че няма да стои далеч от сцената задълго. Новосформираният фен клуб на певиците зад граница изявява желание горещото видео да се излъчва и по турските телевизии. Засега обаче, "Мой" се излъчва единствено в ефира на най-гледаната музикална телевизия в България - "Планета" ТВ.

Безспорният хитов потенциал на парчето е гарантиран от силния творчески тандем - Кости и Росен Димитров.

# 29
  • Варна
Добър вечер на всички!
Джорди,steffi_k,благодаря ви за топлия прием.Започвам да се чувствам много уютно във вашата тема.
За себе си не знам какво би било интересно да кажа.Центърът на живота ми е моят син,който е доста по-голям от вашите деца(на 13 години е).Следващата учебна година е много важна за него,защото
ще атакуваме математическата гимназия.Отделям доста време,за да контролирам процеса на образо-
ванието му,надявайки се да му помогна да избегне грешките на моето образование.
Самата аз работя.Лекар съм,така че ако някой има някакви въпроси из областта на медицината,може да ми ги зададе.Ще се радвам да отговоря,ако мога.
Джорди,моля те,кажи как правиш палачинките с трици.Аз се опитах да ги направя като просто в ре-
цептата за обикновени палачинки заместих брашното с трици,но нищо не се получи.

Общи условия

Активация на акаунт