Със сладолед Мараш-ки надвиваме жегите по комшийски с верни аркадашки–23 TR Тема

• 35 273
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
  • Казанлък of all places
Гулашът не беше ли с  месо? Аз съм вегги.
Ще наблегна на токайското  Whistling
Ух, да , бе! Забравих, да прошавате! И марципан с токайското...

# 151
  • до вятърните мелници
Добрутро муцунки Hug!

Днес аз бях дежурна по ставане. ooooh! Ние с половинката сме на смени, че нали знаете Тео е от ранобудните петленца и в 6.00 е ококорен и иска да го забавляваме. Добре че в 8.30 каталяса и го изпратих да посънува малко разходки  baby_neutral

... Ей това инфо за султанките много интересно. Дайте още за четене.  bowuu Аз веднъж закачих по ТВ края на един филм, в който се разказваше за харема на последния действащ султан. Там имаше едни сцени от разпускането на харема след като се сменя формата на управление. Доста беше тъжно... Момичетата и жените, нали там в най-различна възраст, ги бяха събрали в един хамбар, с по един-два куфара и там чакаха близките им да дойдат да си ги приберат. Но те нали повечето са чужденки имаше и такива, чиито близки не се появиха. Една стана кабаретна певица и т.н. Малко с половин око го гледах заради малчо и заглавието какво беше не си спомням, но ако го хвана пак, ще го изгледам целия понеже беше доста интересен.

А вчера научих, че една от любимата ми книги най-сетне я заснели. Казват се еднакво "The time traveler's wife"/Съпругата на пътуващия във времето/. Не звучи много добре на български, но романът е страхотен, повярвайте!Сега ще чакам с нетърпение премиерата в САЩ на 14ти август, че дано скоро след това се появи и из торентите  Embarassed

Три книги има с основно романтична тематика, които са ми оставили следа (да се чете "разревавали") и те са "Турска страст"  Blush, "Мостовете на Медисън" и тази последната. Blush
Приемам предложения за обогатяване на колекцията. Mr. Green

Айде, лек, спорен и прохладен петък ви желая!

# 152
  • Там някъде......
ЗДравейте момичета и се извинявам ,че нахлувам в темата ви,но искам да ви питам за една рецепта!Вчера бяхме в Одрин и ядохме страшно вкусно реване.То беше нарязано на голями квадрати и нещо като крем беше.Знаете ли как се прави по точно искам да ми кажете рецептата,че мноооого ни хареса!Благодаря ви предварително

# 153
За всички.. Praynig Praynig Praynig

http://www.youtube.com/watch?v=f8muMo0fw_M

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 19:26 от azmira

# 154
 Moneyгрешен адрес..една песничка щях да изпращам..ама защо този адрес??
дано този път да се получи..че нещо заглушават... пречат ..но нищо...

http://www.balgoc.org.tr/dps.mp3

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 15:27 от azmira

# 155
   bigdance2 newsm59честит рожден ден на ninagunduz Tada newsm59

http://www.podaruk.net/images/coffee%20and%20chocolate%20basket.jpg

на всички стоически издържащи на горещините едно http://i.actualno.com/club.bg/files/2007/08/25/5a08a4964d.jpg

цунки и гунки на всички маймунки   bouquet Hug  bouquet Hug

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 17:28 от Дивиана

# 156
  • Варна

... Ей това инфо за султанките много интересно.

Три книги има с основно романтична тематика, които са ми оставили следа (да се чете "разревавали") и те са "Турска страст"  Blush, "Мостовете на Медисън" и тази последната. Blush
Приемам предложения за обогатяване на колекцията. Mr. Green

ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ!!!   sun
Джорди,и на мен винаги ми е бил много интересен живота в харемите.Например,какво са правели тия женоря по
цял ден,че да не умрат от скука?Май основното занятие е било плетене на интриги? Sneaky
Гледах един филм(мисля по канал History) за Хурем.Всичките ми романтични представи,създадени от разни приказки и
романи бяха разбити.Явно игрите са били жестоки и безкомпромисни.Жената явно е била мегаамбициозно чудовище,
но  да избие синовете си,с изключение на първородния,само и само за да разчисти пътя му към трона,респективно своя
път към позицията на майка на султана...Предполагам,нужни са някякви външни предпоставки,за да се разгърне такъв
зъл гений?Преди време бях чела романа "Роксолана"(за Александра Лисовская-Хурем) от някакъв украински писател.
Според него,Лисовская е просперирала благодарение на своята красота,талант и изключителен интелект.Обаче аз
съм по-склонна да вярвам на научно-популярния филм,т.е.,че главните "качества"на тази жена са били изключителните
и безскрупулност,хладнокръвие,безсърдечност и амбициозност.Но пък като имам предвид правилата на играта,действа-
щи по онова време,в онази ситуация,за да оцелее,май не е имала голям избор на средства...
Относно книгите:Щом харесваш "Мостовете на Медисън",препоръчвам ти "37,2 градуса сутринта" на Филип Джиан
(37°2 le matin- Philippe Djian).Има и филм-Betty Blue(1986г.,Франция),номиниран за Оскар за чуждестранен филм през
1987г.Не съм гледала филма,но като имам предвид книгата,не ми се вярва да е по-добър от нея.
Аз съм нова в тази тема и не знам коя е ninagunduz,но това е без значение и от сърце и пожелавам
ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ!!! newsm59

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 15:35 от Lora-Di

# 157
Честит Рожден Ден, Нина!   bouquet  bouquet  bouquet
Пожелавам ти здраве и много щастие! Бъди много обичана и ни посещавай по - често във форума, че ни липсваш!  :hug
:

Лора-Ди и аз доста съм чела за прословутата Роксолана. Голяма змия е била. Цялата империя са я наричали вещица, защото не разбирали как е могъл Сюлейман да пренебрегва хубавата си първа кадъна Махидерван заради една робиня. В съперничеството между двете дори се е стигнало до бой и проскубаната Роксолана отказала да посети султана заради случилото се. Султанът, разбира се, съжалил възлюбената си за сметка на Махидерван... Доста я е обичал той...такива любовни писма й е писал...
Да се неначуди човек защо мъжете залитат все по змиите ама на  Laughing
Доста информация има в новата книга от поредицата Османските потайности - Харемът на Ибрахим Карахасан-Чънар.
 Горещо я препоръчвам!

# 158
  • Варна
[Да се неначуди човек защо мъжете залитат все по змиите ама на  Laughing

Това аз отдавна съм го забелязала и многократно съм се убедила от наблюденията си върху разни
житейски ситуации.И съм си задавала въпроса "Защо?".Защо колкото и една жена да е красива,
интелигентна,добра,мила,предана,не може да постигне такова влияние върху даден мъж,
каквото постига една кучка,без да си мръдне пръста?
Отговорът,до който съм достигнала за себе си е,че това просто е генетично кодирана черта на
мъжкия пол(върви заедно с другите мъжки характеристики).С други думи,във всеки мъж
(дори най-интелигентния,най-добричкия) дреме по едно прасе. Animal Pig
Ей това е!Трябва да ги приемем такива каквито са,да се радваме на хубавото,което ни дават,
НО никога да не забравяме,че са си мъже! Sly

DilQRa,можеш ли да ми дадеш повече информация за тази книга(автор,година на издаване,
издателство).Отдавна ми се чете нещо такова.

# 159
  • Varna
Здравеите Комшии4етааа Hug
Отдавна не сам ви 4ела-много заета бях. Днеска влизам да ви 4ета и ми напалнихте душата и следобеда-Благодаря ви  bouquet
Аз сам вав Девин-хотел Орфеи-тука валят даждоже и следобяд няма какво да се прави си казах- Абе не сам ги навестявала тез моми скоро. Страхотни теми- и аз като Анжето обожавам историата и много ме интересва Османскиа период.
Анжи-специални благодарности за информациата. А книгата която си посо4ила, ще  потарся като се прибера вав Варна-ЗАДАЛЖИТЕЛНО.  МоитУ БаткУ ми купи една 4етрилогиа за Османската Империа-не си спомням то4ното заглавие защото тои ми я тупна касно ве4ерта преди заминаването а аз трябваше да нареждам багаж за сутринта и да бягаме кам то Девин. Като минаваме покраи Казанлак ще ти махна да знаеш.
Извиняваите, 4е някои букви не са си на мястото но незнам де са букжите на лап топа на Бате Embarassed
Моми4етА,още  веднаж благодаря за 4удесната и интересна тема. Ще пия и ще хапна за  ваше здраве вав Туския ресторант тука вав хотелския комплекс Hug
На де4цата ви които кандидатстват-касмет от сарце.  newsm10
На Нин4ето 4естит да и е рожденниат ден!

# 160
За тази книга става на въпрос:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-366/id-24464/svetyt-na-isliama- … hasan-chynar.html
Тя е 4-тия том на поредицата Светът на Исляма и авторът е Ибрaхим Кaрaхaсaн-Чънaр. Очаквах тази книга близо година с огромно нетърпение. Определено си заслужава. Авторът се е постарал да извлече толкова факти и пикантности, че информацията в една страница можеш да я откриеш в цели книги.
Други книги, които препоръчвам горещо са Обречената Любов на Ататюрк и 30 години в турските хареми. И двете са по действителни събития и са много увлекателни!

# 161
  • Казанлък of all places
Диляра, "Обречената любов..." не е ли на български автор ? Мисля, че съм я мяркала.
Аз след като изпратих 2 комплекта братовчеди с прилжеашите им деца сядам да поровя малко и да попревеждам. Вчера превеждх, превеждах, сега отварям файла - нииииишооооо! Да му се не види и лаптоп, най вероятно съм го изгасила преди да съхраня файла....Пък и аз какво се бях разработила вчера, хората на гости ми дошли, аз... Господ си знае работата. Simple Smile
Днес в Капитал лайт попаднах на едно интервю с млад български режисьор и ме заинтргиува филма,който е направил и който е приете изключително добре и в Кан (Кан, забележете!)  , и у нас.Пускам ви линковете, и се надявам скоро да го гледаме, премиерата му е през септември. Понеже засяга многократно объсждана тук тема , на мен лично ми е интересен погледа на режисьора, инервютата с него звучат изключително интересно. Ето и линк на филма : http://www.easternplays.com/en и на популярния ( разбирай вестникарския ) поглед към него : http://www.standartnews.com/news/details/id/35345/Из … 72;та
Ох, Делта, говори ми за Родопите! АКо е рекъл Господ, след месец ше съм на 20 км от Девин !Като ми го описваш с мъгли и дъждове, такова едно ми става....родопско Simple Smile
ПОчинахте ли си , момичета?

# 162
  • Varna
Дилярки4 Hug
То4но тази книга е от 4ертилогията.
Ще отида да видя  книгите които препора4ваш  когато се прибера след няколко дена  bouquet
Ха'ди сИга кака ви Делта ша напада рИстУранта и ша пии за вашИ здравИ smile3503
Анджииии- за Родопите мога да говоря без да спрааааааа. Оби4ам ги беииииииииии.
ного сам се мандахерцала по света но има 3 места които обожавам- Тарново, Родопите и Станбула града голямаааааа. Ама БаткУ ве4е ша ма бии, 4е не се отлепям от ПС-то а трябжа да ходим на ресторанта. Ша раzправям друг пат-OK?

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 18:48 от DELTA_DELTA

# 163
  • до вятърните мелници
Хееей, добър ден! Добра седмица! Хубаво лято! Успешна година!

Как сте, народе? Май доста добре сте изкарали уикенда, щом не ви е останало време или мерак за форумЪТ  Mr. Green

Аз да се похваля, много бачках, но и ходих на първия си купон след ТЕО  Joy Беше много весело, за няколко часа се почувствах отново на 20  Blush Пу-пу, да ни е жив и здрав татито, че да се гледат двамата докато мама купонясва  hahaha

Едни колеги, учители в школата, се нанесоха в нова квартира и това беше поводът. Ако знаете какъв изглед имат само от балкончетоооо  - златния Рог, кула Галата та чак до Бакъркьой и моренце, моренце, моренце, уау направо  Flutter Аз пък им купих едни стъклени свещничета, но едното да вземе да се строши докато ги занеса. Срам, срам  Sick  Sick  Sick ма какво да се прави, нали счупеното носи щастие  Mr. Green

Да споделя и за отрочето малко новини  baby_neutral. Откакто се сдоби с проходилка не можем да го запрем. Като хала фучи из къщи. Нали навсякъде е паркет и мрамор, а и както нямаме прагове  Crazy... ужас... днес аз прахосмукирам, а той подире ми с "колата" си  baby_neutral голяма е скица... обаче разбрах защо са изобретени тези ми ти проходилки и защо докторите не ги препоръчват. Не толкоз за детето да му помогнат да проходи по-бързо, ами за родителите, да си отдъхнат кръста и ръцете им... отделно, дребус много се кефи че може да се разхожда и самостоятелно...

И още една хвалба, ако не ни мине котка път ще ходим пак до Бодрум, заливът на Гюндоан (Изгряващото слънце) на почивка, йеее. Тази година ще наемаме една вила с още един приятел някое време през август. Само ми е малко Хикс, как ще е на море с дете, но... поживьом, увидем...

Весел и спокоен ден, от мен! И драснете някой ред, така от кумова срама поне  Mr. Green

# 164
  • Варна
 smile3501БРАВО,БРАВО,БРАВО на вашия татко,Джорди!
Да е жив и здрав,и все такъв готин! newsm10 Значи,такива били днешните турци?!
Как е по-точно- МАШАЛЛА,или ЕВАЛЛА?
Сигурна съм,че ще прекарате добре в Бодрум заедно с фъстъчето,само го пази от слънцето.
Като разправяш за проходилката,та си спомням как аз по същия начин благославях
незнайния благодетел на майките,изобретил биберона.Струваше ми се,че този човек
е гениален и заслужава Нобелова награда!
Целуни сладуранчо!

Общи условия

Активация на акаунт