Съзнателно зачеване

• 22 597
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
Винаги съм защитавала тезата, че бебетата трябва да се правят съзнателно. Моите две деца са създадени точно по този начин. Всеки човек заслужава да бъде обичан и желан още от момента, в който е заченат.
А тези, които са заченати несъзнателно, по-малко желани ли стават?  newsm78

# 151
Винаги съм защитавала тезата, че бебетата трябва да се правят съзнателно. Моите две деца са създадени точно по този начин. Всеки човек заслужава да бъде обичан и желан още от момента, в който е заченат.
А тези, които са заченати несъзнателно, по-малко желани ли стават?  newsm78
Осъзнато означава, че това дете сте го мечтали, че сте се молили за него, приготвили сте се за идването му, дали сте най-доброто от себе си, цялата си любов към бъдещото същество. Това включва и акта на зачеване.

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 15:00 от Людмил

# 152
А тези, които са заченати несъзнателно, по-малко желани ли стават?  newsm78
Осъзнато означава, че това дете сте го мечтали, че сте се молили за него, приготвили сте се за идването му. Че самият акт на зачеване не е случаен, а сте дали най-доброто от себе си.
Това го схванах.
А ако е обратното какво става? Детето е нещастно ли?

# 153
А тези, които са заченати несъзнателно, по-малко желани ли стават?  newsm78
Осъзнато означава, че това дете сте го мечтали, че сте се молили за него, приготвили сте се за идването му. Че самият акт на зачеване не е случаен, а сте дали най-доброто от себе си.
Това го схванах.
А ако е обратното какво става? Детето е нещастно ли?
Става "bored fucked type", което е циничен но много точен израз - плод на скучно чу**не. И такова остава - посредствено, незаинтересовано в дълбочина от живота, несподобно да прави сериозен поврат, ако се наложи. Такива хора уповават на системата, на държавата, на някой друг. ТЗа съжаление, голяма част от хората днес са на този хал.

# 154
Людмил, моите уважения Hug , но аз не съм толкова крайна по въпроса. Вярвам, че същия енергиен заряд като едно съзнателно заченато дете може да бъде постигнат и от случайно заченато с много страст и любов дете, както и отгледаното в едно пространство на любов дете.
В смисъл, че изграждането на човек като енергийно същество започва наистина от зачеването му, но продължава и по време на израстването и много зависи от средата, възпитанието и най-вече любовта към него.

# 155
Ох, леле, война!  Crazy
А ако майката и бащата са се обичали, имало е страст, имало е любов, но просто в момента не са планирали дете, какво се случва тогава?  newsm78
Не са го планирали, но все пак решават, че искат това дете, то си е тяхно и си г гледат без да висят пред социалните и т.н.
Пак ли не е достатъчно?  Crazy

# 156
Достатъчно за какво?
Смятам, че детето е щастливо, когато е обичано.

# 157
Достатъчно за какво?
Смятам, че детето е щастливо, когато е обичано.
Достатъчно , за да не е "bored fucked type",

# 158
При наличието на любов и страст...трудно ще е скучно  Wink

# 159
При наличието на любов и страст...трудно ще е скучно  Wink
Точно това се опитва да ни докаже Людмил  Grinning

# 160
Всеки има право да чете, да търси своята истина и сам да избира в какво и на какво да вярва Hug
Ако някой успее да ме убеди в обратното... Да заповяда! Чела съм Кастанеда, интересувам се от Тантра, но не приемам за чиста монета всичко, което лично не съм изпробвала и проверила.

# 161
Моето убеждение е, че всяко дете трябва да е обичано и желано. Обичта е енергия и може както да гради, така и да разрушава. Колкото по-рано и по-правилно се насочи градивността на обичта, толкова по-добре.

Има и друго нещо, което знам от личен опит:

Децата са щастливи тогава, когато разбират, че са желани, усещат, че са обичани и виждат, че техните родители се обичат и уважават.

Ако един от тези елементи липсва, щастието няма да е пълно.

# 162
За сега съм принуден само да се доверя на твърденията на виждащите.
Но, вярвам повечето от вас биха се съгласили, че едно дете създадено в разгара на най-страстен оргазъм при двамата партньори, ще е логично да има повече енергия от такова създадено неволно...

# 163
Ох, леле, война!  Crazy
А ако майката и бащата са се обичали, имало е страст, имало е любов, но просто в момента не са планирали дете, какво се случва тогава?  newsm78
Не са го планирали, но все пак решават, че искат това дете, то си е тяхно и си г гледат без да висят пред социалните и т.н.
Пак ли не е достатъчно?  Crazy
Достатъчно е. Дават му голям тласък. А вече любовта им ще го формира.
То е все едно да правиш стомна от некачествена глина и качествена. Некачествената след години започва да се родни, да се пука и пропуска... Човекът BFT от некачествена глина ще "пропуска" в живота, освен ако не положи съзнателни усилия да коригира грешката на родителя си.

"такива деца са нуждаещи се, слаби, нестабилни, зависими. Това са, казват те, децата, които никога не напускат дома; които остават там за цял живот. Предимството на такива хора е, че са изключително постоянни в областта на своята слабост. Те могат да вършат една и съща работа цял живот без някога да почувстват подтик за промяна. Ако са имали добър, устойчив модел на поведение като деца, когато пораснат, те могат да бъдат много продуктивни; в противен случай тяхната мъка, обърканост и нестабилност нямат край.
- С огромна тъга магьосниците казват, че по-голямата част от човечеството е зачената по този начин. Това е причината, поради която непрекъснато слушаме за нуждата да намерим нещо, което ни липсва. Според магьосниците, през целия си живот ние търсим тази оригинална възбуда, от която сме били лишени."

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 18:21 от Людмил

# 164
За сега съм принуден само да се доверя на твърденията на виждащите.
Но, вярвам повечето от вас биха се съгласили, че едно дете създадено в разгара на най-страстен оргазъм при двамата партньори, ще е логично да има повече енергия от такова създадено неволно...

Мисля че едното не изключва другото, а дори напротив - някои деца са създадени неволно точно " в разгара на най-страстен оргазъм при двамата партньори".
Разбира се, да създадеш детето с пълното съзнание какво правиш и разбира се да се подготвиш по един или друг начин за това е по-добре, но това не означава, че ако си го създал неволно е нямало страст и т.н. другите необходими условия да бъде "качествена глината".

Общи условия

Активация на акаунт