Отговори
# 615
nailoncheto,,
Разпитва те общо взето какво ядеш, какъв режим на живот имаш, после лични данни за години и мерки на ханш, бедра, талия-под пъп, ръце, гр.обиколка и т.н. за да ти сметне индекс на телесна маса; както и височина де. После ти смята блоковете и в зависимост от това какви храни харесваш, ти определя грамажите от тях.
Ще ти даде и списък с интересни филми за следане, както и инфо за ТЕС.
Това беше преди 2г, сега не знам.
Но принципно действа доста стимулиращо и надъхващо де.

# 616
От това което ми казваш Пит,разбирам,че трябва да си измеря всички тези нещица за да му дам мерките си така ли? А да попитах го за майка ми,която е в швейцария нали и той каза,че двете можем да ползваме една диета..един режим ама мен малко ме съмнява тази работа,защото тя напълня от противозачатъчни ... Ох не знам... Щом казваш,че си заслужава..все пак трябва от всичко да се опита преди да кажеш "не става" нали  Simple Smile

# 617
========== и той каза,че двете можем да ползваме една диета..един режим ама мен малко ме съмнява тази работа,защото тя напълня от противозачатъчни ... Ох не знам... ======  Simple Smile
Няма нищо странно, за всички диетата е една и съща...и наистина си заслужава.
Малко ме учудва наглоста на Симеонов...да му плащаш такса за "консултация" по Скайп!?!
Имам таблицата и ще ти я пратя с удоволствие (но не тази вечер), а най- добре си купи книгата ЗОНАТА на Бари Сиърс, защото всъщност диетата на Симеонов е много известната диета "Зоната". Ако владееш английски има и сайт в който пише и е обяснено всичко, има и калкулатор за изчисляване на мазнините и т.н.

# 618
Здравейте, аз съм нова в тази темичка, току що добавих диетолога в скайп, но нищо не ми пише, някой на кратко може ли да каже как протича при него 'прегледа'? Какви пари е? Вярно ли е че едно и също препоръчва? Не прави ли ондивидулани програмки, някой да сподели какъв му е режима, примерен..благодаря много!

# 619
Момичета, аз доста често си позволявам протеините да са от кренвирши, пил., пуешки ролета с етикети 'Стара палинина'. и понеже това свежо сирене толкова много ми втръсна, че го смених с обикновено сирене /от модела  100% мляко/.
Моля, кажете ми това фатални грешки ли са, ако е така очаквам някой да ми се скара яко и да се взема в ръце.

# 620
Извинете ме, че се вясвам в темата (на тези, които им е неприятно), но няма ли начин когато пише някой от хората, заблудени, че О.С. е лекар просто да споменете, че не е доктор. Не искам дискусии, но ми се вижда коректно да се отбележи.  Neutral Face
Приятно, успешно и здравословно диетуване на всички ви!  smile3509

# 621
  • София
dori74, не се притеснявай много, може да не са най-добрия избор, но не е фатално.  Например, ако ползваш пълномаслено сирене и кренвирши не добавяй мазнини. Аз си купувам на Маджаров сирене и кашкавал Light.
За доктора, аз зная. Това не ми пречи да го уважавам.

# 622
Момичета, какво ще кажете за морковите. В листите на доктора ги има, но в книгите на Б.Сиърс и Папазова, нещо не ги препоръчват.

# 623
  • София
Морковите са си ок за мен. Още повече, че от гледна точка на витамини, които съдържат са много полезни, но задължително в комбинация с мазнини, за да се усвояват. В диетата са въглехидрати. Идеята е, приеманите въглехидрати да не са концентрирани, а в комбинация с много фибри. Морковите отговарят на тези условия. Съдържат доволно количество целулоза (т.е пълнят тумбака, но нямат много въглехидрати).

# 624
Момичета нещо се обърках в сметките, моля да ме проверите:
примерно: телешко месо -  23.7гр белтъчини в 100гр
23.7 / 7гр. 1ПБ = 3.38ПБ в 100гр.месо ; 100гр / 3.38ПБ - 29.58гр закръглям до 30гр и това е 1ПБ

# 625
Момичета нещо се обърках в сметките, моля да ме проверите:
примерно: телешко месо -  23.7гр белтъчини в 100гр
23.7 / 7гр. 1ПБ = 3.38ПБ в 100гр.месо ; 100гр / 3.38ПБ - 29.58гр закръглям до 30гр и това е 1ПБ

Аз го смятам по друг начин, но излиза същия резултат.

# 626
Момичета ползвали ли сте протеини на прах.

# 627
Смених кис.млякото сега купувам  'на баба' 1.5%масленост и мисля да спра да добавям допъл.мазнини /лешници,орех и т.н/, по напредналите какво ще кажете по този въпрос.

# 628
  • София
Здравейте!
Нямате проблеми да взимате по-маслено мляко без ядки. Обаче при не тлъстите меса си трябва или ядки, или маслинки, или зехтинче към салатката, ако я има.

# 629
Здравейте, момичета! Аз също съм нова. Днес говорих със О. Симеонов и имам час за понеделник. Моята цел са 5-6 кг., докато си върна 55-те отпреди бременността. Висока съм 172см. Въпросът ми към вас е дали знаете по колко горе долу ще свалям на месец при моите килца?

Общи условия

Активация на акаунт