СЕПТЕМВРИ - 09'26

• 10 162
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!

Минавам само на бързо да се разпиша,че заминавам след малко и незнам кога ще мога да се включа!
Kiarra,благодаря ти,много си мила!Много жалко,че Хриси пак е болничка!Ама тези учителки са за убиване #2gunfireЧестит ти нов бански!!!Много хубаво,че си се обзавела за морето.Това,че сме бременни не значи,че трябва да се изоставяме!!! Peace

Трябва да ставам.На болничките-да оздравяват!!!И да знаете много ще ми липсвате!!! Hug Hug

# 211
gorbi дано все пак успяваш да се включваш от време на време. Да си изкарате добре в Царево!  Hug

# 212
Добро утро и  от мен Hug
Ммм хубаво кафенце Simple Smile
detelini аз снощи преживях няк'ва ужасна криза Rolling EyesТъкмо седнах да ви пиша и ме заболя стомаха,след това корема и гърба,беше страшно  Shocked направо се задушавах,не можех да си поема въздух.Взех веднага нош-па и звъннахме на АГ тя каза ако не ми мине да викаме линейка за към спешното,щото в ТК няма какво да направят това било някакъв(стомашен/коремен) спазъм.Да заема странична поза.И след 30 мин. всичко мина като от нищото Shocked Чувствах се добре,но останах да лежа и съм заспала.Днес съм сама вкъщи и умирам от страх да не се повтори снощната случкаНадявам се при теб положението да е по-леко,но обезателно се конултирай.А що се отнася до консултацията(предполагам с кардиолог) ако имаш идадена такава от преди 30 дни имаш право на вторичен преглед(т.е. отиваш при него без направление) ако нямаш издадено направление  от преди месец няма основание да не ти даде направление.Надявам се всичко да се оправи при теб Praynig
LaDiDa дано Криска бързичко да се оправи от шарката
MиМеТо,galina-p добре дошли Hug
Gorska Кitka,rever ivi,TRINITI,shammiмислете  за бебчетата  и се опитвайте да спрете цигарите милички,след това ще сте доволни и за себе си,че сте се отървали от това.
TRINITI дано Ния бързичко да се оправи.И нашият татко е с алергия но към акари дано живот и здраве бебка да няма проблеми с това.
А маточината наистина действа много добре и успокояващо Peace
neky и майка ми това ме предупреди(наблюдавайки племенницата ми което скоро ще направи 2 месеца)че дрешките бързо омаляват и да взема по-големи номера.Но аз взех 3 бодита,ританки и гащеризончета от най-малкия размер за  да има,но от тук натам ще взимам по-големи.
gorbi страхотен уикенд сте си направили,много сте хубави  Simple SmileИ аз съм с такова мравучкане и мъжът ми каза,че това е защото съм станала кълбо от нерви.Весело изкарване в Царево Simple Smile
NadinaАз нямам сили за нищо и едвам се оправям с елементарни неща,а ти от къде толкова сили и енергия намираш-браво на теб.И все пак  не се преуморявай с толкова домашни задължения.
villi браво на вас,че сте си устроили едно морско пътуване Simple Smile
Завиждам на всички които са се докоснали поне за малко до морето,а още повече на морските ни мами,аз няма да имам възможност тази година Sad
Kylie честит рожден ден на патерица!!! Да си жива и здрава бъдеща септемврийка мама    bouquet
valkata78 много се радвам за прегледа и това,че бебката ти вече е 1400гр. Hug Весело моренце ви желая,да ни донесеш малко морски тен и слънчево настроение Simple SmileХубав сайт   bouquet
Lipstick*и на теб весело изкарване и да се заредиш положително.Аз бих избрала минералните води Peace
gingerina  Hugнямам търпение утре да се видим.Аз ще взема и съпруга си,но след това ако имаш време ще пием по 1 кафенце Grinning
dundito взимай много киви(то е много по-богато на вит С от лимоните)и чайчета с мед,бързо оздравяване   bouquet
kiαrrα съжалявам за Хриси,явно тази студена вода е оказала влизание Rolling EyesДано бързичко да се оправи милата Praynig Честит бански Grinning
Благодаря ти за отговора HugИ аз взех комплектче само с ританки и блучка с прихлупване Peace купих си и нощница Simple Smile
И аз съм от  Sick особено сутрин преди,по време или веднага след закуската,но слава богу не е ежедневие като преди.
Вчера ходих на преглед и казах за моите преживяване.Гледахме шийката,правиха запис на контракцийте и видяхме бебчето и всичко беше ок слава богу PraynigБебка е пораснала и е станала 1080гр.а аз съм качила почти за 1  месец 900гр.

/извинявам се пак за дългия пост,сигурно вече ви писна да ме четете,ама ще гледам да съм по кратка за в бъдеще Embarassed/

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 09:29 от maliby

# 213
maliby за мен винаги е било удоволствие да чета твоите постове. Едва ли на някой му е досадно, ти винаги отделяш внимание на всеки, докато те чета, виждам колко хора съм пропуснала да спомена.  Embarassed Това, което си преживяла снощи наистина звучи много страшно. Аз досега съм имала само като на Детелини някаква тежест в гърдите, все едно не ми достига въздух, но ми е минавало бързо. Обаче това звучи много сериозно. Дано днес да се чувстваш добре и да нямаш никакви проблеми.  Praynig

# 214
ksantipa  честито госпожа, желая ти дълъг и щастлив семеен живот и пълна къща с деца.
Аз също снощи амах някакъв спазъм на крака от коляното надоло болката беше ужасна но отмина бързо.

# 215
Благодаря ти kiαrrα както винаги си много мила    bouquet
а аз както винаги съм много обяснителна Joy
Да винаги гледам да не пропусна някой,които има въпрос или преживява нещо емоционално-виртуалната подкрепа е много важна Hug (поне за мен)
Наистина беше ужасно снощи Rolling Eyes колкото и глупаво да звучи-мислех,че ще се случи най-лошото Cry Не можех даже да говоря като хората все едно нещо ме стискаше и за гърлото и за стомаха и за гърдите,а корема ми беше на камък.Но това се случи малко след вечеря(бях хапнала бобена салатка около 100гр.)и явно това е оказало влиание(тъй като това дразни и рефлукса и жлъчката а имам и колит и гастрит ooooh!)Обаче всичко мина изведнъж за 30 мин.е остана лека болка но това ми се струваше нищо.Обаче от снощи съм със страшни киселини,направо ми се  Sick от тях.
Кофти ми е само,че моята АГ пренебрегва нещата които ми се случват,вчера като отидох ми каза:"Да те преглеждам ли или пак ще ни засипеш с куп въпроси" Embarassed Е стана ми много обидно,за това гледам да не я притеснявам,защото за нея явно това са глупости.Вече се замислям дали тя да ми прави секциото Rolling Eyes А може би от това,че съм чела много литература и винаги съм в обкръжениението на медицински лица и всеки ме разпитава какво става и всеки ме съветва какво да питам АГ и аз явно и досаждам с тези неща Rolling Eyes Ама и шефката ми после чака отговор на въпросите си Mr. Green а срама е за моя сметка Joy
Въобще ще помня първата си бременност винаги Mr. Green
kiαrrα ето и аз забравих да честитя на  ksantipa  Embarassed
ksantipa
Желая ви море от любов и много семейно(септемврийско) щастие    bouquet

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 10:10 от maliby

# 216
maliby много неприятно,но важното е, че е отминало и дано не се повтаря

# 217
Ама те лекарите са затова-да ни разясняват всичко.Ние тук имаме такава сестра,специално обучена,при която ходя (отделно от лекаря) всеки месец и си говорим и тя ми обяснява и препоръчва-за абсолютно всичко което ме вълнува през бременността и мога винаги да и се обадя и да я питам.И отделно си ходя на лекар за изследвания и тем подобни

# 218
maliby, много си права, че виртуалната подкрепа е много важна. Просто винаги когато вие ме подкрепяте, се чувствам много по-добре и много по-силна. Все едно се познаваме от много години и сме се виждали хиляди пъти, много е странно. А относно твоята наблюдаваща гинеколожка, много се ядосах. Как така ще ти казва такова нещо. Казвам ти го съвсем сериозно, на твое място щях да се обърна към някой, на когото въпросите ми не се струват глупави и излишни. Наистина, плащам доста пари за прегледите при моята АГ, но пък винаги ми отделя половин час за преглед и за купища от въпроси. Никога не ми е казала, че нещо е смешно или глупаво. Вече я чувствам толкова близка, че не мога да ти опиша. Звъня й по телефона за всяка "глупост" и тя винаги е насреща. Когато родих първият път при нея и й благодарих за всичко, тя толкова се трогна, че ме прегърна и целуна по бузата. Няма да й правя повече реклама, но наистина помисли добре дали няма при кой друг да отидеш. В ТК има много добри докторки, все някоя ще те поеме. Братовчедка ми например отиде при д-р Ковачева и е много доволна. Нищо не пречи да провериш.

# 219
  • София
Добро утро момичета!
ksantipa, пожелавам ви да прекарате много щастливи години заедно и да се радвате на хубави дечица!
maliby, това, което ти се е случило звучи направо ужасно, явно трябва да внимаваш много какво ядеш! На мен ми казаха да ям често помалко, и ако спазвам това правило се чувствам по-добре, само дето аз обичам да ям и невинаги успявам да се въздържам  Mr. Green Но като цяло ям три пъти на ден (е, закуската обикновено отива в тоалетната чиния после, ама какво да се прави) и между ястията си хапвам бисквити или банани (щото ми помагат да се боря с киселините).
И не мисля, че трябва да те е срам,ч е питаш лекарката, все пак тя затова е там, да ти обръща внимание  Peace Но като описваш нейното отношение, не знам, може би наистина не е лошо да мисляш за някой друг за раждането...Понеже и тази лекарка, при която аз ходя е такава аз реших, че в никакъв случай не бих искала тя да ме изражда.
И да не забравя да пожелавам приятно изкарване на всичките мами, които ще ходят на почивка, така ми се иска и на мен, но няма кога и къде, а мъжът ми работи такава работа, че точно лятото са най-натоварени и рядко можем да почиваме като хората...Така че, които може да почива и после да пусне снимки, да се зарадваме и ние!  Hug

# 220
  • Haskovo
Благодаря на всички момичета ,за милото  посрещане, Hug на всички и аз желая бързо и безпроблемно раждане,живи и здрави!Не знам на някоя от вас дали и  прилошава,на мен да; от  топло ли е ,ниско кръвно ,и аз вече не знам от какво , лекарите казват от бременността.Усещането е много странно,става ми зле на главата ,бучат ми  ушите и  в момента в който легна всичко ми минава,само да легна,с първата бременност ми ставаше тъка ,сега пак.Миналата седмица колабирах на работата стреснах всички , и мен си де Shocked  като дойдоха от спешна помощ,кръвното ми беше 80\40,лекарката каза че като съм припаднала е било и по-ниско .3 дни в АГ- то ,изследвания и т.н.  всичко ОК.Не съм пиела вода обезводнена малко  бях,сега се наливам много.Та затова съм в болнични вече.Правих и консултации я с невролог,всичко е ОК,"един припадък не иска лечение ,още повече по време на бременност"-ми каза лекаря,и ''бременността не е болестно състояние ,но иска пазене и грижи" ,не че не го знам ,ама......не бивало в 7м. вече да съм по 8-10 ч. на компютър  и т. н.Та това е в общи линии при мен ,иначе бебчо е добре ,чакам вече с нетърпение  да се роди.Споделете ако някой е имал подобни проблеми.

# 221
Горска Китка, Тринити, Малибу, благодаря ви, че ми обърнахте внимание  Hug. Маточината знам, че действа, но това е най-вероятон ако безсънието е причинено от безпокойство. При мен си е от постоянно чувство на недостиг на въздух. Вчера личната ми направи кардиограма и понеже видя леко отклонение, ме прати на ехография при кардиолог, часът ми е за утре Peace. Най-успокояващото е, че личната ми лекарка каза точно това,което си мислех и аз а именно, че височината на корема ми е от такова естество, че при всички положения белите дробове и сърцето са ми доста поомачкани  Laughing. В този ред на мисли, Киара, миличка радвай се на ниското си коремче, въпреки че каза, че искаш да се порадваш на високо...не ти трябва  Naughty  Hug
Малибу, дано не се повтаря  Hug. Но за лекарката ти не съм съгласна, че не трябва да й досаждаш. Аз също винаги съм ходила на лекар много информирана, не съм досадна, просто задавам адекватни въпроси и честно казано много доктори не го харесват  Crossing Arms.Какво искат, като някакви диваци ли да сме, 21 век е все пак, нормално е човек да знае това онова.
Киара,  моето дете всеки ден яде сладолед, пие вода от чешмите в градските градинки, но няма болно гърло.  Thinking. Студеното лекува гърло и това е потвърдено от западната медицина, а и моят скромен опит като майка го показва. Опитвала ли си с хомеопатия   newsm78 или с ирисова диагностика да ти кажат защо боледува така често от гърло детенце  newsm78
Бамба, и аз това разправях, че силните крампи са толкова силни, че няма мърдане  ooooh!. Съчувствам ти Hug
galina-p, добре дошла   bouquet. Чак толкова не ми е падало кръвното. Пази се  Hug
за морето Кристиян се е къпал в нормални басейни и сме нямали проблем. Въпросът ми е за нас в това положение - някой беше споменал нещо за тампон напоен със зехтин, така ли беше  newsm78

# 222
  • София
galina-p, аз имах такива проблеми в първите месеци (включително и 5-я) и от тогава гледам да се пазя повече и най-вече да пия много течности. Преди и не закусвах и тръгвах така на работа, но вече не го правя. Трудно беше в началото да свиквам и трябваше да се напъвам да ям и да пия, но вече свикнах. Слушай съветите на лекарите и всичко ще бъде наред!  Hug

# 223
galina-p,не съм имала такъв проблем,но сигурно трябва да си почиваш и да пиеш повече течности.Аз се наливам насила,но ако не съм пила достатъчно,веднага ми става по-зле-боли ме глава.Почивай си!
detelini дано всичко е наред на изследването,чувала съм че много жени с високи коремчета страдат.честно казано не знам колко е това високо,от гърдите ли почва да се издува,простете за некомпетентния въпрос Embarassed

# 224
detelini, не знаех че височината на коремчето може да доведе такива неприятности. Наистина е много гадно като не ти достига въздух, дано на утрешния ти преглед всичко да е наред. За децата - аз също по принцип не я пазя прекалено, сладолед яде в разумни граници, но примерно ако й дам сок, който е бил в хладилника, винаги леко го затоплям преди да й го дам. Ако беше дете без проблеми, студената вода нямаше да й навреди, но тя е с проблемни сливици (и трите), затова трябва да внимавам повече със студеното. За хомеопатията съм ЗА с две ръце. От няколко месеца провеждаме лечение, целта на което е да свие малко сливиците й и да й закрепи имунната система, която й беше срината миналото лято. Тогава лежахме в болница и я натъпкаха с пеницилин.  Cry И сега съм много доволна, защото виждам резултата от хомеопатичното лечение, което ще продължим още няколко месеца. Детето ми се оправя много бързо, само два-три е с Т и после е кукуряк. А преди се влачеше цяла седмица и не можехме да овладеем нещата.

За басейните, аз по принцип съм чувала от гинеколози, че жената и без да е бременна е добре да слага тампон (без да е напоен с нищо), за да се предпази от гъбички. Затова мисля, че и в нашия случай може да слагаме по един тампон, преди да се топнем в басейна.  Peace

galina-p, на мен също ми прилошава от време на време. Аз също почти не пия вода, не мога да се насилвам, въпреки че трябва. Дори вчера замалко да припадна вкъщи, пийнах една количка и легнах. Бързо ми размина, но все по-често започва да ми се случва.

Уф ама и аз съм много подробна, извинявайте за което...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт