Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава резултат II група от цитонмазка и притеснява ли жените, които искат да забременеят?
Каква е разликата между цитонамазка и микробиология?
Какво трябва да направи една жена с наличието на метапластични клетки и нискостепенни лезии?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава резултат II група от цитонмазка и притеснява ли жените, които искат да забременеят?
Резултат II група от цитонмазка обикновено не е причина за безпокойство и е често срещан резултат сред жените. Много жени с този резултат впоследствие успешно забременяват. Важно е обаче да се следи за всякакви прикрепени състояния като възпаления или лезии, които може да изискват лечение, преди да се опитат за бебе.
-
Каква е разликата между цитонамазка и микробиология?
Цитонамазката се използва основно за откриване на потенциални предракови клетки и промени в клетките на шийката на матката, докато микробиологичните изследвания се използват за лабораторно изследване на наличието на бактериални или гъбични инфекции във влагалището и матката. За цялостна картина може да се наложи и двата вида изследвания.
-
Какво трябва да направи една жена с наличието на метапластични клетки и нискостепенни лезии?
-
Какви са предимствата и недостатъците на различните групи от цитонамазка?
-
Какво да направи една жена, ако не е доволна от мнението на своя гинеколог?
леко некомпетентно ми се вижда мнението на лекарката, аз като съм първа група, а не съм на 18