Отговори
# 165
Ох Толо ще го изпапкам Боянски с неговите изказвания Hug
Коте пий ношпа ако много те бои и най-добре отиди на доктор,и бързо да се оправяш Hug

# 166
  • пак там
това мойто дете днес се събужда яде и пак заспива newsm78отдавна не е била така,сигурно е от времето то и аз съм една бавнаааааааа.

Май и ние сме така...

Коте, пробвай с бира - аз отдавна не пия АБ за бъбреците, само се наливам с бира. Ако е камъче, де... ако е настинал бъбрекът май няма да отървеш АБ-те.

# 167
  • Пловдив
Малкияt се дере неспирно вече 2ри ден, затова се включвам съвсем набързо по темата с прехвърлянето на майчинството.
Логиката е следната, дано да успея да я обясня добре:
    -   право на ОТПУСК имат само хора, които са на трудов договор /всичко друго е социално обезщетение/
     -   бащата има право на ОТПУСК при следните условия:
             o                  да е на тр.договор /за да може да излиза в ОТПУСК/;
             o                  да може да му бъде ПРЕХВЪРЛЯНА тази отпуска /т.е. това си е отпуската на майката, но тя я ПРЕХВЪРЛЯ./ А за да има майката право на ОТПУСК трябва да е на договор /не може да е безработна, но може да е в неплатен/;
ако майката напусне повреме на ползването на нейния отпуск от бащата /или на по-късен етап бабата,дядото и т.н./, тя може да направи това само по собствено желание /има закрила от уволнение/ и това прекратява правото на отпуск независимо дали тя го ползва по това време или го е прехвърлила, то си е едно и също право/.
Дано да съм успяла да го обясня, че  е малко заплетено.

# 168
 На бързичко...

Даримка, Туту, не се съобразявайте с нас за неделята. Разберете се вие, а ние ако можем, ще дойдем с удоволствие.  Hug Имам и едно процедурно предложение: понеделник сутрин 9-9.30 посрещане на Гея в Неделя. Навити?  Party

Ламтурниче, в доста неприятна ситуация сте попаднали  newsm78 Дано бързичко да му мине на детенце. А заради топлите думи за ВТ имаш официална покана за гостуване с преспиване вкъщи  Hug

За срещата - ще дойдете вие на моя акъл Wink Офертата на Толо за Фенерите много ми хареса и тъкмо мислех да ви предложа да спретнем един обяд в Калояновата крепост (http://kaloianovakrepost.com/wordpress/?page_id=2, абстахирайте се от чалгата, мястото стана супер Wink ). Ама ако цялото събиране се проведе във ВТ ще е екстра - тъкмо и по-големите дечица ще разгледат това-онова (Царевец, Самоводска чаршия, Конак, Конниците и т.н.), за мамите има молове, а за татковците - кръчми дал Господ  Mr. Green
 Ама както решите де, не се налагам, да не излезе криво  Peace

Гери, честита месечинка на Гоги!  baby_neutral
 Зъбче, честит рожден ден!   bouquet

Имах още 100 неща да пиша, ама пуста му и глава... днес моето енергично дете ми изпи силите - от 4,20 тази сутрин до преди 5 мин. и се събира 1 час сън  #Crazy Дано сега поспи повечко, че и мама да опъне морна снага  Whistling

# 169
cutesmallcat аз имах проблем с бъбреците като бях в 7 месец бременна, пих уринал, разни чайчета...никакъв ефект. Помогна ми Цистон, на билкова основа е. Води се хранителна добавка Flutter

# 170
cutesmallcat аз имах проблем с бъбреците като бях в 7 месец бременна, пих уринал, разни чайчета...никакъв ефект. Помогна ми Цистон, на билкова основа е. Води се хранителна добавка Flutter

да да много е добро на мен за цистита ми го бяха дали,аз съм с хроничен цистит от 8клас и въпреки че е на билкова основа много помага Peace

момичета айде да си попускамемалко снимки на нас сега и преди,да се раздвижиме малко че как ми се спииии,а съм с двамата то дребната спи ама къдравия нагоре надолу по къщата,пу че гадно време не мога да ги изведа Confused  bouquet

# 171
  • София
Малкияt се дере неспирно вече 2ри ден, затова се включвам съвсем набързо по темата с прехвърлянето на майчинството.
Логиката е следната, дано да успея да я обясня добре:
    -   право на ОТПУСК имат само хора, които са на трудов договор /всичко друго е социално обезщетение/
     -   бащата има право на ОТПУСК при следните условия:
             o                  да е на тр.договор /за да може да излиза в ОТПУСК/;
             o                  да може да му бъде ПРЕХВЪРЛЯНА тази отпуска /т.е. това си е отпуската на майката, но тя я ПРЕХВЪРЛЯ./ А за да има майката право на ОТПУСК трябва да е на договор /не може да е безработна, но може да е в неплатен/;
ако майката напусне повреме на ползването на нейния отпуск от бащата /или на по-късен етап бабата,дядото и т.н./, тя може да направи това само по собствено желание /има закрила от уволнение/ и това прекратява правото на отпуск независимо дали тя го ползва по това време или го е прехвърлила, то си е едно и също право/.
Дано да съм успяла да го обясня, че  е малко заплетено.

Уфф, разбрах, значи ако мъжът ми вземе майчинството, а аз напусна, понеже то си е моето и аз съм му го прехвърлила, то неговата отпуска се прекратява, ами...добре...

Последен въпрос, съжалявам момичета, че спамя темата, ами ако напусна и от следващия ден ме наеме друга фирма (само формално, имам тази възможност) и там си плащам осигуровките или пък се водя в неплатен, в такъв случай възстановява ли ми се правото на майчинство и мога ли да го прехвърля на бащата в такъв случай?

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 13:43 от iva_angel

# 172
айде аз ще дам глас
tuk sym bremena 7-8sedmica Laughing
та кой каза че обича да си сменя прическата? Laughingне мога да си намеря в момента от червения и русия период снимки да ме видите еле пък блондинка ooooh!

# 173

С дънковата рокличка съм леко бременна вече hahaha

# 174
  • Sofia
Благодаря ви за съветите, момичета! Ще гледам да се оправям с различни от АБ неща, че....Ама дано ми се размине,де! Peace
Иве, много заплетен вашия казус  newsm78 Дано намерите разрешение, че подкрепата е важна за мъжорлята! Браво на теб, че си решила да му дадеш път! Така трябва! Hug

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 14:10 от cutesmallcat

# 175
  • Пловдив

Уфф, разбрах, значи ако мъжът ми вземе майчинството, а аз напусна, понеже то си е моето и аз съм му го прехвърлила, то неговата отпуска се прекратява, ами...добре...

Последен въпрос, съжалявам момичета, че спамя темата, ами ако напусна и от следващия ден ме наеме друга фирма (само формално, имам тази възможност) и там си плащам осигуровките или пък се водя в неплатен, в такъв случай възстановява ли ми се правото на майчинство и мога ли да го прехвърля на бащата в такъв случай?
Може, при поне 1 отработен ден се възстановяват всички права. /документите са малко повечко, но може/

# 176
  • София
Много благодаря  Hug

# 177
И без това няма да се излиза, чак в 15.30 съм на фризьор, след това ще отидем да вземем Калина и ще се поразходим.
Тук съм преди 7 години, с мъжо тъкмо сме се загаджили, в Ботаническата градина в Балчик.

На сватбата, аз съм бременна в 3 месец с Калина.

На едно от събиранията на варненските форумки преди 3,5 години, Калина вече е родена и е на 1 годинка.

Тук съм бременна с Ралица около 4-5 месец, двете ми дружки от студентските години ми дойдоха на гости. Тук е мястото да се похваля каква съм кадемлийка- и двете се опитваха да имат бебета и все ми пипаха корема, едната ще ражда в края на юли, а другата- септември- октомври.
Е, не става, скапа ми се пак имиджшака.
Тази съм я пускала, от първата среща на варненските мами след раждането, април месец т.г.

Мартеничке, сърдечно благодаря за поканата, но не искам да притеснявам никого. Предпочитам да сме някъде, където си плащаме, за да са длъжни да ни търпят.Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 17:32 от Жълтият Ламтурник

# 178
Мили мами, вижте тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=77863.0, има отзиви за хотели в градовете, в които имаме идея, че може да е срещата.

# 179
  • София
Не разбрах някакъв нов конкурс ли има?Е и аз да се включа с прическите.

-на сватбвата на кумувете 2007
-на сватбата ни 2006
-бременна в 5месец

Най-вероятно и ние ще дойдем, но ще потвърдим когато се разбере кога и къде.

Забравих да кажа и на Алекс му излезнаха от масажа черни власинки.

Общи условия

Активация на акаунт