Отговори
# 150
Пускам линка за анкетата за място на срещата
Измислете дати,за да пусна друга анкета с датите...

# 151
Жълтият Ламтурник сега като каза дали дъщеря ти не прави така, за да привлече внимание като реакция заради бебето и се сетих за моята реакция,когато се е родил брат ми. Била съм на 3 и видимо много съм се радвала,че си имам братче и съм го обичала,наще са ми обръщали достатъчно внимание,но...Започнала съм да казвам през ден,че ме боли корема,ревала съм,водили са ме поне веднъж в седмицата до Пирогов много притеснени,обиколили сме куп лекари и всички са казвали,че ми няма абсолютно нищо.Освен мнимите болки в корема,от време на време съм ставала една такава тъжна и на въпроса "Какво ти е Весе?" съм отговаряла "Душата ме души" чудно от къде дете на 3 години е измислило това,но факт.Всичко е било заради братчето, твърде вероятно е и при вас да става въпрос за същото.Дано по-бързо го преодолее.
И ние така решихме. Първо, защото в къщи реве вече 2 месеца абсолютно всяка вечер и става по-зле. Преди плачеше по веднъж на нощ и се задоволяваше само един да я утешава. Сега реве почти постоянно вечер и не мирясва, докато не ни събере всичките и не събуди Ралица. Ако и кажеш:"Тихо, че ще събудиш бебето." започва направо да се дере. А Ралица кърти като слон, ама който и да е като му реват по 10 минути нон-стоп се събужда. Снощната тактика даде резултат донякъде. Чудеше се какво да измисли, да и откажа, та да има повод за рев, ама аз само баща и не и дадох да събуди. Заспа 15 минути преди да звънне алармата и аз я вдигнах. "Ама не ми се ходи на градинка, спи ми се." Не е познала- нощем се спи, денем се ходи на градина и се гледат филмчета. Помрънка, ама отиде. Сега си мисля да подкова мъжо да не говорим пред нея за реването. Нито с познати да го обсъждаме пред нея, нито сутрин да се нервим и да и казваме, че е ревала. Все едно нищо не е станало. Току виж като няма зрители и цирка си отиде.
Ама хак ми е, че исках момиче Стрелец- точно моя гаден характер е взела! Я, Водолейчето как лесно се гледа...
Етна, мерси за линка, ще проверя.  bouquetСега гледам, че един от препоръчаните е точно тяхната психоложка, която излезе в болнични по майчинство.
Гласувах за Белоградчик, ама другите номинации ги кльопнах както сварих, че нямах време. Линка го изпратих по имейл на познатите си, който не е гласувал- да го направи.
Аз съм за В.Търново. Heart Eyes Даже превоз да няма- със влака ще дойда сама с бебка, и без това имаме някакви безплатни билети май. newsm78 И пеша бих тръгнала към любимия си град. Hug

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 12:24 от Жълтият Ламтурник

# 152
  • Пловдив
Не е изришно упоменато,че майката се връща на работа.А само,че обезщетението за бременност и раждане прекъсва.По пътя на логиката майката има няколко варианта след като прехвърли отпуска на бащата-ползва отпуск,болничен,връща се на работа или напуска.

Чл. 163. (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1999 г., бр. 52 от 2004 г., бр. 68 от 2006 г., бр. 109 от 2008 г., в сила от 2.01.2009 г.) Работничката или служителката има право на отпуск поради бременност и раждане в размер 410 дни за всяко дете, от които 45 дни задължително се ползват преди раждането.

(2) (Отм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г.).

(3) Когато поради неточно предвиждане на здравните органи раждането стане преди изтичане на 45 дни от започване ползуването на отпуска, остатъкът до 45 дни се ползува след раждането.

(4) Когато детето е родено мъртво, почине или е дадено в детско заведение на пълна държавна издръжка или за осиновяване, майката има право на отпуск до изтичане на 42 дни от раждането. Ако работоспособността на майката вследствие на раждането не е възстановена след 42-ия ден, този отпуск се продължава по преценка на здравните органи до възстановяване на нейната работоспособност. До изтичане на срока по ал. 1 този отпуск се заплаща като отпуск за бременност и раждане.

(5) Когато детето бъде дадено за осиновяване, бъде настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка или почине след 42-ия ден от раждането, отпускът по ал. 1 се прекратява от следващия ден. В тези случаи, ако работоспособността на майката вследствие раждането не е възстановена, се прилагат изречения 2 и 3 на предходната алинея.

(6) (Изм. - ДВ, бр. 48 от 2006 г.) Работничка или служителка, която осинови дете, има право на отпуск по ал. 1 в размер на разликата от възрастта на детето в деня на предаването му за осиновяване до изтичане срока на полагащия се отпуск за раждане.

(7) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г.) Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

8 (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., изм., бр. 109 от 2008 г., в сила от 2.01.2009 г.) Със съгласието на майката (осиновителката) след навършване на 6-месечна възраст на детето бащата (осиновителят) може да ползва вместо нея отпуск за остатъка до 410 дни.

(9) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г.) За времето, през което бащата (осиновителят) ползва отпуск по ал. 8, отпускът на майката се прекъсва.

(10) (Предишна ал. 7, изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г.) През време на отпуска по ал. 1 - 9 на лицата се изплаща парично обезщетение при условия и в размери, определени в отделен закон.

(11) (Нова - ДВ, бр. 68 от 2006 г., предишна ал. 8, бр. 108 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г.) Редът и начинът за ползване на отпуска по ал. 1 се определят с наредба на Министерския съвет.

# 153
това мойто дете днес се събужда яде и пак заспива newsm78отдавна не е била така,сигурно е от времето то и аз съм една бавнаааааааа.

# 154
  • София
Ох, Елфи, съжалявам, че те ангажирам така, с една дума от това, което чета, мъжът ми като вземе отпуска по майчинство, аз имам 4рите изброени от теб варианта и ско напусна, той си остава в майчинство, а аз мога да си търся друга работа когато и да е и т.н., аз вече нямам майчинство, той има, нали така, т.е. може аз да му прехвърля майчинството и после аз да си решавам какво да правя с работата си, ако правилно съм те разбрала, това е хубава новина, плановете са ни О.К. тогава, много  Hug и извинявай още веднъж за отнетото време, ще се реванширам на националната среща с по едно и за сега и за декември, помня колко ми помогна Simple Smile

# 155
Алхимичката,ти линийката с каската ли искаш?

# 156
  • Пловдив
iva_angel ,да прехвърляш на него обезщетението.ти вече ще си решиш какво да правиш.

като изтекат 410 те дни,може да му перхвърлиш и майчинството до 2 години на детето по 240 лв на месец за 2009 г

# 157
не има една чисто червена и е само рамка и може да сложиш бебенце,има калинка на нея

# 158
не има една чисто червена и е само рамка и може да сложиш бебенце
аха

# 159
  • Sofia
Привет и от нас!
Зъбче, честит рожден ден! Да си много здрава и щастлива! Всички много да те слушкат, най-много малката Таня!

Хайде да ви помоля за стиснати палци за мен Sad
От през нощта ме заболя в дясно в областта на бъбрека, ама реших, че нещо съм си преметнала или съм настинала. Да, ама болката се усилва и много подозирам, че самия бъбрек ми прави проблем Sad Имала съм една бъбречна криза преди доста години, надявам се да ми се размине, че се пият много силни антибиотици и не ми се ще така нелепо да си прецакам кърменето.  Rolling Eyes С помпата нищо почти не изцеждам и ще трябва да давам АМ и ще ми намалее кърмата.... ooooh! Ще почакам до по-късно да видя дали ще се усили и ако да, ще тичам при джи пи-то да ме прави нещо. Просто сме сами с малчо и няма как да сбера помощници, моята мама е в болница, татко не може сам да се оправи с бебока, а нашия тати е по работа..... Оффф, оплаках ви се, извинете!

Ламтурниче, много ме изкефи как се справяш със ситуацията!  Peace И аз действам така с племенницата ми - като се удари нещо и се чуди дали да се разреве, почвам да оглеждам масата например, ако там се е ударила и да викам "Ама нищо й няма, не успя да я счупиш!" и тя почва да зяпа и забравя да реве  Joy Та твоята тактика "По-силно реви!" много ми допадна Simple Smile А и с ходенето на градинка... Предполагам, че е здравичко детето, просто се тръшка за внимание. Дано скоро отмине и всички спите спокойно!  Praynig (най-вече ти, майчице притеснителна  Hug)

Весе, ама много ти се смях на душата дето те боляла  hahaha Ей, децата какво ли не измислят!
А на Боянчо "знам, знам, шамарче" си стана лаф в нашата къща вече  Mr. Green Joy

Много гуш от нас, отивам да пея и танцувам, че малкия шейх ме привиква от 10 мин.! Hug

# 160
карбо,задължително да ни напишеш как е минало при гастрото,че ми е мн интересно.Ние тук нямаме детски,а и нашата педи/и двете/казват,че няма нищо обезпокоително в слузтта,пък май ни минава.Но все пак. Peace
п.п.
Аз също мислех да ви предложа да си направите срещичка в Търново-хем красив град,има какво да се види,също може да се нямерят добри оферти за спане Peace

# 161
  • София
Елфи, много благодаря,  Hug

Веси, благодаря ти, че ме мислиш, каквото, такова, аз вече приключих с разсъжденията по темата, че само се сдухвам Simple Smile Ти да се оправяш бързо и пак навън да се мотаем с бебоците ;000 А колко ли ще ги "души душата" и тях като решим да имаме и второ детенце живот и здраве, ама ще го израстат дечицата, няма страшно Simple Smile

Коте, отивай на лекар, дано намериш помощник, че бъбреците не са шега работа, дано ти се размине и не е това, стискам палци  Praynig

# 162
  • София
това мойто дете днес се събужда яде и пак заспива newsm78отдавна не е била така,сигурно е от времето то и аз съм една бавнаааааааа.

И ние сме точно така цяла сутрин... newsm78 Да не е от времето? Laughing

# 163
ФОКСИ АЗ И МАЯ МНОГО ТИ МЕРСИМ Hug Hug Hug

# 164
Коте,дано ти се размине този път!!!

А че по-големите деца изживявят раждането на ново бебе в семейството-две мнения няма!Аз даже очаквах много агресивна реакция от Боян,но учудващо,такава нямаше!Даже напротив.Само от време на време ме пита,ей така,за потвърждение"Мамо,нали аз съм се родил първи?" И понеже му казах,че на най-хубавия батко се е паднало най-хубавото бебе и той все се присеща и пита"Мамо,нали нашето бебе е най-хубавото?" Joy Ако някой познат надникне в количката да я види,той си слага двете ръчички и не позволява..

Общи условия

Активация на акаунт