Отговори
# 120
Към изброените неща от Макдирокчето Hug да добавя, че съм станала много практична.
Холандците се славят като практични хора, да не кажа стиснати Mr. Green
Разни поводи се празнуват семпло- символична почерпка и подаръци Grinning. Колкото и РД на се съберат в един месец, семейният бюджет не се ощетява чувствително.
И аз се усмихвам по- често и в БГ ме питат дали не съм пушила трева Crazy Mr. Green
Стилът ми на обличане се промени- нося по- семпли дрехи. А в България ми се струва, че всички са се престарали в това отношение Rolling Eyes
И гримове не ползвам- от време на време едно червило и една спирала.
Карам колело- нямам как ако живееш в Холандия Mr. Green
Научих се да се пазаря, е не толкова добре като тях. Те са майстори в това отношение!
Сигурно има и други неща, но за сега се сещам само за тези Thinking

Миленка, без да се засягаш, ама ми се струва - най-лошите навици си възприела  Simple Smile

# 121
На въпроса ( гледам, че се е разводнила темата )

- Мисля, че съм станала търпелива - холандците са мноооооооооооооого търпеливи хора, поне за мен.
 - Аз си слагам чантата на земята, защото колкото пъти я сложа на стол, все ще мине някой колега и ще я хвърли на земята, за да седне.
 - Често се гримирам във влака.
 - IPod в ушите ( във влака най-често, че не мога да им търпя телефонните разговори )

# 122
Мимка, кои според теб са лоши навици, които съм възприела тогава?
Че не се гримирам ли? Или че не се обличам като чалга- певица?
Че карам колело ли? Стана ми интересно Thinking

# 123
милена, без да се засягаш, мисля, че мимката е имала предвид това по-скоро:
..........
Холандците се славят като практични хора, да не кажа стиснати Mr. Green
Разни поводи се празнуват семпло- символична почерпка и подаръци Grinning. Колкото и РД на се съберат в един месец, семейният бюджет не се ощетява чувствително.

честно казано, на мен лично точно тези черти в холандците са ми безкрайно антипатични, но е до начин на приемане на нещата. за мен са прекомерно икономична нация, пестеливи са дори в движенията си. да не говорим за друго....

както и да е, да не го обръщаме на спор, всеки си знае себе си. важно е да се чувстваш комфортно и на място.
аз лично не успях. а живея тук вече 10 години....

# 124
Макар да не съм живяла в Холандия, на мен  много ми допада  тази холандска пестеливост, скромност и липса на показност. До някъде тези характеристики наблюдавах и при немците. Изхвърлянето по поводи и без поводи, показността, шума и шаренията, типични за балканските географски ширини някак си са ми чужди. И не мисля, че да си скромен е липса на вкус.

# 125
хора всякакви, свят шарен  Hug .
и  за косите да се хванем по темата, полза няма  Peace
щом се чувства удобно човек, всичко е на 6 .
проблемът идва когато не се чувства на мястото си, но това е тема на друга ода  Simple Smile .

# 126
Който не се чувства на мястото си, да си смени мястото, много просто. Не му е виновно мястото я...

# 127
така е, така е, права си Peace .

# 128
Изхвърлянето по поводи и без поводи, показността, шума и шаренията, типични за балканските географски ширини някак си са ми чужди. И не мисля, че да си скромен е липса на вкус.
И аз това имам предвид. Но си е до ценностна система и начина на живот.

Особено сега покрай абитуриентските на какъв панаир на суетата се нагледах ooooh!

Както и да е. Да не влизаме наистина в излишни спорове Peace

# 129

Ама ти в България като чалга певица ли се обличаше? Wink При тях напоследък облеклото е много смепло и клони към дибидюс Laughing

# 130
Макар да не съм живяла в Холандия, на мен  много ми допада  тази холандска пестеливост, скромност и липса на показност. До някъде тези характеристики наблюдавах и при немците. Изхвърлянето по поводи и без поводи, показността, шума и шаренията, типични за балканските географски ширини някак си са ми чужди. И не мисля, че да си скромен е липса на вкус.
Аз пък гледам положително на ентусиазма на българите като празнуват - да празнуват. Не е само балканска черта. По-разточителен и щедър народ от руснаците не познавам:) Не мисля, че го правят от показност. Просто са щедри и обичат купона. И с алкохола са доста щедри за съжаление:) Но и пестеливи нации като шведите и фините наблягат на алкохола.

# 131
Според мен пищните празнувания в България се правят предимно от показност.

# 132

Ама ти в България като чалга певица ли се обличаше? Wink При тях напоследък облеклото е много смепло и клони към дибидюс Laughing
Не, и там не съм се обличала така Grinning Но в БГ дори и марката на дънките е важна, какво остава за останалото Crazy

# 133
Е, щом така обръщате въпроса,  Mr. Green да си кажа кое никога няма да прихвана от Шотландците. Да подаря бутилка водка на рожденик като подарък, че да си я изпием заедно на празника. Явно тук обаче е нещо съвсем нормално. Но, пък ми харесва това което правят по общи партита. Ако някой те покани в къщи в петък вечер, да си занесеш сам пиенето. В България не е така. Поканващия се налага да осигури, пиене, ядене, музика, жени, мъже на кой какво му е по вкуса едва ли не.  Rolling Eyes

# 134
Не мисля, че големите купони са показност. Аз си имам теория: еднакво време ми отнема да приготвя и за 10 и за 40 човека

Общи условия

Активация на акаунт