Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 260
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Пловдив
Благодаря ти, видях ги!   bouquet

# 1 141
Тези дни пренареждах някои останали бебешки неща и видях тази възглавничка http://baby.galix.bg/2590/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D … D0%B0%D0%BD%D0%B5 бебо спеше много добре на нея. Точно този модел започнахме да използваме малко след 1.5 г., преди това бяхме с Чико, но тя нямаше този наклон.  Simple Smile

# 1 142
  • Пловдив
Дайте идеи какви нови играчки да купя на моята госпожица, която скоро ще стане на 6 месеца. Активната гимнастика и люлката над леглото вече не са интересни. Имаме всякакви дрънкалки и чесалки, но ми се иска да включа нови играчки, които да стимулират и развитието и през следващото тримесечие. ще се радвам на идеи.

И по-назад в темата съм писала, че за нас шезлонга беше и е много полезна вещ и тъй като малко по-назад ги обсуждахте, ще си копирам мнението от една друга тема, където по-подробно съм описала преимуществата на нашия:
"Забравих да спомена, че сме много доволни и от шезлонга на Пег Перего

Много стабилен, има опция за люлеене и застопоряване като столче, 8 мелодии, опция да се пуска мп3, сгъва се и става супер компактен. Препоръчвам го с две ръце. Смятам да го ползвам в началото при захранването, преди малката госпожица да започне да сяда. "

# 1 143
  • София

Много стабилен, има опция за люлеене и застопоряване като столче, 8 мелодии, опция да се пуска мп3,

Това звучи интересно, какво ли не измислят вече . иначе Пег перего са много добра марка, нашата количка е такава , за съжаление не я ползваме често

# 1 144
Аз да се отбележа с една съвсем излишна покупка със списание "Моето дете", което търсих като подлуднала из всички репове. Книгата е "Всичко за съня на бебето" на Сандра и Марси Джоунс. Ненужна е, защото всяко изречение в тази книга съдържа поне 4 пъти думите "Синдром на внезапната детска смърт". Първите 3 месеца почти не можех да спя, не защото Жени се будеше нощем по 300 пъти, а защото аз бях психясала с този СВДС и я проверявах на всеки половин час дали диша и дали не се е завила през глава и всякакви такива. Малко повече внимание от страна на мама при избора на креватчето и прилежащите му аксесоари е напълно достатъчно за спокойния сън на мама и на бебе.

# 1 145
  • София
аз мисля, че с първото бебе всяка майка в първите и нощи с малкото става да го провери дали диша, и дали не се е завило през нощта и без да е чела каквито и да било книги, а от чист инстинкт  Peace

# 1 146
Какво ти ставане, аз не можех да заспя изобщо в една стая с бебето в началото, та мъжът ми, като по-голям непукист, оставаше при него.

# 1 147
  • Пловдив
Аз имах подобна случка, като Викта-Тутка-Рачка, защото и аз купих списанието заради книгата (е, малко късно, защото детето ми беше вече на 7-8 месеца), но и аз се шокирах от натъртването на СВДС.

# 1 148
Е, защо се шокирате толкова?
 Хубаво е човек да е информиран, аз преди да родя не знаех за СВДС и смятам , че ми е било плюс информацията, бях по- бдителна. Не, че иначе щях да съм спокойна , ама все пак.
Най- рискованото е да спи в леглото на родителите или да се води в помещения, където се пуши.
Скрит текст:
П.П- Пасивното пушене е много опасно. Аз до скоро не го осъзнавах, но преди няколко месеца един мой ученик- непушач / уч. психолог съм/ за малко да умре , заради купон с приятели- пушачи. Претърпя няколко тежки операции и оцеля като по чудо, а е 19 год момче.

# 1 149
  • Варна
Да си информиран е едно, но да ти се внуши, че едва ли не ако мигнеш детето ти е застрашено от СВДС е съвсем друго. А, доколкото разбирам, въпросната книга прави второто.

# 1 150
Цитат
Най- рискованото е да спи в леглото на родителите
Това пък е толкова далеч от истината, че няма накъде.

# 1 151
Цитат
Най- рискованото е да спи в леглото на родителите
Това пък е толкова далеч от истината, че няма накъде.
Това съм чела, че са най- рисковите фактори за СВДС- задушаване при съвместно спане и пасивно тютюнопушене/ дори в момента да не се пуши, но в стаята се е пушило скоро и не е проветрено/.
Аз в първите месеци проверявах бебето с едно огледалце / стъклото се замрежва/ дали диша- луда работа, ама......

# 1 152
Аз също мисля, че когато детето е готово само ще пожелае да си спи в леглото.
Това вменяване на " ще спи до 7-ми клас при теб" направо ме вбесява. Да спи ако иска после и с гаджето при мен. Затова съм направила широка спалня.
Една семейна двойка в началото на брака защо не спи на отделни легла  Twisted Evil

# 1 153
Като ненужни отбелязвам активните гимнастики от всякакъв вид, бяха ни подарили няколко, интересът на беба към всяка се изчерпи в рамките на 30 минути. Повече се забавляваше с парчета хартия, изрезки от цветна хартия закачени на тавана, твърди бебешки книжки и с опити да пипне котката.
Френските книги за отглеждане на бебета, твърде неконкретни са:)
Биберони-залъгалка - така и не свикна да ги използва.
Като полезни - спални чували за бебе - отпада притеснението да не се е завило презглава с одеалцето. За мен - сутиените и дрехите за кърмене, с първото дете не ги бях открила.
И при двете деца при прохождането - коланчета за прохождане, защото бебето е по-свободно отколкото, когато го държиш за ръчичките и все пак го спасяваш от по-лошите падания.

# 1 154
  • Пловдив
Биберонът беше една от ненужните ми покупки. Нашето дете така и не пожела да го "опита".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт