Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 267
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 155
  • на последния етаж
Биберонът беше една от ненужните ми покупки. Нашето дете така и не пожела да го "опита".  Laughing
И моят син също. Но дъщеря ми смука биберон до втората си година.

# 1 156
Активната гимнастика и чесалка Bite and Brush MAM са най-вървежните неща в момента.

# 1 157
Сега виждам анкетата... Повечето от изброените неща никога не сме ги ползвали. Големият ми син докато навърши 1 година нямаше почти никакви играчки. Най-много си играеше с пластмасови шишета, до половината пълни с вода, хартиени опаковки и други отпадъци. Laughing  Също дрънчеше с лъжици и капаци на тенджери по паркета. Добре, че съседите бяха търпеливи. Не съм използвала и проходилка/бънджи/колан за прохождане. За никъде не бързам. Когато проходи - тогава.
Общо взето смятам, че на много малките деца няма смисъл да им се купуват много играчки, понеже на тях им е любопитно всичко в къщи. Стига да не е опасно, давам всичко.
Полезните - доста използвам меката подложка за повиване. Не излизам без нея. И аз като Ветрогон се радвам на дрехите за кърмачки. Сама си преправих няколко стари тениски. От скоро използвам спален чувал за баткото - ще видим какъв ще е ефекта откъм разболяване. Книгата "Грижи за бебето и детето" на Д-р Бенджамин Спок и д-р Робърт Нийдълман. Когато се зачудя дали нещо е нормално или не, ходя там да проверя и винаги излиза нормално  Laughing Харесва ми, че не е пълна с "Внимавай!" "Опасно е!" и от този род.

# 1 158
От самото си раждане до момента единствено се радваме на музикалната въртележка над кошарката, не играе с нищо друго. Започна да си играе и в активната гимнастика, но бързо му омръзва.
Като ненужна вещ се оказа количката - е, не иска да стои там и това си е. Излизаме на вън, носим се и тикаме количката. Кенгуруто също се оказа излишно - и в него не иска да стои
Полезно ми е чувалчето за спане, тъй като бебчо много се върти и се отвива

# 1 159
  • София
Големият ми син изобщо не е ползвал залъгалка биберон. Малкият също, до скоро. Когато тръгнах на работа, започна да си замества липсата ми през деня (и на гърдите ми) с него  Tired

# 1 160
  • на последния етаж
Малкият също, до скоро. Когато тръгнах на работа, започна да си замества липсата ми през деня (и на гърдите ми) с него  Tired
Я виж ти. Ще взема да предложа и на моето момче.  Thinking
Моята дъщеря също много харесваше музикалната си въртележка.  Simple Smile

# 1 161
С второто дете определено до момента най-полезната ми вещ е слингът. Всичко си правя с нея вътре - чистене, готвене, извеждане на голямото дете.
Другата безценна вещ за мен - силиконовите зърна за кърмене - без тях нямаше да кърмя нито едното дете.

# 1 162
  • UK
Не знам дали ще се престраша да ползвам слинг с новородено бебе, ще се постарая все пак поне за малко по-голямо, че ще имам голяма нужда. Отчитам като грешка, че не можах да се сработя с това нещо с първото дете, не ми е бил жизнено необходим, но сега с две деца ще е различно, предполагам ще ми е от помощ.

# 1 163
  • София
Слингът и за мен беше и все още е безценен. Нямаше да се справя сама с две породени без него.

# 1 164
Имам късмет, че бебето стои в него, защото синът ми го признаваше само на разходка, трябваше да се движа непрекъснато - а съм спряла, а е ревнал. Grinning

# 1 165
  • София
Да, така е. Малкият ми син и сега е в състояние цял ден да стои сгушен в слинга без да поиска да излезе от него  Heart Eyes Друг е въпроса, че вече тежи повечко и цял ден ми е трудничко. Баткото не понасяше толкова близост и гушкане.

# 1 166
Имам късмет, че бебето стои в него, защото синът ми го признаваше само на разходка, трябваше да се движа непрекъснато - а съм спряла, а е ревнал. Grinning
Моята дама изобщо не искаше да стои в него, а сега е 11 и 1/2 кг, та и през ум не ми минава да я слагам Tired.
Другата безценна вещ за мен - силиконовите зърна за кърмене - без тях нямаше да кърмя нито едното дете.
Стига де, нали уж след първото зърната загрубявали. 4 месеца се борих с рагади, запушени канали, мастит, запушени канали в зърното, не искам да минавам през този ужас отново.

# 1 167
При нас са съвсем други проблемите, не разраняване - плоски зърна и къси юздички под езика на бебетата.

# 1 168
И аз на 1-та гърда съм с плоско зърно и на нея имах мн проблеми. След време нещата идват ли си на мястото?

# 1 169
Силиконовите зърна също спасиха и нашето кърмене. Първоначално ми станаха рагади и беше страшно болезнено и, ако нямах силиконовите зърна, нямаше да мога да кърмя. След месец нещата се регулират и кърменето става страшно приятно.... Съветвам всяка майка да кърми и да не се отказва заради първоначалните затруднения!

Общи условия

Активация на акаунт