Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 253 483
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 785
  • Berlin
И нашето е подобно на Чико Поли, но от Mothercare, че го нямаше Чикото, когато търсихме. Ползвано е от 6м. до към 1.5г с баткото. Сега го ползвам с малкия, ще видим до кога. За Икейските и аз мисля, че трябва да е стабилно детето, за да седи добре в тях.

# 1 786
  • София
Нашето столче е ето това.

Изключително удобно беше и на двете деца. И след две деца е като нов.  Peace
Имаме и столче на Икеа за хранене, според мен е доста нестабилно и не много удобно, особено за много подвижни деца, които се нуждаят от повече време, за да се нахранят  Wink

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 15:37 от Еndira

# 1 787
Аз се чудих между Прима Папа Динър и Поли. На Перегото не ми хареса, че това, между крачетата, започва отдолу и в продавалник беше пълно с такива столчета, скъсани точно там, т. е. отчетох, че това им е слабото място. НЕ знам колко логично разсъждавам, но така се спрях на Поли. Те нямат особени разлики де.

# 1 788
  • София
Много странно, нашият стол няма никакви забележки, наистина. Прибран е, защото децата ми вече са големи, иначе бих го снимала. Явно си е до деца.

# 1 789
някой ,който има нагревателя на Чико може ли да ми каже колко вода се слага , дали са ми един без упътване и кутия не зная как да го използвам

# 1 790
Аз се чудих между Прима Папа Динър и Поли. На Перегото не ми хареса, че това, между крачетата, започва отдолу и в продавалник беше пълно с такива столчета, скъсани точно там, т. е. отчетох, че това им е слабото място. НЕ знам колко логично разсъждавам, но така се спрях на Поли. Те нямат особени разлики де.
И Поли се къса на същото място, при това доста бързо и без особени усилия ooooh!

# 1 791
До тук (4 месечна възраст) полезно:

Ел. помпа - 60 лв Кангару, най-евтината на пазара (още в болницата, а и първите 2 месеца супер полезна, после вече - за гардероба)
Ел. люлка - 90 лв 2-ра ръка Кангару Суинг Стар (ползахме около месец, колкото да си вземем мерака, после започна да заема много пространство в стаята, а и бебчо почна да се опитва да слиза сам от нея, щом му омръзнеше. Да знам, има колани, ама някой не ги е изчислил правилно тия колани!)
Сутиени за кърмачка - голямо улеснение за спане! (а аз по принцип нямах навика да спя със сутиен) Трябват и различни размери, тъй-като гърдите се уголемяват или спадат в зависимост от кърмата, която произвеждат.
Подложки за сутиен - ако бях ползвала такива и сменяла такива постоянно, щях да си избегна възпаления и много страдание.
Гребенче-четка - разбрах, че е полезно да се реши бебето, едва, след като се сблъсках с проблема с крустичките, който е можел да се избегне, ако се сресва.
Дървено креватче с механизъм люлка - върши много добра работа самата екстра. Стабилно, тихо и спокойно. Не харесвам преносимите заради шушляковата им материя, която ги прави много шумни тези легла.
Кремче за лице Мустела - много гадно мирише (не знам кой идиот е решил, че трябва да мирише така силно този бебешки крем), и не съм фен на марковите козметики и др. маркови неща, ама, уау, супер ефект има кремчето, заслужава си да свикнеш с миризмата!  Peace

Абсолютно ненужно:
Силиконови протектори -  ooooh! особено ако текне повечко мляко и мине под протектора същия се плъзга и безобразие.
Повивалник - ползваме си еднократни чаршафчета (подложки) и подменям памперса направо в креватчето му. Няма навеждане, няма постоянно пране, няма носене на повивалник от една стая в друга. Peace
Бебешко олио - купих и съм го ползвала само 2 пъти. Не съм къпала бебчо всеки ден.
Олекотена завивка - това, предполагам, че ще го ползваме като навършим годинка. До тогава ще си караме с леки поларени одеалца (бебчо обича да си вдига краката и трябва да му е и лекичко и топло).
Портбебе с твърда основа - ползвали сме го броени 3-4 пъти първите 2 месеца, за изписването и за ходене на лекар. Идеята беше да се ползва за количка като опция "зимен кош", ама нашия бебчо обичаше пространството и не обичаше да го слагаме в сак. Кошче за кола до 9 кг щеше да е по-добра опция за пренасяне на бебето.
Хавлиена кърпа с качулка - голям рев във нея.  ooooh! По-добре пелена, за подсушаване.
Ергобейби - купих с голямо разочарование като станахме 6 кг. Е, да, ама тия измамници никъде не пишат, че тази раница е за деца с дупе 20 см и крака 40 см, т.е., абсолютно нездравословно за деца под 9 месеца. А, то тогава, бебчо ще е на възраст за прохождане и за какво ми е...?! #Cussing out

Абсолютно нужно:
Музикална въртележка - ползва се всеки ден по няколко пъти на ден. Ползва ме я и вместо активна гимнастика. Марка Бамбиа за 10 евро.
Бикина-колан (ако имате увиснало коремче след секцио).

Моето съкровище:
Подвижно душче за мивката в кухнята! Аз сама си къпя бебчо за 10 минути и никой не ми полива. Няма носене на кофи, няма носене на вани, няма стойки, няма постоянно измерване на температурата на водата, доливане и т.н. Heart Eyes

Нещо, което съжалявам, че не си купих:
Колектори за кърма - когато имах бол кърма и се разтичаше през нощта и когато ме боляха зърната щяха много да ми облекчат парене и болка (ама тогава не знаех, че съществуват такива  Tired)
Възглавница за кърмене - със сегашния си акъл бих инвестирала 50-60$ за някоя супер възглавница. Колкото повече удобство имаш за кърмене, толкова повече ще си почиваш.
Количка 5 в 1 - дори не си спомням каква полска марка беше (изчезна за дни от продавалника).

Някой да ми обясни с детайли що е то "шезлонг" и как се ползва до 6-месечна възраст, при положение, че детето не може да заема седнало положение до тогава... newsm78

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 01:17 от amy_nka

# 1 792
И Поли се къса на същото място, при това доста бързо и без особени усилия ooooh!
Как ще се скъса там, след като стоперът между крачетата е на таблата, а не отдолу Laughing? Нашето Поли е на 2 години почти и никъде няма скъсано.

# 1 793
amy_nka, раницата не я отписвай. Това, че бебето ще е на възраст да се учи да ходи съвсем не означава, че ще ходи като голям човек. Ще изминава 50 метра за половин час. Моят е на 2 години и пак понякога го мятам в слинга, като се наложи.

# 1 794
  • София

Някой да ми обясни с детайли що е то "шезлонг" и как се ползва до 6-месечна възраст, при положение, че детето не може да заема седнало положение до тогава... newsm78

Просто не е седнало.

# 1 795
Скрит текст:
Как ще се скъса там, след като стоперът между крачетата е на таблата, а не отдолу Laughing? Нашето Поли е на 2 години почти и никъде няма скъсано.
Стоперът да, но коланите са си там. Гледам, че са много различни модификациите от поредни години, възможно е и качеството да е различно. Ето произволна снимка за илюстрация. При нас е сходно разкъсването на допълнителната възглавница, тъй като се свлича при седенето и коланът я е съсипал с времето.

# 1 796
amy_nka, раницата не я отписвай. Това, че бебето ще е на възраст да се учи да ходи съвсем не означава, че ще ходи като голям човек. Ще изминава 50 метра за половин час. Моят е на 2 години и пак понякога го мятам в слинга, като се наложи.

И аз си мислех, да не я отписвам, все пак, толкова пари и мерак съм дала за нея, но като гледам, че малкия иска да гледа все напред... (сега поръчах две кенгура на Чико, да видим какво ще е положението с тях...) Не виждам кога може да ни удовлетвори това Ергобейби. Само да вметна, за тези, които се двуомят за покупка на Ергобейби. Забележете (аз малко късно забелязах), че на всички рекламни клипчета участват бебета над 6-месечна възраст, които вече сядат, че и даже ходят, или някакви спящи новоизлюпени с допълнителната възглавничка. Просто не е предназначена за бебета до 6-7 месеца. Уж позиция "жабка", за да се избегне луксация, а самата раница може да изкълчи нещо на деца до 6-7 месеца, ако стоят продължително време в нея, заради нестандартните й размери.

Слинга си го нагласяш както искаш, по тялото на бебето. Ергобейби го държи супер притиснато и му се набива в краката.

# 1 797
Значи кенгуруто ще му изправи краката, ако раницата му ги криви

# 1 798
Кенгуруто ще го държи както в момента го държа аз - с ръка под дупето и ще може да наблюдава всичко. Краката ще са му свободни, да може да рита колкото си иска (а на тази възраст много искат). Нарочно си поръчах два различни модела, за да видим кое ще ми е по-удобно на мен.

Забравих да кажа и другото, за мен, кофти на Ергобейби - за мами със секцио, да внимават много, че притиска доста коремчето.

# 1 799
  • Пловдив
Скрит текст:
Стоперът да, но коланите са си там. Гледам, че са много различни модификациите от поредни години, възможно е и качеството да е различно. Ето произволна снимка за илюстрация. При нас е сходно разкъсването на допълнителната възглавница, тъй като се свлича при седенето и коланът я е съсипал с времето.

Ние сме с Прима Папа Динър на Пег Перего и си е съвсем като ново. Еко кожа е, няма никави наченки да се къса между краката. Не знам Шушулче на какви обяви е попадала, но досега не съм срещала оплакали се от скъсване.
Аз като тръгнах да избирам стол първо бях решила да дам по-малко пари и да се вместя до около 150лв.  Но всичко в тези граници ми се стори нестабилно. Пег Перегото ме грабна веднага. Доволна съм от избора, много е стабилно, което за мен е важно, защото дъщеря ми много се катери и всеки ден по няколко пъти се качва и сяда сама на стола, а преди се друсаше даже изправена на седалката  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт