Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 253 371
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 800
  • София
Моят имаше прима папа динър, да скъса се точно там където излизаше(при старите модели навремето) колана между крачетата. Да, НО моето беше третото дете на този стол, всяко преди това по 3 години... столът беше 9 годишен, нормално да остарее материала и да се скъса...

# 1 801
Аз не мисля, че е възможно да си нон стоп залепен с детето, все някога се налага да го оставиш за минута-две..
Зависи за колко голямо дете говорим.

По-скоро зависи дали сама си гледаш детето, или някой (съпруг, майка, роднина...) ти помага.  Peace

# 1 802
Никой не ми помага. Невъзможно е да си нон стоп с детето, от личен опит го казвам. Или трябва да го разнасяш със слинг с теб навсякъде

# 1 803
  • София
Естествено, че няма как да се като слепени гащи с детето. Независимо на колко е и още повече ако го гледаш сама. Важното е когато го оставяш да е на сигурно място.

# 1 804
Естествено, че няма как да се като слепени гащи с детето. Независимо на колко е и още повече ако го гледаш сама. Важното е когато го оставяш да е на сигурно място.

Ами първите две години си бяхме точно слепени гащи  Laughing Никой не можеше да го гледа, защото се кърмехме на поискване и биберон не се и научи да употребява. А щом го оставях на сигурно място се скъсваше да реве. Несигурните места му бяха по-любими. Сън и досега трудно го лови. Затова в кенгуруто и на всяка манджа мерудия Laughing В този контекст кенгуруто на Bebe Comfort не беше от най-евтините, но ни е вършило добра работа около 1,5-2 години.

# 1 805
  • София
Подобно беше и нашето ежедневие и въпреки всичко бебето се оставя за по малко само - говорим за по мин-два само в стаята... или ако е заспало и заалко повече.

# 1 806
Момичета, бърз въпрос от мен: леглото ни е с 3 плътни табли. Как точно би трябвало да сложа обиколник в такъв случай? Иска ми се да има, но ако ще стои подпрян може да пада и бебо ще си го яде. То по-безопасно е май да няма. Вие какво мислите?
В магазините гледам, че в такива случаи ги залепват с тиксо по един ужасно грозен начин.  Joy

# 1 807
  • София
по принцип е по-добре изобщо да няма.

# 1 808
Ха! Тази сутрин нашият ми изкара акъла точно с обиколника! Имаме два обиколника + от едната страна навита на руло олекотена завивка (която защипва дългия обиколник). Понеже сега обича да дърпа обиколниците и да се завърта в леглото на 90 градуса, тази сутрин случайно му падна обиколника върху лицето и той като размаха едно хаотично ръце във въздуха все едно не може да си поеме въздух направо подскочих от леглото. Какво направих? Вързах двата обиколника един за друг и единия край на късия обиколник за оградата на кошарата. Малко се развали фасона, ама все пак няма да пада вече (надявам се  Rolling Eyes). Ще го слагам с главата от към страната на рулото, ако се наложи.

Не може да няма въобще обиколници, иначе ще си удря ръцете и главата постоянно.

# 1 809
Ние никога не сме ползвали обиколници и винаги е спала в леглото. Не се е удряла.

# 1 810
  • София
Разбира се, че съвсем спокойно може без обиколници.

# 1 811
Статистика мъжко/женско да правим ли?  Mr. Green Моят акробат се избутва и ако няма обиколник...

# 1 812
  • София
Ако са ти нужни статистики прави. Аз лично говоря по принцип. И някак риска да се задуши в обиколник повече ме притеснява...
Това с избутването нещо не си го представих.
По принцип обаче за мен леглото не е място където детето/човек стои кой знае колко в будно състояние, че да се бута, подскача и не знам какво друго.

# 1 813
Прави мост и се избутва нагоре. Какво не можеш да си представиш?  Simple Smile Твоето бебе не си ли стои в леглото? Може пък да не си го харесва.  Wink Mr. Green

# 1 814
  • София
И като няма обиколник какво ще му се случи точно?
Моето отдавна не е бебе и да, не е стоял много в леглото си в будно състояние, за мен леглото по принцип е място за сън, не кошара за игра.

Общи условия

Активация на акаунт