Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 690
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 180
Обиколниците изобщо не ги считам за една от най-необходимите покупки, но пък са красиви. Ползвахме ги в началото, много красиво наистина изглежда и за малко бебе става, но после вече не е удобно. А и ако са две плътни табли изобщо няма нужда от обиколник.
Пак не винаги де, защото имах едни познати, детенцето се беше научило да си блъска главичката в таблите и поне с обиколниците омекотяваха удара. Simple Smile

Angel_Dust, винаги ли трябва да си на всяка манджа мерудия?  Joy

# 181
  • София
що бе Либи, нещо персонално ли те дразни в постовете ми newsm78

# 182
  • София
При нас леглото ще е почти в средата на стаята, така че дали ще бута отпред или отзад все тази. Мисля да не ползвам обиколници. Това проблем ли е ако съм само с две плътни табли? Ms.Gorgeous вие от самото начало ли използвате обиколникът?
Обиколник ползвах  с каката, но леглото беше с решетки от 4-те страни. Притеснението ми беше да не е студено./страховете на първото дете Laughing/ Със синът ми, ползвах  и то не заради друго, ами просто детето нямаше пространствено мислене Laughing Тоест, събужда се, сяда, гледа така и тялото се отпуска на където свари. Главицата му милата кънтеше в решетките и таблите ooooh!
Обиколникът, най ми е вършел работа, когато матрачето беше на горното ниво. Бях го прокарала в грозната дупка, която беше между матрака и чекмеджето на леглото.Така се запазваха и дрехите долу от напрашаване Peace
Според мен, ако стаята ще е отворена, става течение или отоплението не е постоянно-да, има нужда от обиколник, иначе-не Peace

# 183
О, изобщо не ме дразни.  Wink Напротив, забавно ми е как след почти всеки пост следва твой коментар.

Ms.Gorgeous и на мен това ми беше едно от основните опасения - да не й е студено. После се оказа напълно излишно притеснение, защото апартаментът ни е много топъл, но както каза ти "страховете по първото дете".

# 184
за обиколника бях писала по-рано и сега ще се повторя..
по-ненужна вещ от него не съм купувала за бебето, не само че не можах да го вържа в леглото, което е с 3 плътни табли, ами и ми мина идея да го залепя, обаче ме дошубя да не падне върху бебето и да го задуши
в крайна сметка го натъпках в дупката, която зейна между второто ниво на матрака и чекмеджетата на леглото  Sick

# 185

тези обиколници... аз си поръчах спален комплект и обиколници за детското легло с един и същи десен и още си ги ползвам, защото са си.. красиви! но няма какво да си кривя душата - можеше да минем и съвсем без тях!
Simple Smile

# 186
  • Варна
Все още ползвам обиколника, ама май повече за красота. Например на предната решетка не съм сложила, за да ни вижда бебето и да не се притеснява, че ни няма. Което може би е недостатъчен довод, защото той отдавна не се буди нощем, а следобед спи или на дивана при нас в дневната или в количката докато е на разходка.

Една от най-полезните покупки за мен е стойката за вана. Адски много мразя да се навеждам, когато има начин това да се избегне, а и по принцип имам проблеми с кръста. Затова съм се улеснила по всички възможни начини - стойка за вана, повивалник... Супер удобно и лесно ми е да къпя бебчо със стойката Peace.

# 187
Към ненужните или по-скоро малко използваните бих добавила количката - ей голяма ненавист към тази количка (и изобщо към всякакъв вид колички, сменихме 3). Първите 6 месеца вой до посиняване като я сложа в количка, като проходи стана още по-трудно, че е и по-гръмогласна  Crazy

Вече не мога и до магазина да ида, всички се обръщат да ни гледат  ooooh! ooooh!

# 188
  • Варна
И на нас ни бяха полезни обиколниците.Моята лисичка страшно много се върти като спи и главицата си за нищо я няма - много се удряше в таблите на кошарката.
В момента все още си спи в кошарката, а съм оставила единия обиколник на решетката отпред, за да не наднича като заспива или се буди през нощта.Нещо като малка самостоятелност, т.к. още си спинка в нашата стая.

# 189
Най-полезни и за мое собствено удобство ми бяха уреди, които много хора ми казваха, че са ненужни. Те обаче ще свършат работа на мами, които са на АМ:
1. стерилизатор за микровълнова - лесно, удобно, бързо, направо супер
2. нагревател - много добра работа ми върши като ми спестява време и работа, а може да се постави в стаята дето спи бебето - не е нужно да се ходи до кухнята посред нощ  Wink

Други, които нямат връзка с АМ:
3. овлажнител за въздух - ако се отоплявате посредством духалка и радиатор, въздухът се изсушава прекомерно и овлажнителя върши страхотна работа (опитах и с чиния пълна с вода върху радиатора, но се изпаряваше прекалено бавно)
4. шезлонг - ако не беше шезлонга, нямаше да имам минута покой; бебчо не признава нито носене на ръце, нито креватчето си, нито дундуркане - само в шезлонга се чувства добре - там си кротува, спи или гледа какво става наоколо  Laughing

Най-безполезна за мен се оказа помпата за кърма. За съжаление просто не можах да я ползвам заради липсата на кърма. Ползвала съм я не повече от 3-4 пъти.  Sad

# 190
  • Варна
При мен пък ако си бях купила стерилизатор, щеше да се окаже абсолютно ненужна покупка, тъй като шишета едва напоследък започнах да ползвам и то само защото се наложи да му давам пробиотик смесен с кърма заради проблем със запека. Затова с някои от тези покупки не бива да се бърза, да се види как ще потръгнат нещата и тогава. Помпата и аз малко съм я ползвала, ама все пак добре, че я има.

# 191
  • Добрич
Каква кошара да избера от преносимите? По-евтина,по-скъпа,какво да гледам като избирам? Някои пише,че имат матрак 2см,има ли нужда от допълнителен или този е достатъчен? Засега ще се ползва само за да имаме креватче и в хола,а в бъдеще за пътуване.

# 192
Щом ще я ползвате за игра и евентуално за пътуване - не е нужно да има гриф с играчки, да има второ ниво, да има повивалник, да има колелца. Спри се на по-евтин вариант.
За нашата кошара не съм купувала допълнително матраче. Просто постилах едно шалте от неговите и отгоре чаршафче.

# 193
Каква кошара да избера от преносимите? По-евтина,по-скъпа,какво да гледам като избирам? Някои пише,че имат матрак 2см,има ли нужда от допълнителен или този е достатъчен? Засега ще се ползва само за да имаме креватче и в хола,а в бъдеще за пътуване.
и ние скоро ще пътуваме и също искаме да има кошарка в хола и ще купуваме такава
аз гледам да има колелца, за да се мести лесно, да е на две нива, да има повивалник, а тази, която съм харесала е и с играчки над нея
за матрака и аз се чудя дали е необходимо да се купува допълнително, тъй като не съм виждала на живо кошарката, но вероятно ще го реша това след като я купим
http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=95&pro … 34fbe7d8b14b88156
на тази съм се спряла
Sneakers ти харесала ли си нещо?

# 194
Дори и преносимата кошара да няма колелца, пак се мести много лесно, защото е много лека.
Нашата има колелца, но това не е чак огромен плюс.

Общи условия

Активация на акаунт