Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 676
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 225
От изброените не съм взимала шезлонг и бънджи,коша за кола ни вършеше същата работа като шезлонга,всичко друго ми свърши страхотна работа,ненужна покупка за мен беше кошарата за игра и уреда за затопляне.

# 226
  • Варна
Jane Doe, не се притеснявай, ще се научиш да спиш и на светната лампа и на хъркащ мъж Laughing. Поне при мен, докато малкият имаше нощни хранения, нищо не ми пречеше да спя. При нас самата лампа в спалнята се регулира и просто я оставяхме на най-слабото възможно осветяване. Това май беше повече за мое удобство - да мога да сменям памперси и да кърмя, без да светвам силната светлина. Но откакто малкият спря да яде нощем, вече няма нужда от нея, а и се развали механизмът - една нощ започна да святка и да се изгася без да спира и ни събуди всичките, та сменихме с обикновен ключ уж временно, докато намерим регулиращ се, но май ще си останат така нещата, тъй като малкият си спи на тъмно без проблем Peace.

Активната гимнастика и при нас беше излишна, беше ни подарък, но малкият не й обръщаше много внимание. Шезлонг не сме купували, през деня бебето стои до мен на дивана.

Бебефон доскоро си мислех, че е излишна покупка /в малък апартамент сме/, но след няколко пътувания се замислям да си вземем. Така няма да се налага след като приспим малкия да се качваме и ние в стаята, ако сме на почивка например. Отделно, че като си ходим при бабите, там къщите са големи и не се чува, ако спи в отдалечена стая.

# 227
Какво ми е нужно и по колко бройки за захранването?
До тук имаме комплект на Авент и допълнителни 2 лъжички.
Нямаме лигавници и чашки, чудя се какви и по колко да взема и дали чинийките ще са достатъчни?
Друго трябва ли ми освен чинийки, купички, лигавници, чашки и лъжички?

# 228
  • Berlin
Значи за мен много удобен е пластмасовият лигавник. Един брой е напълно достатъчен. Simple Smile А иначе аз ползвам 2 лъжички и 1 купичка.  Mr. Green Чинийка за какво ти е сега?

# 229
anbibian Лигавници поне 3 бр. в началото бебчо много се омазва докато му хване цаката на лъжицата. Най-добре такива с непромокаем гръб - има и такива, които са непромокаеми целите, аз имам и от двата вида.
Запасяваш се с салфетки, че много вървят.
За съд, където топля пюрето, приготвям кашата ползвам чаша за чай - предпочитам стъклени съдове пред пластмасата, когато може.
И пюрета Simple Smile
Чашки и чинийки не са ти нужни още.

# 230
А чашките с накрайниците?

# 231
Ние имаме такава на Авент /с мек накрайник/ пие от нея, но я гледа странно все още, за това през повечето време пие с биберон /с 4 дупки/.

# 232
Аз, както прочетох в една книга, мисля да й дам такава чашка да си играе с нея от 4-я месец, пък когато се научи да пие от нея ще махаме бибероните.

# 233
  • Варна
anbibian, горещо препоръчвам лигавниците с ръкави, има ги в Джъмбо, освен това вътрешната им страна е непромокаема. 1-2 са напълно достатъчни, аз ги изпирам след хранене със сапун и съхнат бързо. Моето дете много се цапа /то за моето дете ще трябва лигавник и с ръкави, и с крачоли, ама това е друг въпрос Laughing/ и този тип лигавници са ми голяма помощ.

Иначе като за начало нямаш нужда от специални съдове, още е далече времето, когато детето ще се храни само, та да му трябват пластмасови нечупливи купички и чинийки. Аз имам само една купичка, в нея правя кашите, но спокойно бих могла да ги правя и в обикновена стъклена от нашите. Иначе пюретата ги давам най-често направо от бурканчето. Лъжички е хубаво да имаш поне две, защото най-вероятно едната ще стане оранжева от морковите.

За затопляне на пюретата просто кипвам вода в електрическата кана и слагам пюрето в съд с вряла вода за 5-10 минути и пюрето е топло. Иначе знам, че има разни уреди за затопляне на пюрета, ама за мен са излишни пари това, достатъчно бързо се справям и без такъв уред.

За случаите, когато може да ти се наложи да храниш бебето навън, може би ще ти е полезна термочанта, в която да носиш затоплените пюрета. Но пък някои бебета ядат пюретата и на стайна температура, за моето съм забелязала, че ги предпочита топли.

Друго май не се сещам, освен столче за хранене, ама това се подразбира, че е нужно.

# 234
Момичета, а какво ще кажете за порт бебе?

ММ много иска да си вземем, а на мен ми се струва страшно безполезно  newsm78
Ползвали ли сте, споделете...

Иначе ние си имам количка, столче за кола, кенгуру...

# 235
  • Варна
Аз не съм ползвала такова нещо, ако се е налагало да пренасям бебето някъде без количка, ползвам кошчето за кола, а за големи разстояния - кенгуру.

# 236
  • София
 На мен порт бебето не можа да ми стане удобно, ползвах  кенгуру, когато се налагаше.

# 237
  • София
Какво ми е нужно и по колко бройки за захранването?
До тук имаме комплект на Авент и допълнителни 2 лъжички.
Нямаме лигавници и чашки, чудя се какви и по колко да взема и дали чинийките ще са достатъчни?
Друго трябва ли ми освен чинийки, купички, лигавници, чашки и лъжички?
имах 2 лъжи
ки на нук, купички ползвах йенени, в крайна сметка лигавник  1 брой пластмасов с легенче в долната част вършеше идеалната работа.
Чашка с накрайник почна да ползва на година до тогава не схмащаше как да засмуче(с твърд накрайник, с мек не съм), но до тогава вече се беше научил да пие и он обикновенна чаша. До преди това като искаше да пие в шише малко за водичката с биберонче си ползваше.

За портбебето - имали сме, позвала съм го 1 път, не  е удобно. кенгуру ми беше супер. С коша за кола аз лично не можех да го мъкна повече от 2 метра, то това тежи сто кила.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 14:01 от Angel_Dust

# 238
  • Berlin
Столчето за кола предполагам е имала предвид Maria_I. Кошът от количката не знам кой би помъкнал. Simple Smile
Порт бебето мисля, че става за много малко бебенца, но тогава аз лично предпочитах да си го нося и да го гушкам.

# 239
  • София
Порт бебе съм ползвала активно, но до 3-4 месец. Носех ги, все едно в сак и ми е било много удобно Peace  Даже, така излизах- бебето в порта и в количката. После го дадох на познати- и те го ползваха активно Peace

Общи условия

Активация на акаунт