Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 683
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Относно сгъваемите кошари - при нас е голямо удобство, ползваме я като сме на почивка или при бабите, отделен матрак нямаме, ползваме този на кошарата, все пак не спи в нея постоянно и за инцидентно ползване е ОК. Но за постоянно мисля, че не е ОК този матрак.

Гледайте при избора какъв е принципа на захващане на горното ниво. Нашата кошара е ето тази: http://chipolino.com/blog/bg/2010/11/12/play-pen-and-crib-pinga/ и бих казала, че горното ниво е почти неизползваемо, люлее се като хамак, докато беше на 1-2 месеца бебето и не мърдаше беше ОК, но сега просто не може да спи на горното ниво, защото постоянно шава и съответно нивото не стои стабилно, а се люлее.

# 211
  • София

Решила съм да купя кошара на малкия, защото много се върти нощем и си удря главата, а обиколниците не вършат работа - дърпа ги и ги смъква. Точно по тази причина и ние купихме кошара.
 Та има ли изобщо кошара с размери 130/70? Знам че има 120/60 и 140/70, може в по-малкия размер да нагласиш някак вашия.
Предполагам, че няма, за това - матрачетата на самите кошари достатъчно добри ли са за спане, т.е. - не са ли много тънки? Според мен не стават, затова ние ползваме матрака от леглото.
 А кошарите, които са само за игра (квадратните), стават ли и за спане? Не, не стават, а и почти винааги са квадратни и правоъгълни, но малки.
  Peace

# 212
Meli ние имаме тази http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.208/01.208.210/m.453/
Ползвам я вече 2-ра седмица в хола и е ок, да наистина 2-то ниво се полулява от движенята на малкия като си играе, но и си спи вътре без проблем.
Вие така или иначе ще ползвате 1-я етаж Wink
Според мен е хубаво да има допълнителен матрак, ако е основно легло.
Размера е 120/60 - отстрани е мека, така че може и да напъхаш вашия матрак

# 213
При нас активната гимнастика се оказа най не нужна.

Сгъваема кошара имаме на http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=38
Но, когато смъкнахме  матрака на долното ниво се оказа, че остава свободно място. Доволна съм  като цяло  от кошарата , на напоследък нещо не иска да спи в нея.

Стойка за вана - не си представям да се гъна на земята, като може да си стоя удобно.
 Peace

# 214
  • Добрич
Ние все още не сме взели шезлонг за бебчето и тия дни ще вземаме.
Какво да гледам като избирам?
Прецаква ли се механизма за седнало/полулегнало/легнало положение?
Случва ли се шезлонга да се преобърне?

Засега съм се спряла на този:

# 215
Ние взехме шезлонг от Пакостник  НА Бертони  и съм доволна но бебчо е още малък няма 2 месеца още и го слагам за малко да стои там смятам че му е рано а и няма напълно легнало положение и му се огъва кръста и не му е удобно и започва да мрънка като постои  повече ! За мен Количката и стола за хранене са най практичните покупки всичко останало е ...е може си и без него!

# 216
Писала съм преди за други неща - но се оказа, че за нас активната гимнастика е ненужна. Малкия не проявява интерес. Играе си с всички други играчки - предпочита дрънкащи и големи плюшени/под родителски контрол/.
Стол за хранене още избирам и направооо  smile3511
За шезлонга на Бертони - имам такъв дето е комбинация с опция за хранене - ползвахме след 3-я месец, точно защото на детето му беше неудобно. Сега яде в него - а аз седя на земята  smile3516

# 217
  • Добрич
За нас шезлонга е да не кажа най-добрата ни покупка, но много добра инвестиция. Взехме Nuna Leaf по настояване на мъжа ми, макар че на мен не ми се даваха толкова пари. Предимството му е, че издържа до 20 кг., а не както повечето пластмасови до 12 кг. И ако някой си мисли, че 12кг лимит е ок за детето му... да кажа, че ние на 6 месеца тежахме 11кг Simple Smile Така, че още доста време ще можем да го ползваме и незнам въобще къде щеше да стои в хола бебето, когато е при нас. Шезлонга за мен е необходимост, нищо че нашия дори няма висящи играчки за занимавка.  Peace

# 218
Да споделя опита си с моето почти 6-месечно бебче относно изброените и някои други продукти. Макар да ми се струва, че за повечето неща си е доста индивидуално, все пак може да му е полезно на някого.

количка - нужно - струва ми е абсолютно задължително. Малкият много обича да се вози в нея и откарваме доста навън като дори спинка през повечето време. Избрахме комбинирана, все още сме с коша за новородено, но от другата седмица живот и здраве ще минаваме на седалката.   
активна гимнастика - ненужно - имаме, но бебчо нещо не се заиграва толкова в нея и съм го слагала само няколко пъти.   
музикална въртележка за легло - ненужно - така и не взехме такава. Избрахте една, която се закача от двете страни на леглото и три играчки висят надолу. Много бързо се научи сам да си пуска пеещата (активира се при леко потупване) и да дрънка с дрънкащата. Издърпващата (вибрираща) се научи наскоро да я ползва. Доволна съм от избора, защото така самият той е по-активен и по-бавно му омръзва. Случвало се е около двадесетина минути да се забавлява така.
образователна играчка - нужно - около празниците се сдобихме с няколко такива на Тайни Лов и Фишър Прайс, лека полека ще ги въвеждаме. Нямам опит все още, но ми се струват добра идея.
играчка, облекчаваща никненето на зъбки - нужно - имаме няколко различни варианта. Наскоро се научи да си ги държи сам и да си чеша венчето. Дават съвсем леко и временно облекчение, но по-добре, отколкото без хич.   
шезлонг    - нужно - много си го обича. Нашият има напълно легнало и започнахме да го слагаме от както беше на месец и половина. Залежаваше си се и дори си поспинкваше. Дори си мисля, че в периода на коликите, вибрациите го успокояваха. Миналия месец започнах да му вдигам нивото, да му слагам играчките (че преди не ги отбелязваше) и много се кефеше на леко надигнатото положение. Но започна да има достатъчно сили, че да се набере напред и да седне сам, но не и достатъчно, за да се задържи, та клюмваше напред. Затова сега седенето в шезлонга е временно преустановено. Като започне да седи стабилно, живот и здраве, пак ще си го ползваме.
люлка - ненужно - не сме взимали отделна, шезлонгът може да се люля.   
стол за хранене - не знам - все още се чудим дали да купуваме. Живот и здраве като започнем захранването (решила съм да е захранване, водено от бебето) този месец, ще преценя как върви и дали ще ни трябва.   
кенгуру/слинг - нужно - купих си слинг с халки, но така и не успях да наглася бебик вътре така, че да ни е удобно. Взехме кенгури на БейбиБьорн и сме супер доволни. В началото като не му беше съвсем стабилна главичката, не му харесваше, защото нямаше гледка, но изчакахме малко да позакрепне и започнахме да го слагаме напред. Оттогава много се радва като е вътре и е откарвал някой път два-три часа като сме били по магазините. Дори си е заспивал вътре. Някой път и в къщи като е нервен и само носенето в кенгуруто го успокоява. Определено е много удобно, не измаря ръцете, а и за гърба е също по-малко натоварващо.
бънджи - нужно - това му беше коледния подарък. Избрахме Оушън Уондерс Джъмперу на Фишър Прайс, демек е бънджи на стойка (не за врата) + развлекателен център. Определено засега си е заслужила инвестиция. Малкият много се радва, смее се, подскача, забавлява се сам между 15 и 90 мин., по няколко пъти на ден. Най-накрая имам малко свободно време и може да се свърши нещо в къщи. Изключквайки задължителните количка и стол за кола, това със сигурност е най-сполучливата ни покупка.
проходилка - ненужно - няма да взимаме.   
стол за кола - нужно - това си е задължително по закон. Първият беше комплект с количката, но уж се води до 13 кг., а му е малък вече, та сега избираме следващия...
други:
- легло избрахме дървено с люлеещ се механизъм. Ако сега щях да избирам, щеше да е същото, но без люлката, защото почти не е ползвано люлеенето, а сега като смъкнахме нивото, трябва и да се застопори и става съвсем излишно. Той така или иначе основно спи на нашето легло и по-малко на неговото си..., но все пак си е нужна покупка.
- корито взехме анатомично, много удобно, не се е плъзгал надолу, но го ползвахме малко, защото започнахме упражнения по плуване и преминахме на къпане под душа и къпане+плуване във вана. Стойка не сме взимали.
- сгъваема кошара за спане не сме взимали, евентуално като стане по-подвижен може да вземем такава за игра
- помпата за кърма много ми помогна в началото, след това лакацията се регулира и не съм я ползвала.
- стерилизатор: не съм ползвала, само в първия месец изварявах помпата за кърма и едно шишенце в тенджерка и то рядко, но след това помпата спрях да я ползвам, а бебчо не пие вода, нито яде от шише, та няма какво да стерилизирам.
- уред за затопляне: не ми е трябвал, май няма и да ми потрябва.
- обиколник не съм взимала, стува ми се опасен.
- повивалник взехме от онези твърдите, които се слагат върху рамката на леглото или на друго място, и определно ми върши чудесна работа.
- космонавт взех комбиниран 3в1 (яке, което е или прикрепено или разделено от долната част, и долна част, която е или торба, или крачоли) и много си го ползваме при студ.
- полезни са и дъждобранът, комарникът и чувалчето за количката.
- чанта за пелени ползвам тази, която си дойде с количката и ми е много удобна, всичко ми се побира без проблеми.
- бебефон в средно голям апартамент ми се струва излишен, не сме взимали.
- овлажнител при нас е тотално излишен, защото влажността в спалнята е идеална, дори някой път идва повече и трябва да обезвлажняваме, затова съветвам да се купи уред измерващ температурата и относителната влажност, за да се прецени по какъв начин и дали да се влияе на въздуха в стаята.
- кош за ползвани памперси много ползвахме в началото, но консумативите малко трудно се намираха и затова преустановихме ползването, оказа се излишен.
- нощна лампа имаме една наша си декоративна на стойка и нощем пускаме нея на слабата или средната степен, в зависимост дали бебчо е заспал в неговото или нашето легло. Бебешка имахме една подарък, закачаща се на леглото, но не ми харесваше като дизайн, а и батериите много бързо се изтощиха. Наскоро взехме морската звезда прожектираща на Фишър Прайс, но май от нея по-скоро се превъзбужда, отколкото да се приспива. Светещото морско конче върши по-добра работа.
- играчки всякакви са супер.
- термометър за ухо и термометър за чело са ми най-практични.
- аспиратор, с който изсмуквам аз, е добре.
- бебешка ножикча за нокти, само с такава му режа ноктенцата.
- непромокаема подложка с ластик за предпазване на матрака е необходимост.
- залъгалка не ползваме, оказаха се излишни. Ползвам рядко само щипката, но защипвам чесалката за зъбки.
- бебешко кантарче ми беше необходимо в началото, че много ми беше притеснено колко кърма поема бебчо. Като се нормализираха нещата започнах да меря контролно на две седмици само теглото и някой път от любопитство колко е изпапкал.
- за мое ползване ми се оказаха полезни подложките за кърмене, компресите за гърди (само в началото), тензухени пелени (при кърмене), крем за зърна (много го ползвах в началото, сега май нещо пак ще започвам да си слагам заради зъбките, а и бебчо като се одраска нещо по-сериозно и го мацвам с него).

Засега е това, доста дългичко стана...
Поздрави!

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 18:25 от Епона

# 219
Много се извинявам, ако ми се повтаря въпросът, все още изчитам назад темата и може да съм пропуснала  Blush

От няколко дни се замислям дали да не си взема от тези детски лампи, които светят съвсем бледо и се въртят разни фигурки по тавана. Интересно ми е дали ще ми е необходимо такова приспособление като ставам да кърмя през нощта? Не ми се иска всеки път да светвам лампата, от друга страна се чудя ще свикнем ли да спим на светлина, дори слаба и бебето дали пък няма да развие навик да спи на светло и после да се плаши от тъмното  Blush ?

# 220
Jane Doe няма да сбъркаш с лампата. Ние така си спим на светната от 1-я ден вкъщи. На мен ми беше спокойно да отворя едното око и да погледна сина ми какво прави - за нощното хранене незаменима. Освен това се сменя и памперса нощем - аз поне го сменях. Сега вече по-рядко се налага, само ако малкия се събуди и много мрънка.  Тооолкова е казармен режима покрай бебето, че ще се научиш да спиш всякак Simple Smile. Не те плаша просто има промяна в ритъма на живот и се свиква след около 2-3 седмици.
Сега гася лампата понякога и не го е страх от тъмното.

# 221
  • Berlin
И аз съм за нощната лампа, само дето аз си я светвам, когато се налага - за хранене.

Сега избирам столче за хранене - кой тип е най-удачен - стандартният, тези за маса или тези, които се слагат на стола? Аз съм харесала и едно, което не спада май към никой от тези - http://www.bebe-best.com/mamaspapas-stoltche-za-hranene-baby-snu … reen-p-28351.html - та не знам къде ще го слагам. Simple Smile Някой, ако е ползвал подобно, да сподели мнение, моля. Simple Smile Също харесах ABC design, Obaby и това - Хоппоп. Последните 2 ме печелят, че могат да станат като нормално столче по-нататък. Какво ще кажете? Разбира се, ако има нещо подобно на по-ниска цена, няма да откажа. Simple Smile
ако има тема за обсъждане на столчетата, като тази за количките, моля, покажете, че аз не я намерих и затова си позволявам да пиша тук.

# 222
  • София
аз ползвах нощна лампа, която се регулираше като сила. пусках я докато се наместим после я спирах, не свикна от това на лампа, сега спи на лампичка, която е едно леко синичко диодче и почти не свети реално. не ми пречи.

стол за хранене ползвахме примо папа на пег перегои. супер беше. харесвам и дървените(ако се иаде на жисока трапезна маса)

# 223
  • На дивана, под юргана
Сега избирам столче за хранене - кой тип е най-удачен - стандартният, тези за маса или тези, които се слагат на стола?
...

Синът ми беше израсна със столче, което се привързва на обикновен стол. Бяха ни подарили от тези по-големите, но не го харесваше и не искаше да седи в него. Използвахме това: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=3019 - компактно и лесно за поддържане. Разгледай - има и други подобни. Големият стол го подарихме - просто не ни свърши никаква работа...

# 224
Оо и аз ако имам 2-ро,залагам на шезлонг,и зависи от пола дали ще се наложи нова количка,ама сегашния шезлонг също е за смяна,че е продънен,но голяма работа свърши  Peace

Общи условия

Активация на акаунт