Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 687
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Нищо не съм харесала,гледам ги и се чудя по-евтина или малко по-скъпа да избера,щото май по цената ще избера в крайна сметка,и по марката де. Чудя се колко живот има една такава кошара? Ако се скапе бързо-да вземем по-евтина и после още една,или ако има по-дълъг живот да вземем по-скъпа  newsm78

# 196
  • София
Каква кошара да избера от преносимите? По-евтина,по-скъпа,какво да гледам като избирам? Някои пише,че имат матрак 2см,има ли нужда от допълнителен или този е достатъчен? Засега ще се ползва само за да имаме креватче и в хола,а в бъдеще за пътуване.
Да, това за мен се оказа супер необходима покупка, все още я ползваме. След около 6 мес. на Васи, той стана много буен по време на сън и се събуждаше от удари в дървените решетки. Дърпаше обиколници и все нещо не му беше удобно и така се премести в кошарката. Спеше непробудно в нея.  Аз я ползвах с матрака, който е от дървеното  му леглото, което подарихме на приятели. Има и сгъваеми матраци. Нашата е Cangaroo, около 150.00 лв. мисля, че беше.  И сега не спираме да я ползваме, когато сме на почивка и на гости, защото малчо още много шава като спи. Не е мръднала, а е активно употребявана и до момента, а малчо вече е на 4 г.

# 197
Sneakers две мои познати си отгледаха децата в такива кошарки и кошарите още са здрави. Не знам какви са марките, но едната със сигурност беше от евтините, така че надали има голяма разлика дали е евтина или по-скъпа. Най-добре върви в магазина и ги виж наживо и така ще предцениш най-добре  Peace
Едната ми позната даже искаше да ни даде кошарката да я ползваме, ама мъжа ми много особен - всичко трябвало да е ново. Аз нямам такива скрупули и бих взела кошарка за временно ползване, ама какво да го правя, ще си купуваме. А тази си я харесах, защото количката ни е на марката и съм много доволна  Grinning

# 198
  • Berlin
Ние имаме такава кошарка, но ни е подарък + матраче, защото това, което има самата кошарка не става за 2рото ниво. То е едно като дебела поставка и не става за спане, защото ще хлътне. Поне при нашата е така. Ето тази е.

# 199
  • София
 Да, така е, здрави са. Наши приятели я ползваха до 4- та година детето си, тогава се роди бебчо и той я ползва все още, а вече е на повече от 1 год. Значи 5 години без прекъсване и не е мръднала.
 Когато малчо беше по- малък и през деня исках да си взема душ примерно, махах матрака и върху твърдата основа/тя е сгъваема/ слагах играчки и така го оставях за малко сам.

# 200
Ние имаме такава кошарка, но ни е подарък + матраче, защото това, което има самата кошарка не става за 2рото ниво. То е едно като дебела поставка и не става за спане, защото ще хлътне. Поне при нашата е така. Ето тази е.

Нашата кошара е същата. Но има и комарник в комплекта, както и чанта+матрак.
Препоръчвам Peace.
Не е мръднала, а още стои разпъната и моето диване понякога иска да си лежи в нея.

# 201
  • Berlin
Да, имаме ги тези неща, но матракът според мен не става за спане. Поне за 2рото ниво, не сме слезли още на 1во. Simple Smile Отделно купихме повивалник, защото тези, които вървят с кошарките по принцип, са за много малки бебета. Също и играчки висящи взехме, защото имахме нужда.

# 202
Матрачето е ок за първото ниво.
Моят син е спал инцидентно по морето в тази кошара. Постилах му шалте и отгоре слагах чаршафчето. За 4 години не е мръднала.
Принципно не съм привърженик на марката, но кошарите им са много здрави и хубави.

# 203
Аз бях писала преди време, че нагревателя ми е една от най-полезните покупки, но като се замисля, същата (че и по-добра) работа върши микровълновата. Само дето на микровълнова водата се топли по-бързо, но пък от друга гледна точка като дойде време за пюрета, вероятно пак ще опра до нагревателя.
Да се допълня, че от самото начало слагам бебето на долното ниво на креватчето (което е за над 6 месеца). Не ми е създавало неудобство. Понеже бях и със секцио, се притеснявах това навеждане да не ми се отрази ама не - не усетих такова нещо, даже си ми беше много удобно.  Mr. Green Не сме купували кошарки, нито малки креватчета. Направо едно голямо да спи в него до 7 годишна възраст - екстра е.  Mr. Green

# 204
  • София
Ще започна първо с необходите според мен неща (количка и стол за кола изобщо не ги коментирам, те са задължителни Simple Smile)
1. Стерилизатор за микровълнова - с баткото го ползвах по няколко пъти на ден, сега по веднъж за помпата и ако има и шише - много удобно, много лесно за ползване.
2. Бебефон - с баткото в двустаен апартамент не ми беше нужен, но сега в къща на 2 етажа - направо се родих откакто го взех.
3. Едно поларено одеалце тип портбебе (с цип и копчета) и двете ми деца са зимни, просто е безценно.
4. Стол за хранене - имахме от тези дървените, които са маса и столче и се сглобяват в едно. Когато баткото вече ядеше самостоятелно, това му беше "бюрото", колко фулмастри и пастели е видяла масичката, не е истина. След почти 6 години варварско ползване накрая милото столче се разпадна Mr. Green. Сега пак ще взема такова.
5. Стойка за вана - не си представям да се гъна на земята, като може да си стоя удобно.
6. Повивалник - редовния номер на баткото беше като му сваля памперса и да ме опикае Grinning.
7. Помпа за кърма - вече почти 3 мес. я ползвам мин веднъж на ден - спаси ми кърмата в период на намаляване.
8. Активна гимнастика - откакто ни подариха бебо прекарва по 1 час сутрин в нея, а аз спокойно мога да се изкъпя, да хапна ...
9. От аксесоарите за количка - предишния ми опит сочи, че без дъждобран си за никъде, полезно е и покривалото за крака, аз лично не харесвам да се мотаят милион одеала. Чанта също - аз си взех сега една от Джъмбо, много ми е удобна, с джобчета и всякакви разделители. Тези към количките, ако не са включени в общата цена, са излишно скъпи.
 Към ненужните слагам въртележка за креватче, кошара за игра, проходилка, нагревател (микровълновата върши същата работа и за мляко и за пюрета). Имам си ги нови от баткото, сега чакам брат ми да се зажени и да му ги завещая Laughing

# 205
rori4 съгласна съм, че нагревателя може и да мине в графа ненужни покупки, но не съм съгласна, че е за сметка на микровълновата
просто аз съм от хората, които смятат, че микровълновата убива полезните вещества в храната и никога не бих стоплила храната на детето си в микровълновата, макар че го правя редовно за себе си
разбира се нагревателя не е задължителен, може и на водна баня да се претопля и размразява, но не и в микровълнова

при мен след почти 2 месеца с бебче у дома, още не мога да кажа кое от покупките ми е ненужно, освен вече споменатия обиколник, обаче мога да кажа, че люлката ми върши чудесна работа, напоследък и кенгуруто доста го ползваме, макар че не ми е много удобно (боли ме кръста и гърба), но понякога бебчо само там се успокоява  Peace
Други неща, които са ми супер полезни са стерелизатора, повивалника, шезлонга за ваната (нашата е от обикновените, не е анатомична), контейнерите за сухо мляко, чувалчето за количка  Peace

# 206
  • София
Нужните ми неща, които употребявам редовно и се радвам, че купих:

1. Слинг (всъщност ми е подарък, но си го поисках, когато ме питаха какво да ми подарят за бебето): безценно! Само така успявах да свърша нещо вкъщи, докато ни мъчеха коликите. Също и така ми е много по-лесно да ходя на пазар или ако ми се налага да изляза за малко и не ми се занимава с количка.
2. Количка Simple Smile
3. Столче за кола
4. Помпа за кърма - на няколко пъти ми свърши чудесна работа, ако я нямах, нещата щяха да са далеч по-сложни
5. Шезлонг (вибриращ): и той ми върши чудесна работа; само там мога да оставя Йоанна за повече от 30 секунди и тя да не се размрънка  Grinning
6. Стойка за вана
7. Повивалник
8. Чанта за количка (тази към количката е много малка и нищо не мога да събера вътре)
9. Играчки за баня - откакто ги имаме, разплискването на водата навред е в историята  Mr. Green Тя си играе с тях и си я къпем на спокойствие. Преди беше нещо страшно - цапане, пляскане, ритане... Най-много ме беше страх като се мята така, да не взема да я изпусна, както е мокра и хлъзгава.
10. Сигурно тук трябва да е и креватчето, но пък ние на този етап не го ползваме по предназначение - бебето спи при мен на спалнята.

Сега чакам баба да й подари активна гимнастика за Коледа Simple Smile Не взех предварително, защото мои познати с деца ми споделиха, че не всички деца проявяват интерес към такива приспособления. Пробвахме обаче с чужда - хареса й, заигра се - майка ми прояви желание да се ангажира с тази покупка. Освен това мисля да взема кошарка за игра - креватчето й трудно би могло да бъде местено от стая в стая и няма да мога да я взимам при мен, а нямам подходящо безопасно място в хола, където да мога да я слагам да си играе, когато поотрасне и започне да седи. А мома Йоанна се сърди, ако не съм й пред очите, така че мисля с кошарката да решим проблема - хем ще си я местя насам-натам, хем детето ще ме вижда, хем ще си играе Simple Smile

Излишни покупки: стерилизатор. Ползвала съм го 4-5 пъти максимум, тъй като се кърмим и шишета сме ползвали инцидентно. Можех да мина и без него и да изварявам по старому на котлона. За друго излишно в момента не се сещам.

# 207
  • София
 Според мен кошара за спане е за предпочитане пред такава само за игра, по функционална е  Peace

# 208
  • София
Да, най-вероятно ще взема такава, която да е подходяща и за спане, и за игра. Тъкмо ще я ползваме и когато пътуваме  Grinning

# 209
  • София
Като си говорите за кошари - аз да вмъкна едно въпросче  Blush
Решила съм да купя кошара на малкия, защото много се върти нощем и си удря главата, а обиколниците не вършат работа - дърпа ги и ги смъква. Та има ли изобщо кошара с размери 130/70? Защото леглото му (дървеното) е с тези размери и искам да ползвам матрака от леглото в кошарата. Предполагам, че няма, за това - матрачетата на самите кошари достатъчно добри ли са за спане, т.е. - не са ли много тънки? А кошарите, които са само за игра (квадратните), стават ли и за спане?

Общи условия

Активация на акаунт