Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 562
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 465
Радвам се,че намерих тази темичка.И на мен ще ми е полезна.Очакваме първата си рожба май месец и съм в чудене какво ще ми е нужно и какво не.Засега съм купила само малко дрешки и аксесоари.Големите покупки съм ги харесала,но не сме ги поръчали все още.Има време Simple Smile

# 466
При нас учудващо най - малко използваната вещ се оказа.......креватчето. Малкия е спал броени пъти там, и до сега продължава да спи на спалнята при мен  Rolling Eyes
Иначе полезни и незаменими - количка, активна гимнастика, слинг, кенгуру, люлка, столче за кола.
Полезни, но не незаменими - шезлонг (използвахме го изключително рядко, не знам защо, но така и не пожела да стои/спи там), проходилка (също доста рядко), биберони (никога).
Друго не се сещам засега.

# 467
Креватчето и ние не го ползваме  по предназначение:lol: Откакто почнаха да никнат зъбите няма сила на земята, която може да я накара да спи в кревата й, но пък купихме голям и се надяваме все пак да я научим след време като се кротне, да спи вътре.
Иначе кревата го ползвам с големия повивалник. Супер удобно ми е, високо, не се навеждам, вече година и 4 месеца се преобуваме така. Той повивалника май е до 9 кила, ние скоро ги минахме и вече леко се огъва под дупето ни, ама не се отказваме  Mr. Green

# 468
Ние изкарахме без повивалник, но за второто ще си искам. Използвала съм у проятелка и определено си е много удобно. Т.е. ако някой се надява да мине с минималните харчове - спокойно може и без, но си е готина покупка.

Най - полезни са ми били май кенгуруто/ кериъра. Не броя вещите от първа необходимост, които така и така всеки купува, като леглото и столчето за кола например.

Активната гимнастика влезе много в употреба за около 2 медеца и после омръзна. Подарих я на приятелка и ми е приятно да знам, че още ще се използва, а не се е изчерпала за краткото време, за което ни беше необходима на нас.

Бебефонът също оценям като страшно полезна придобивка. Позволяваше ми да оставям бебето да си спи в другата стая, докато аз готвя/ чистя/ гледам филм, без да се протеснявам, че вдигам шум. Съветвам ви да изберете такъв с камера. Налагало ми се е у приятелка да ползвам бези ми беше много криво и притеснено, че не мога да виждам детето.

В шезлонг не пожела да седи като малка, сега се катери по него, на годинка Simple Smile Но в общи линии това ни беше най - безполезната вещ.

Столчето за хранене е като повивалника - не че не може без, но си е много удобно.

# 469
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Много полезна темичка, която незнайно защо, не съм видяла по-рано  Embarassed

С първото си детенце се пресилих малко и изпонакупувах де що ми видеха очите. Общо взето гледах да ползвам всичко и намирах приложение дори за това, което не знам за какво ми е. Сега, с второто се надявам да не направя отново тази грешка, въпреки че то реално няма какво повече да се излъжа да взема, но да не се подценявам толкова.  Simple Smile

Количката определено беше най-нужната покупка  най-използваната. Грешката ми беше, че докато намеря подходяща за моето удобство количка, се наложи да сменя три.

Активна гимнастика ни подариха и за известно време беше интересна и след това я прибрах.

Музикалната въртележка над леглото също беше добър избор, защото с нея се преспиваше по-лесно.

Играчки за чесане на зъби...е, те бяха доста излишни  Simple Smile Хич не му се понравиха и предпочиташе да си остри вампирките в ръцете ни или по всякакви други грапави повърхности/като решетката на леглото например/  Simple Smile

Шезлонг не съм взимала, но за сметка на това се сдобих с вибриращо и пеещо преносимо легло, което вършеше същата работа. На обяд спеше в него до мен, докато аз готвех, чистех или каквото там вършех. Люлка също не липсваше...там пък имаше период, в който го преспивах.

Проходилката беше едно от най-ненужните неща. Правеше всичко в нея, но не и да прохожда. Научи се да ходи сам, подпирайки се на мебелите.

Стол за хранене и стол за кола няма да ги коментирам - и двете бяха и продължават да бъдат използваеми.

# 470
Слингът и столчето за кола определно са моите фаворити. Случвало ми се е да слагам малката в слинг по време на преходи дори когато тя беше на 5 години.

Най-непотребни се оказаха бебешките юрганчета и завивки. С първата използвах спални чували, а втората я повивах в началото, след което просто й обличах дебела пижама.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 07:14 от Фея Кръстница

# 471
Я да актуализирам и за второто бебе Simple Smile
количка - никак не я харесваше, изкара до към 5тия месец там, после само на кенгуру; взела съм нова лятна количка, да видим дали ще й хареса маааалко поне в нея Simple Smile
активна гимнастика - с това много се забавляваше (за разлика от батко си) от 2 до 5 месец
музикална въртележка за легло   - не сме имали легло, на количката връзвах някакви подобни
образователна играчка - е такива тепърва ще ползваме - засега е фенка на играчките Simple Smile
играчка, облекчаваща никненето на зъбки - гризе всичко наред; слагам и в хладилник понякога от тези с гел
шезлонг - страхотна вещ, ползвахме го с кеф до 4-5м.
люлка - не сме имали, но шезлонга горе-долу препокрива това
стол за хранене - ползваме го откак захраних на 6м., смятам още дълго да е в употреба (с баткото до 3-4г.)
кенгуру/слинг - слинг първите 2-3 месеца; кенгуру още го ползвам интензивно (почти на 10 е)
бънджи - щяхме да взимаме, ама не взехме
проходилка - с баткото ползвах 1-2 месеца (6ти и 7ми) с нея не съм - пълзи си сама и си обикаля навсякъде
стол за кола   - не я кефи хич... ама стои - няма много избор Simple Smile
ваничка за къпане - не съм ползвала и с двамата - директно под душа във ваната; на 9м. се гмурка без страх и къпе батко си с душа  Mr. Green - къпят се с баща си (а често и 3мата с батко си)
други:
- бебефон - не съм ползвала (още), тъй като ми е като лепка нон стоп;
- повивалник - също не съм - ползвах масата с дебело одеало и непромокаема подложка до 4-5м., след това директно на леглото (спалнята, дивана)
- помпа за кърма - ползвам интензивно вече 10м. почти
- биберон - никакви не пожела и не хареса
- шише - същата работа - само ги дъвче, не може да ги смуче Simple Smile
- спален чувал - абсурд да я напъхам в такова нещо - завивам я до мен с моето одеало

Май това е  newsm78

# 472
Люлка!!!   Тя и количката са най-ценните ни придобивки. Ако  не сте от малцината с бебе-ангелче и  не желаете да носите на ръце , люлката ще стане незаменима и за вас. Имам предвид ето такава или някоя от подобните й - http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.parentingclan.com/ … EwAA&dur=1692

# 473
  • Berlin
Фев  Кръстница, може ли да обясниш малко повече за това ... не знам даже как се казва Simple Smile, в което си повивала бебето? Докато бях бременна и малко след това, го заглеждах, докато четях за коликите и методите на Карп и се чудех дали не са подходящи, защото това повиване не го схванах с нормално одеало. Simple Smile

# 474
  • София
точно това е за повиването по методите на д-р Крап, което е пуснала в линка си  Феята Simple Smile
http://www.namama.bg/upload/swaddling.jpg ето го в стъпки повиването в него.

# 475
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
точно това е за повиването по методите на д-р Крап, което е пуснала в линка си  Феята Simple Smile
http://www.namama.bg/upload/swaddling.jpg ето го в стъпки повиването в него.

А този метод дали върши работа? Чела съм много различни мнения и питам, защото това одеялце изглежда удобно.

В списъка забравих да спомена, че повивалника на мен ми вършеше страхотна работа и все още ми върши. Самия скрин на леглото ми е удобен и не мога да си представя да сменям памперси на друго място. Случвало ми се е като ходим на гости да ползвам легло...ми ниско ми е и докато опаковам дребното, то ме заболи кръст, пък ми се завие свят и тн. След това се чувствам като копала на нивата  Simple Smile

# 476
  • София
за някои бебета върши работа

# 477
И аз повивах така и двамата (само ръчичките), но с обикновена пелена. Даже в болницата ми показаха как акушерките Simple Smile

# 478
И аз съм повивала по този начин  Peace

# 479
Хммм, реално от личен опит открих, че едно бебе има нужда от много малко неща, а родителите се юрват да купуват много от желание да не пропуснат нещо.
Нашите деца, като доста чакани и единствени девойки в родата на мъжа ми /всичките му племеници са все момчета/, получиха безброй покупки от самите нас и от двата рода. Реално 2/3-ти от нещата изобщо не ползвах или влязоха в употреба за твърде кратко.
Ако имаме някой ден още едно дете вече знам какво ще бъде купено за него:
1. кошара - легло не бих купувала, понеже бебешките легла бързо омаляват и просто бих изчакала да стане на възраст за нормално легло /около 3-4 г. спокойно детето може да се прехвърли на юношеското легло, което ще ползва следващите n на брой години;
2. количка - компактна - всякакви слингове, кенгура и др. не съм ползвала, понеже с 2 бебета няма как да стане, но и не ги намирам за удобни нито за бебето, нито за майката;
3. комбинирано кошче - нашите са такива и перфектно покриват необходимостите от столче за кола, шезлонг, люлка и столче за хранене;
4. съответните чаршафчета, завивки /спокойно вършат работа 2 спални чувалчета и 1 по-леко одеалце, без разните олекотени завивки и торби/ и бебешки дрешки + любимите ми испански одеала /подходящи са и в ролята на спално чувалче, и на завивка, и на удобно средство при пренасяне на бебето;
5. известен брой шишета /при нужда/ - биберони само за храна, а може и биберон-залъгалка, ако бебето е по-неспокойно;
6. комплект за бебешка козметика;
7. 2 хавлийки - ваничка не бих ползвала - имахме 2 за момичетата и двете са ползвани максимум 2-3 пъти; далеч по-лесно ми беше да ги къпя директно на мивката, а по-късно под душа.
Толкова.
Музикални и образователни играчки не бяха интересни на децата ми, защото успешно ползваха една друга за забавление  Crazy. Залъгалки и гризалки отказаха да ползват. Проходилка не бих ползвала. Друго не се сещам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт