Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 550
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Какво е това комибинирано кошче?

# 481
Амииии, така се водеше - изглежда като кошче за кола и си има всички съответни колани и т.н. за връзване в кола, но има една прибираща се приставка, която го превръща в столче-люлка и друга приставка, която го стопира и става тип шезлонг, в който можеш да храниш бебето, ако го закрепиш на по-стабилен стол /т.е. това е функцията му на столче за хранене/. Ползвахме ги около 2 г., после ги ползваха приятели, а сега децата си люлеят на тях куклите.

# 482
  • София
Не съм ги виждала такива Simple Smile По принцип мн столчета за кола имат функцията люлка, но това със закрепянето за голям стол, за да стават и за хранене не съм го срещала.... Сега не се сещам да има такива мулти-комбо- произведения  Simple Smile

# 483
И на мен ми стана интересно, не съм ги виждала, за съжаление. Щях да спестя пространство вкъщи.  Flutter

# 484
Фев  Кръстница, може ли да обясниш малко повече за това ... не знам даже как се казва Simple Smile, в което си повивала бебето? Докато бях бременна и малко след това, го заглеждах, докато четях за коликите и методите на Карп и се чудех дали не са подходящи, защото това повиване не го схванах с нормално одеало. Simple Smile
Абс, идеята е ръчичките да са прибрани, за да може бебето да се успокоява и да заспива по-лесно през първите месеци, когато е все още некоординирано. Това повивало е много лесно за употреба и има различни модели. Ето видео:

# 485
  • София
Няма го в анкетата, но за мен най-полезна покупка се оказа термометъра за вода. Къпя се с буквално вряла и добре, че го имах в самото начало докато усетя кое е добре за бебето, а не за мен Laughing

# 486
  • Варна
Аз пък не съм ползвала термометъра за вода. Да си кажа
1-комбинираната ми количка се оказа супер неудобна,но си я ползвах и после с кеф и дълго търсене си избрах лятна
2.Съжалявам,че не бях купила шезлонг,като се роди малката, а го купих,като беше на 3 м-беше изключително полезен
 Освен термометъра за вода и бебефон (който не съм купила) всичко друго съм го ползвала. Чувалчето беше хубаво първите месеци, но след като започна да се обръща се ядосва и не го иска. Кенгуруто също го ползвахме, докато започна да се върти,че беше любопитна прекалено и не искаше след това да седи...

Бънджи също не съм купила,защото не ми се струва хубаво за такива малки и неукрепнали ставички да се използва...

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 14:04 от AnMary

# 487
Аз също умишлено избегнах бънджито. Именно, заради ставичките. Много мами го използват и децата се забавляват, но мисля, че не сме изпуснали нищо. Сега си наваксваме на батут Simple Smile

# 488
Не предвиждах купуването на повивалник, но мъжа ми спонтанно купи. Оказа се изключително ценна вещ. Докато шезлонга е почти не ползван. Проходилка не сме имали, в един нервен изблик почти бях готова да купя. А люлка и бънджи дори не съм разглеждала. Количката и столчето за кола не ги коментирам, не бих могла без тях. Исках много слинг, но в крайна сметка имах кенгуру, някакво супер просто за 10 лв, но ми беше страшно удобно и леко.

# 489
  • Berlin
Благодаря! Мисля, че бих се обзавела с такова повивало за следващото.

# 490
Много е удобен повивалника, свикнах с него. Когато сменях памперс на спалнята ме болеше кръста. С него е много по удобно, всичко е подредено на близо и си изправен. Пропуснах да го отбележа при ''нужните покупки''

# 491
За мен кенгуруто беше ненужно, слагали сме го1-2 пъти, че моят маймун си стоеше мирно в количката.
Много съм доволна от големия кош за новородено - 6 месеца си го ползвахме и беше страшно удобен.
Шезлонгът също беше ползван доста, но само, докато бебето е по-кротко и не се върти много.
За столчето за кола и за хранене няма да коментирам, без тях не става...
Повивалник не сме купували, но си направихме върху скрина, като му сложих повдигнат ръб от стиропор против изтъркалване на детето и отгоре дунапрен, еднократен чаршаф, одеало и пелена. Доста хубаво стана, но според мен и повивалника е хубава и нужна вещ, ако нямате подходяш скрин.
Бънджи, проходилка и люлка изобщо не съм купувала, за мен бяха излишни.
Бебефон имаме от самото начало и се ползва да сега, смятам и занапред да се ползва, много съм доволна, без него би ми било много неспокойно.
Имаме обикновена ваничка, която слагахме на една маса в стаята, когато беше бебе и го къпехме вътре, сега си го къпя в банята. Задължително термометър за водата, за да не стане беля. После се придобива рутина и може да си гласите водата по усет.
Много полезни са протекторите за матрачетата - дори и да стане беля в леглото, матракът не се цапа, имам 3 за смяна.
Чаршафи също трябват поне 3 комплекта, дори повече, хавлийки - 3-4 бр.
Пелени - бархетни и тензухени съм купила по 10 бр., ползвах ги да постилам под детето, догато беше по-малко, сега ги ползам като кърпи или подобно...
Дрешки - не бих купила от целите дрехи - не знам как се казваха - където са като космонафти, но не горни дрешки. Бодита трябва да имате поне 20-ина, особено през зимата, когато не съхнат бързо.
Шишета и стерилизатор купихме и ги ползвахме, най-вече за водичка. Залъгалки също имахме няколко броя, за да ги сменям, когато падне някоя. Също термос или термобокс - задържат течностите топли при разходка, много нужно, особено за по-малки бебета. Дори и да кърмите, пак е нужно за водичка например.
Козметика, мокри кърпи и памперси - според вкуса, желанието и възможностите. Козметика бях накупила доста видове кремчета, но опитът ми показа, че е нужно един измивен течен, един крем за подсичане и едно масло за мазане след баня.
Друго полезно нещо, без което едва ли щях да успея да кърмя са силиконовите накрайници - направо ми спасиха живота. В началото ми беше много трудно и болезнено, та те ми помогнаха много. После нещата се регулират. Имах и възглавница за кърмене, също помага....
Не се сещам да друго....дано да съм полезна на някого.

# 492
  • София
Мога да дам отчет за първото тримесечие на моя син.  Mr. Green
1. Количка - много съм доволна, че не взех класическата комбинирана количка с голям кош, защото щеше да е непригодна за нашия стил на живот. Тази, която купих, е с кош, който се сгъва, не е твърд и позволява да се разнасяме навсякъде по такситата, без количката да е проблем.
2. Кенгуру - това беше първата покупка за бебето, още преди да се роди. С лежаща функция е и вече 3 месеца усилено го използваме. Живеем на място с тежка зима и когато се налагат излизания навън, използвам кенгуруто.
3. Ваничка - почти не я използваме. Имаме голяма вана и често пускам дребния вътре с пояс. Къпя директно на чешмата/под душа.
4. Кошара - активно се използва, това си е леглото на бебето. Не спи при нас. Използвам повивалника към кошарата, който става все по-малък.
5. Бебефон - нямаме. Използваме уеб камера със и следя какво се случва в леглото, докато съм в другата стая.
6. Люлка - купих я относително късно, когато бебето беше на 2 месеца. Използваме я ежедневно, тъй като е много неспокойно дете и бързо се оттегчава от всичко.
7. Чаршафи - засега комплектите са неизползваеми. Замених ги с пелените, които бях купила, много по-лесни са ми за смяна и гладене.
8. Пелени - оказаха се полезна покупка, тъй като сега ги използвам вместо чаршафи. Отделно в периода на коликите често повивах малкия и шъшках до посиняване (по метода на д-р Карп). Имаше ефект, продължавам да шъшкам вечер за приспиване.
9. Дрехи - оказа се, че бебето има нужда от малко дрехи, за разлика от скрина, който бях подготвила. Добре, че всичко беше от приятелки, че иначе щях да съм разочарована да останат толкова дрехи необлечени. Най-често употребявах хавлиени бодита (със стъпала, дълги крачоли и дълги ръкави). Всичко останало се оказа излишно.
За следващото тримесечие ще се включа пак с наблюдения, дано да са полезни за някого. Simple Smile

# 493
  • София
Термометър за вана е напълно излишен. Няма как да стане беля, ако преди да се потопи бебето просто се провери водата. Усет няма как да се придобие - то си го имаш, няма как отначало врялата вода например да не я усетиш.
Бодита - е чак пък 20-ина... Синът ми е януарско бебе, пък и доста пикливо беше - десетина бодита ме оправяха.
Лосион/крем/още по-малко пък олио за тялото на новородено бебче също е излишно, но само при условие, че кожата е здрава, не е суха и не се нуждае от мазане (не дай си Боже с медицинска или по-специална козметика).

# 494
Термометър за вана е напълно излишен. Няма как да стане беля, ако преди да се потопи бебето просто се провери водата. Усет няма как да се придобие - то си го имаш, няма как отначало врялата вода например да не я усетиш.
Бодита - е чак пък 20-ина... Синът ми е януарско бебе, пък и доста пикливо беше - десетина бодита ме оправяха.
Лосион/крем/още по-малко пък олио за тялото на новородено бебче също е излишно, но само при условие, че кожата е здрава, не е суха и не се нуждае от мазане (не дай си Боже с медицинска или по-специална козметика).
това е по моя преценка - термометър за мен беше нужен, защото аз лично се къпя с по-топла вода и обичам по-топла, докато на детето си спазвах нужната температура.
Бодита също мисля, че ми трябват, за да не пера толкова често. На ден ми отиват поне 4-5 бодита, тъй като преобличам често.
Мажех си детето с олио всеки ден след баня, някой път и по два-три пъти на ден. Кожата на малкото бебе не се омазнява от самосебе си, затова е нужно да се маже, иначе изсъхва. Това ми е казано от лекарката ни, не вярвам да си го измисля.....Всеки си преценява за себе си....

Общи условия

Активация на акаунт