Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 542
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Темата ненапразно се казва "Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит"...На един му отиват 20 бодита, друг ако иска или е лято кара по памперси, трети използват многократни пелени... Аз добре, че си проверявах с термометър в началото, пък нека си имам усет... Peace

# 496
И аз не съм проверявала с термометър и за двамата. По-скоро баща им - той ги къпе. Не е имало оплакванки от водата - напротив - и двамата с часове се пличкат  Crazy (а после мрънкам, че имаме 30 кубика вода, но това е за една друга тема  Mr. Green).

# 497
Почти 9 месеца след раждането, мога да се включа и аз най-накрая в темата. Преди раждането я бях чела и препрочитала и за някои неща, за които съм се двоумяла ми е помагала в решението, но за повечето неща си е строго индивидуално за всяко бебе.

Ето и за нас:

количка    Взехме комбинирана с зимно кошче, което след време може да се махне и на негово място да се сложи спортното "бъги". Зимният вариянт го сменихме след 5 месеца, тъй като другия също има легнало положение и го ползваме с чувалче за количка.

активна гимнастика - Интересна й беше, но не е нещо чак толкова важно.

музикална въртележка за легло    - Заглеждаше се по нея, но също не ни беше кой знае колко полезна, тъй като Далия не спеше в леглото си и през деня беше повече в шезлонга. Но от време на време за разнообразие я пусках.

образователна играчка    - Играчки обича много Simple Smile. В началото към 2-3ти месец една дрънкалка с накрайник за хапане й беше любим. Сега обича всичко, което издава музика, има светлинки и копчета за натискане. Хит в момента е това при нас: http://bild1.qimage.de/chicco-musikcenter-foto-bild-65308011.jpg

играчка, облекчаваща никненето на зъбки    - Жирафът Софи....не знам колко е бил хапан и гризан (все още няма зъби, но определено той е най-предпочитан)

шезлонг    - При нас много полезна вещ. Първите 3-4 месеца прекарваше голяма част от деня в него. Имахме най-обикновен на Chicco.

люлка    - Продадох я, тъй като не стоеше в нея повече от 5 мин.

стол за хранене
   - В момента ползваме и е удобен, но като за начало може и без него. В началото може бебето да седи в скута на майката, но като почне да си хапва самичко столчето е незаменимо.

кенгуру/слинг    - Най-важната и незаменима покупка за мен! Имаме Мандука: http://www.manduca.de/de.deine-manduca.html Просто не знам какво щях да правя без това кенгуру, сигурно щяха да ми се откъснат ръцете. На ден го ползваме поне по 3 пъти. Заспива само с него без плач и за 2 минути. Вече мога да си го слагам и на гърба и така да свърша някоя работа.

проходилка    - тепърва ще ползваме.
стол за кола    - важно, но тъй като ние нямаме кола не сме го ползвали много пъти.

други - на бързо се сещам за термометър за дупе. Винаги се налага да има човек. Бебефон си взех след 3-4 месец. В началото си мислех, че не ми трябва при положение, че живеем в двустаен апартамент. Да, ама при затворени врати нищо не се чува. Сега той също ми е незаменима вещ.

Помпа за кърма на мен ми беше нужна, тъй като 3 седмици след раждането тръгнах пак на лекции. А и ако се налага някъде да се ходи без бебето, ми беше нужна.

Шишета почнах да ползвам едва сега в 9 месец, тъй като до сега беше на кърма и не сме ги ползвали.

Това е, ако се сетя нещо ще  допълвам пак.

# 498
Нужните неща в нашия случай:
кошара (сгъваема) - спа в нея до 2,6г
количка - хич не и харесваше в нея, ама хич!
стол за кола (задължителен до около 6-7г)
ваничка за баня -  2 (около 2,5г купихме по-голяма, и до днес обича да се плиска лежерно...)
биберони - безброй, може би 50 Embarassed, до 2,6г ги джвака,  от както живеем в чужбина видях, че това съвсем не е голям проблем Laughing
шишета - около 20 - пи АМ до 2,6г
играчки за облекаване на зъбки - няколко, от тези които се охлаждат..
образователни играчки - да, по няколко според възрастта..
стол за хранене - използвахме го докато се събираше в него - до 3.6г.
от този тип:
http://www.babybg.com/product_info.php/cPath/24/products_id/4373 … dc8b8a30c4ea1e4b1

Ненужни за нас бяха - повивалник, музикална играчка над леглото, бебешка люлка, шезлонг, слинг, кенгуру, термометър за вода, активна гимнастика, бънджи, помпа;
С дрешките никога не съм прекалявала, умерено количество, но достатъчно.

# 499
  • София

По закон до към 12 г... ама айде...

# 500

По закон до към 12 г... ама айде...

Честно казано не знам до кога е задължителен, написах го ей така, скоро купихме размер 16-26 кг, не можах да изчисля каква възраст е това Embarassed (нещо ми се върти, че е до около 30кг или до достигане на някакъв ръст..)

# 501
Ужас как до 12. Имам деца на познати, които на 11 години са по 1,70м  че и отгоре високи . Как това дете ще го натъпчеш в стол?!?!?!?!

# 502
  • София
Yammy - Ти в бг ли живееш? Защото тук столовете(от категорията, за която предполагам, че говориш) са 15-36 кг, такъв 16-26 не знам... да не обръщаш от либри такива странни да ги получаваш.
12 години или 36 кг и 150 см.

sinapovaaya - за това има ръст и кг. Като са порастли 170 вече могат спокойно и сигурно да се возят само с колана на колата. Ама чак пък ужас Wink Нищо ужастно няма в това да подсигуриш възможно по-голяма сигурност за детето си.

# 503
Yammy - Ти в бг ли живееш? Защото тук столовете(от категорията, за която предполагам, че говориш) са 15-36 кг, такъв 16-26 не знам... да не обръщаш от либри такива странни да ги получаваш.
12 години или 36 кг и 150 см.

Не живея в БГ.
Да, тази категория имах предвид 16-36кг.

# 504
  • София
Ясно, при вас може и да има малка разлика в закона до кога, но общо взето там някъде е , до някакъв ръст и килограми, когато вече без опасност децата могат да се возят само с колана на колата.

# 505
Хубава тема, мисля че веднъж съм писала в нея, но сега ще допълвам според петнадесет месечния ми опит. Като за начало ми се иска да отбележа, че всяко бебче си е строго индивидуално и това, че на мен дадена вещ ми е харесвала и ми е вършела работа съвсем не означава, че и за друга мама ще е същото.

Количката - незаменима ми е. От скоро навън не стои много в нея, но вкъщи много я ползваме. Дребчо спи по два пъти на ден и заспива само в количката. Пада голямо друсане и клатена, взехме и душицата. Искрено съжалявам, че не инвестирах повече средства в по-качествена количка, със голям зимен кош. За второто дете ще знам.
Слин/кенгуро - много полезна вещ. Малкия беше на 7м. когато купих слинг шал. Ако знаех, че е толкова удобно щях много по-рано да купя. Сега ползваме раничка за носене на бебче  и също сме много доволни.
Стол за хранене - също много важна за мен покупка. Надявам се дълго да го ползваме.
Стол за кола - купихме качествено столче, но синковеца не иска да седи в него. Не знам как ще го науча. Търпи 5мин. и се почва истеричен рев. Иначе е ясно, че не може и без тази покупка.
Ваничка - къпя си детето във ваничка от както се е родил. Много ми е удобно, а и на него също. На чешмата съм мила само наакано дупе.
Термометър за вода - имам два, но почти не съм ги ползвала. За мен за ненужни. Пробвам водата с лакът.
Дигитален термометър - задължителна покупка. Използван е до сега безброй пъти.
Активна гимнастика - хубава играчка, харесваше му, но не е нещо без което не може.
Музикална въртележка - не съм купувала, т.к. малкият до ден днешен спи на спалнята при нас.
Детско легло/кошара - спал си е в леглото само първите две или три нощи. Добре че не дадох луди пари за ново креватче (а мислех).
Играчки - разбира се, че не може без тях. Въпрос на лично усещане е колко и какви точно да има детето. Играе си със всичко, но за кратко. Всички видове кабели, компютри, телефони и прочие техника са много по- интересни.
Шезлонг - купих съвсем обикновен, но го ползвахме само около месец, т.к. късно купих. За второто дете ще купя по-раничко.
Люлка не съм купувала.
Дрешките  - на мен лично в началото ми трябваха около 5,6 бодита с дълъг ръкав и толкова ританки (имам в предвид първия месец ). Като цяло започнаха да ми трябват повечко дрешки когато започнахме със захранването. Хубавото е, че голяма част от дрехите са ми дадени от приятелки и не съм се охарчвала много.
Биберони, шишета, чаши с накрайник - купих по няколко, но така си стоят.

А, за следващото бебе мисля да инвестирам в многократни пелени. Смятам, че излизат в пъти по-изгодно, а и са по-добри за детето.

# 506
  • София
Galski - нека си пореве. Ти нали не го вадиш от стола като ревне. ако го вадиш, няма как да го научиш.

# 507
Аз да реабилитирам подгревателя за шишета, с първото дете не ми трябваше, второто ми дете за нея и шишета не и трябват само на цици е и само на кърма, но пък въпросния уред е незаменим за разтопяване на шоколад или желатин Simple Smile

# 508
Офф, Angel dust, ми като ревне го търпя точно две минути и го вадя от столчето...

# 509
Офф, Angel dust, ми като ревне го търпя точно две минути и го вадя от столчето...
Опитай с разсейване на вниманието - дай играчка, нещо с музика, телефон, бисквити, вода....при нас това върши работа и мирясва поне малко.  Laughing

Да кажа и аз, че съм доволна от уреда за подгряване на вода. Вече не го ползвам, но в началото доста....сега минах на микровълнова  Wink

Общи условия

Активация на акаунт