Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 461
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 525
Много благодаря, че така бързо се отзовахте. Развълнувана съм доста. Преди малко се чухме, коритце и всички неща от първа необходимост вече са набавени. Споделих, че имам верни съюзници в избора на подарък   bouquet  Замислям се за активна гимнастика или един бейбифон с някои малки допълнения към тях. До утре трябва да взема решение, че нямам търпение да купя подарък Grinning

# 526
  • Бургас
Активната гимнастика ми беше ужасно ненужна и излишна, а струваше не малко пари.
На сина ми му беше забавно да гледа тавана, да му "говори" и да му се смее  hahaha Crazy лежеше си сам и с часове правеше гимнастика с ръце и крака по този начин.
А в активната мрънкаше и не искаше.
Сега не смятам да купувам такова нещо. Проходилката също не ни вършеше добра работа, та този път смятам и без нея да карам.
Шезлонгът обаче ми беше много полезна вещ, незаменима направо.
Стол за хранене също много малко ползвах със сина ми.

# 527
От посочените възможности в анкетата аз съм ползвала за дъщеря ми само количка и стол за кола  Shocked

Повечето изброени  дори не съм ги имала. Само активна гимнастика имахме, подарък, но на детето не му беше интересна.
Мога да обобщя от моя опит, че наистина необходими са количка, стол за кола, вана (на стойка) и кошара/ легло.
Всичко друго слагам в категорията "ненужни", поне на мен с първото дете не са ми били нужни.

# 528
Една от най-близките ми приятелки стана мама преди 5 дни. Сега умувам какво да избера за подарък. Мислех, че това е мястото, което би ми било от полза, но доста се обърках. Най-нужните неща като стол за кола и количка отпадат. Бюджетът ми е 150 лв. Моля помагайте, искам нещо, което наистина ще бъде от полза. Благодаря, предварително.
За толкова пари може да се купи не едно, а няколко полезни неща. Питай направо приятелката си. Нужно ли е толкова да бързаш с покупката? Дари сега нещо дребно. Изчакай приятелката ти да се ориентира какво иска, какво тя самата смята, че й е нужно и тогава купувай. Сама виждаш, че тук една вещ е незаменима за някоя майка и напълно излишна за друга.

# 529
  • Berlin
Наистина е по-добре да питаш, особено след като това не са и малко пари и може да вземеш хубави неща. Но пък виж и кога ще можеш да ги подариш, да не се срещнете след 2 месеца и да се окаже, че нещо друго вече трябва (че и това се случва). Simple Smile

А столчето за кола си е задължително, вече дали се ползва е друг въпрос. Simple Smile Ние пътуваме на по-дълъг път само когато е време за сън.

# 530
feria99 от мен +1 за сгъваема кошара, ако имат място за нея и ако пътуват сравнтелно често. Сина ми си играеше и спеше следобед в нея до 1г. Ползвана е при всичките ни пътувания.
Стерилизатора също е много полезна вещ, ако бебето е на Адаптирано мляко - за мен беше незаменим.
Стол за хранене или шезлонг също е хубав подарък - за тях питаш майчето какво е харесала.
бебефон също е добра идея - аз не съм ползвала.
Съобрази се с майкта - на мен ми подариха шезлонг, но беше неподходящ за детето точно, когато трябваше да го ползва - нямаше пълно легнало положение, а така трябва да е до 6м. възраст на детето.

# 531
Смятам да ви послушам и да изчакам с покупката.  Майката смята, че от личен опит ще избера нещо подходящо. Но, сте прави,че за едни една вещ, ако е полезна за други не е.  Бебето ще видя към 40-я ден. Страх ме е от тези болести сега, а и не смятам за удачно да е по-рано. Иначе с нея вероятно ще се видими по-рано, ще използвам момента да попитам от какво има нужда.  До тогава с удоволствие ще ви следя.  Grinning

# 532
  • Варна
Шезлонг и стерилизатор не съм ползвала, бебето ми беше само на кърма и стерилизирах само бибероните залъгалки в тенджера, а шезлонгите - повечето нямат изцяло легнало положение и затова така и не взех, стоеше през деня до мен на дивана или в кошарата си. Активна гимнастика ни подариха, но се оказа ненужна, не му беше интересна, не искаше да стои в нея... Бяхме купили люлка от тези музикалните - никакъв интерес. Проходилка ни бяха дали - ползвахме, но при следващо дете май ще я пропусна, може би бих ползвала уокър, какъвто този път така и не взехме.

Много полезна ни е сгъваемата кошара, ползваме я като пътуваме, а това се случва поне веднъж месечно, та и от мен глас за нея. Може да се комбинира със сгъваем матрак и комплект чаршафчета. На нас сгъваемата кошара не ни е основно легло, детето си има легло в къщи, ползваме я само за път, в къщи си стои сгъната в сакчето и не заема много място. Бебефонът също се оказа полезно нещо, първоначално не бях купила, защото сме в малък апартамент, но когато ходим на гости при родителите ни в тези големи къщи или на селото на мъжа ми, си е нужна вещ.

# 533
  • София
 Още един глас за сгъваемата кошара.

# 534
Здравейте момичета, искам да ви споделя, че не се сдържах и купих подарък. Ето тази кошарка
Ще бъде в помощ на семейството, защото имат вила, на която смятат да прекарват голяма част от времето си щом се затопли. Купихме я вчера, има играчки, плот за повиване, джоб за съхранение на вещи и е на две нива. Благодаря, че се отзовахте на въпроса ми.  Hug

# 535
feria99, страхотен подарък си избрала, сигурна съм, че ще им върши добра работа!

# 536
За мен най-полезни бяха: шкаф за повиване, количка, поставка за корито и шезлонг . Той нямаше пълно легнало, но говорих с ортопед и когато се наклони става идеално. Този модел е http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12260&cat=109. Когато е в най-легналото си положение бебето практически си лежи, не е седнало. Много съм доволна, сега малката го ползва за люлеещ се стол Simple Smile

Активна гимнастика не е ползвала общо взето, така че най-добре ако има от къде да се вземе временно, за да се види дали на детето ще му хареса. Повече се радваше на музикалната въртележка над леглото.

Стерилизатор ползвах повече в началото, но ако бебето е на АМ е необходим.

Сега се сетих нещо за стола за хранене : когато избирах не съобразих самия стол да може да влезе под масата, за да е удобно на детето да се храни с вас на масата и после взех един, който се монтира на трапезарен стол. Така че и това е важно.

Дано съм била полезна Simple Smile

# 537
  • София
Здравейте момичета, искам да ви споделя, че не се сдържах и купих подарък. Ето тази кошарка
Ще бъде в помощ на семейството, защото имат вила, на която смятат да прекарват голяма част от времето си щом се затопли. Купихме я вчера, има играчки, плот за повиване, джоб за съхранение на вещи и е на две нива. Благодаря, че се отзовахте на въпроса ми.  Hug

Страхотен подарък! Много ще му се зарадват.
Аз най се радвах на кошарата, че след свършването на предназначението ѝ събираше безбройните играчки Laughing

# 538
Благодаря, момичета Hug. Благодарение на вас се сетих да попитам майката за тази кошарка.  Grinning

# 539
Аз много активно си ползвам почти от раждането помпичка за нос на Маример.

Бейбива, според мен, не е изобщо практична.

Общи условия

Активация на акаунт