Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 397
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 645
Амииии, днес ставаме на 7 месеца и още сме с нея. Ще видим до кога  Hug

# 646
  • В море от любов
Набори  Laughing, ние също днес направихме 7 мес. и още сме си с нея.

# 647
Набори  Laughing, ние също днес направихме 7 мес. и още сме си с нея.
Ихааа, супер, айде честито   bouquet

# 648
  • В море от любов
И на вас. bouquet  Heart Eyes

# 649
  • София
Здравейте , исках да попитам , майките ползващи и доволни от помпите за кърма , от коя марка са доволни. МИсля да си взема механична , но при това разнообразие от марки и цени , се чудя дали има  някаква съществена разлика между тях. За да не изглежда като реклама , може да ми пишете на ЛС ,

Весели празници на всички

# 650
За механичните не знам, аз си купих Медела Суинг и съм много доволна от нея.

# 651
Здравейте , исках да попитам , майките ползващи и доволни от помпите за кърма , от коя марка са доволни. МИсля да си взема механична , но при това разнообразие от марки и цени , се чудя дали има  някаква съществена разлика между тях. За да не изглежда като реклама , може да ми пишете на ЛС ,

Весели празници на всички

Страшно доволна бях от МАМ - 72лв. , в комплект с едно малко и едно голямо шише Peace

http://www.shopmania.bg/prinadliezhnosti-za-biebieta/p-pompa-za-krma-mam-1557100

# 652
Така и не ми се наложи да се цедя- имам една ръчна от 15лв, за всеки случай. Цедих се 2- 3 пъти в началото, докато се регулира кърмата и то защото усетих напражение, а беба спеше. Просто първо трябва да видиш беба как суче, ако суче добре и има добър сукателен рефлекс, може да не ти трябва помпа, няма смисъл да даваш много пари, а после да не я ползваш. Има един такъв момент, поне на мен така и не ми стана ясно- примерно искаш да съхраниш малко кърма в хладилника- цедиш се, но след 10тина минути беба иска да яде- кърмиш, следователно имаш доста стимулация с пауза от 10-20 минути, което води до увеличаване на кърмата, за да облекчиш напражението продължаваш да се цедиш, следователно още стимулация и още повече кърма. То е до организъм де, но моето мнение е, че е малко опасно така.  newsm78

# 653
  • София
Ами аз затова реших да попитам, т.к на част от майките им се налага да ползват , на други не . Много се надявам да имам кърма и бебка да иска да суче. Просто се чудех има ли смисъл да инвестирам в по-скъпа  newsm78, а пък да не ми се налага да я ползвам. Трябва да се снабя с такава, т.к я има в списъка със задължителни неща за родилното

# 654
трябва да си решиш какви пари можеш да дадеш за помпа. Като с всичко цената е правопропорционална на качеството. Според мен обаче изобщо без помпа не трябва да оставаш, защото ако ти се наложи, ще трябва да изцеждаш на ръка и няма да можеш да съхраниш кърма.
Спомням си една нощ моят син не се събуди за хранене и аз ставах да изцедя, защото не се търпеше. Един път пък бяхме на път и той категорично ми отказваше да суче, тогава отново не знам без помпа как бих се оправила - усещането не е от приятните, чувстваш, че гърдите ти се пръскат... Shocked

# 655
  • където мечтите се сбъдват
Ами аз затова реших да попитам, т.к на част от майките им се налага да ползват , на други не . Много се надявам да имам кърма и бебка да иска да суче. Просто се чудех има ли смисъл да инвестирам в по-скъпа  newsm78, а пък да не ми се налага да я ползвам. Трябва да се снабя с такава, т.к я има в списъка със задължителни неща за родилното
Има смисъл да инвестираш в помпа.Това е една от най-важните покупки,ако държиш да кърмиш,разбира се  Simple Smile Препоръчвам ти Медела-електрическа.

# 656
Преди няколко страници се развихри лют спор за помпите; нямам намерение да се впускам в него отново.

За мен качествената помпа беше първо необходимост, после невероятно улеснение.

# 657
Заради покупката на евтина и некачествена помпа за малко да легна под ножа. Още в болницата бебка си сучеше коластра, наддаваше си грамчета и уж всичко беше наред. Последната нощ преди да ни изпишат гърдите ми се надуха ужасно, заболяха ме и никаква кърма не искаше да потече нито с бебето, нито с попмата, нито никак. Една акушерка половин нощ се занимава с мен и успя да изцеди само едната гърда, от другата не протече и капка и нещата вече съвсем клоняха към скалпел. До края на нощта на всеки час будех бебето и му давах непотеклата гърда. В 6.30 сутринта мъжът ми ми донесе по-свястна помпа и най-накрая тръгна кърма и от проблемната гърда. Следващите два месеца след кърмене цедях до облекчаване, не съм замразявала или хранила с кърма от шише, но все пак не можех без помпата.

# 658
krasavica, това е ужасно, съжалявам  Cry, а разбра ли се от какво се е получило така? Това е второ дете, което кърмиш, нали? Не би трябвало да имаш подобни проблеми.  Embarassed  bouquet

# 659
Първото дете не съм кърмила, но също имах проблеми с първоначалното протичане на кърмата. Второто беше на гърда от втория час сдед раждането и мислех, че по-лесно ще тръгне кърмата, но беше още по-зле. След това не съм имала разни мастити, запушвания и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт