Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 404
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 615
Да добавя към полезните придобивки възглавницата за кърмене. Не я срещнах в предните постове, на мен лично ми беше много полезна. През бременността я ползвах да си подпирам корема през нощта  Simple Smile и гърба през деня, после за кърмене съответно си е много удобна (зависи разбира се от позата), както и да "ограждам" бебето.

# 616
И на мен ми беше полезна по време на бременността, а като се прибрахме я ползвах да сядам на нея, защото ме болеше първите няколко дни епизиотомията. За кърмене така и не я ползвах Mr. Green , но ми е една от най-ценните покупки Peace

# 617
 ThinkingВъзглавница за кърмене не си купих,въпреки,че доста ги заглеждах Thinking

Така като гледам анкетата се сещам,че абсолютно ненужните неща бяха:
-активната гимнастика-като видях,че бебо иска главно на ръце и не се задържа много на едно място,сметнах,че покупката не е нужна

-стола за хранене-по-горе обясних

-играчка,облекчаваща никненето на зъбките-изобщо не я докосна

-кенгуро-имахме от племеницата,но сме го слагали един-два пъти,но и там не му хареса

-бънджи-не ми се струваше кой знае колко добра инвестиция,но имахме от едно друго дете(дадено на нас),но там го сложих след годинката за проба само и е стоял пак само няколко пъти

А просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ според моите виждания бяха на първо място количката и стола за кола PeaceСлед това шезлонга и люлката ми бяха също мнооого полезни,въртележката,която се закача на леглото много я гледаше,проходилка също ползвахме малко преди да проходи baby_neutral

# 618
  • Варна
За бънджито - личното ми мнение е, че след годинка е мноооого късно за него. Моят син обожава да седи в бънджито, да се люлее, да подскача, да се върти. За дете над годинка има къде по-интересни неща за правене.

# 619
Не сметнах за нужно да му купуваме бънджи,а след годинката съм го слагала там да го ползва вместо люлка,но не беше впечатлен PeaceНе съм имала за цел да го слагам,че и без това не обичаше почти никакви заигравки ooooh!

# 620
  • Варна
Да бе, ясно Simple Smile Просто си мисля, че след годинка няма никакъв шанс да му хареса. А винаги има вероятност да не му допадне и на по-ранна възраст.

# 621
Да бе, ясно Simple Smile Просто си мисля, че след годинка няма никакъв шанс да му хареса. А винаги има вероятност да не му допадне и на по-ранна възраст.
И аз съм на това мнение - по-интересно е за непроходили и непълзящи бебета Simple Smile Иначе ще им е прекалено статично  Laughing

# 622
....а и да не забравяме,че бънджитата и проходилките не са много тачени Whistling
Доста майки изобщо не ползват проходилка,а в бънджито слагат след 7-8-ия месец Peace

# 623
  • Варна
Ау, Яни, убийствени аватар и подпис Heart Eyes
Така е, права си за бънджитата и проходилките, макар че според мен бънджи е малко по-различно. Но и аз от страх започнах да слагам моя син в него след като стана на 7 месеца.

# 624
Всяко нещо помага,но и вреди до някаква степен според мен!Но пък не можеш да натиснеш бебето само да лежи или да го носиш на ръце...Тези неща-люлки,бънджита,проходилки и др. ги забавляват по някакъв начин и всеки си търси как да разнообразява деня.
Моето мнение е,че всичко в премерени дози е приемливо Peace

Скрит текст:
Благодаря,Месечинка виторога Heart EyesВ темата за аватарите се грижат всеки да е красив...Добре,че са те,иначе ни аватар,ни подпис ще имам ooooh!

# 625
  • В море от любов
И аз му се чудя на това бънджи  newsm78
Иска ми се да взема, но ми се струва, че ще за няколко месеца.

# 626
  • Варна
Така е. Между другото вариант някакъв, но който ще се ползва по-дълго е люлка, от тези, дето се закачат на тавана. Аз късно ги видях тези люлки, иначе може би щях да му купя това вместо бънджи. Има ги на Кауфланд примерно, струват нещо от рода на 22-23 лева, мисля да му взема такава, когато проходи и спре да се кефи на бънджито. Племенницата ми е на 3 и половина и още се люлее на люлката, значи има доста голям полезен живот Simple Smile

# 627
  • В море от любов
А, как се закача тази люлка на тавана, в смисъл пробива ли се?
Че ме заинтригува  Crazy
А пък и място няма да заема, докато бънджито като го сложиш и половин стая я няма. Mr. Green

# 628
  • Варна
Да, пробива се таванът, слага се дюбел и кука, люлката е на въжета и има халки в горния край. Предполагам, че ще стане и на една кука, но по-добре да са две, ще трябва да пробием още една дупка, че бънджито е закачено само на една. Само тази снимка откривам в нета за съжаление:
http://images.izgodnobg.com/153/4386153.jpg
Жълтият предпазен борд би трябвало да се маха и така става и за по-голямо детенце.

# 629
  • В море от любов
Това наистина е супер, но май е за след годинката. Вече взех да се оглеждам из нас къде да го приспособя.  Mr. Green Joy
И все пак ме блазни и бънджито  Thinking, знам, че ще е за 3-4 месеца, но това е женска му работа.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт