Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 409
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
И аз не мога да си представя как така няма да иска в стол, а ще иска в шезлонг или количка Thinking Най-вероятно зависи от стола. Столчетата с повече възможности имат наистина степени на наклон, мекички са, с нищо не се различават по удобство от количка/шезлонг и подобни. А пък детето седнало в майката или на дивана изобщо не ми се вписва в представите, хайде за 1-2 пъти може, но постоянно - абсурд.

# 601
  • София
Моят син не желаеше да стои в стол за хранене. Хранех го в началото на леглото, облегнат на възглавница, после седнал на дивана до мен, никога не съм го гонила с лъжицата. Въпреки че почти не е седял на стола, успя да го потроши. За дъщеря ми така и не купихме друг, храня я в количката.

това на мен просто ми е абсурд... едно заради мазалото, второ няма как да оставиш чинията, трето абсурд детето да реши да си вземе лъжицата и да хапне само... за навици да не говорим ...

Може и наистина да зависи от стола. Нашият беше чуден, моят син му беше трето дете, всяко го беше ползвало по 2-3 години, той изтезаваше този стол, накрая единствено почна да му пада едно колелце и успя да скъса тапицерията(което за толкова години ползване си е нормално). В смисъл да потроши спола без почти да е ползван, явно не е бил особено качество...може би не е бил и удобен сам по себе си, за това да не иска... но тогава пак бих търсила вариант друг стол и маса... в леглото  освен ако не е с 40 градуса Т и  да не може изобщо да стане, не бих хранила.

# 602
  • където мечтите се сбъдват
Има всякакви деца,наистина.Аз вече не се учудвам на нищо.Първите 4 месеца не сме ползвали стола за кола,защото малката ревеше истерично само при качване в колата и се захласваше.Беше страшно.Единствената ни възможност за придвижване беше-мъжът ми шофира,а аз съм отзад и успокоявам малката с кърмене-абсолютно всеки път.Сега вече няма проблем.
Сега,когато излизаме на разходка, доста пъти ми се налага да бутам празна количка,а малката да седи спокойно  в слинга.Виждам,че някои хора ме гледат странно,но какво да направя.Има хора с кротки деца и те няма как да разберат останалите.Ситият на гладния не вярва!

# 603
  • София
А това  за колата даже не искам и да го коментирам що за безумие е....което може и живот да коства.

За количката и слинга ок... в смисъл там поне не застрашаваш живота на детето си.

Не е до кроткост на децата, до решение на родителите е. И моето дете не е било от кротките, нито от ящните и т.н. та не е до ситост и глад Wink

# 604
stefanel ,тихо,че ще те порицаят защо първите 4 месеца не си ползвала стола за кола.... NaughtyТова си е наистина до дете,спор няма.
Моето също не искаше да сти в стол за хранене,затова изобщо не му купихме.Шезлонг ползвахме до 6-ия месец,люлка още си ползваме от време на време,стерилизатор нямам,количка също ползвам все още Peace
За стола за кола-в началото много се кефеше.Знаеше,че като го сложим вътре ще пътува и заспиваше до 10мин.После(около годинката) му стана безинтересно,спря да спи в него и искаше да излиза.Естествено залъгвам с каквото мога-нещо за хапване,играчка и т.н.,но диването си е диване Crossing Arms

# 605
  • София
С големия не съм ползвала стол за хранене. Живеехме с малка квартира, където нямаше място за почти нищо. За сметка на това имахме големи и ужасно удобни фотьойли, там го хранех. Той беше много лаком и никога не е цапал около себе си  - как така ще изпусне храна  hahaha Когато започна да хапва сам, сядаше на ниско столче до холната маса.

Сега купихме стол от Икеа, защото няма да има друг начин да се храним. Но ако не му хареса и не иска да стои в него, поне няма да ме е яд за парите - под 40 лв излезе.

# 606
  • Варна
Добре де, като не сте купили стол откъде знаете, че не иска да стои в него? И пак питам - как така в количка или люлка иска, а в столче не иска, като по удобство, че дори и по външен вид силно се наподобяват едно-друго?
За примерите на Стефанел - различни са ситуациите, в описаните от нея детето не иска да седи някъде, а иска да го гушкат. ПРи храненето не иска да седи на едно място, а иска на друго, което на практика е почти същото. Това не ми е ясно как става Grinning

# 607
  • В море от любов
Много интересна темичка.
От изброените неща в анкетата на първо място детската количка и стола за кола. Не че и другите неща ги нямаме, но да кажем, че половината са от кака и батко.  Mr. Green

# 608
  • където мечтите се сбъдват
stefanel ,тихо,че ще те порицаят защо първите 4 месеца не си ползвала стола за кола.... NaughtyТова си е наистина до дете,спор няма.

Хаха,хич не ми дреме да ти кажа  Laughing Само аз си знам какво изживях с моя дзвер.Сега се ядва,ама не са ни започнали зъбите.

# 609
Добре де, като не сте купили стол откъде знаете, че не иска да стои в него? И пак питам - как така в количка или люлка иска, а в столче не иска, като по удобство, че дори и по външен вид силно се наподобяват едно-друго?
За примерите на Стефанел - различни са ситуациите, в описаните от нея детето не иска да седи някъде, а иска да го гушкат. ПРи храненето не иска да седи на едно място, а иска на друго, което на практика е почти същото. Това не ми е ясно как става Grinning

Ако питането е към мен- синът ми след деветия месец и в количката не искаше изобщо да стои. В началото на захранването  се изхлузваше от стола, наистина столът може да не е бил удобен, не споря. Научи се да седи стабилно на 8 месеца и нещо, дотогова се хранеше облегнат на възглавница на леглото. После до годинката от време на време се съгласяваше да седне в стола, но не на всяко хранене. След това  започна да седи до мен на дивана. Ние се храним на ниска маса в хола пред съответния диван и там си му слагах чиниите. За мазането наистина не мога да си спомня. Той винаги е бил ящен и не се е налагало да се гоним. Защо не искаше стола , не знам, не съм се и замисляла особено, не ми е било  важно да се храни там. Все пак това не е стол за кола и не става въпрос за безопасност. Столът счупи, когато след годинката се катереше по него под формата на игра, без да има намрение да се храни там. За навиците- отново не помня кога започна да се хани сам, когато тръгна на детска градина (2,8г.) вече можеше.

Дъщерята сега е много кротичка, където я сложиш, там стои, сигурно и в стол ще стои. От опита със сина изчаквах до последно да купя стол, исках първо да видя кога ще седне стабилно и т.н., но досега така и не с наканих , а и се оказа, че ни е удобно да се храним в количката. Не цапа, защото я храня аз, тя няма достъп до храната. По-нататък ще видим какво ще правим, не изключвам варианта и стол да си купим.

Всеки си има мнение,  не виждам какво толкова наскачахте за този стол, не е нещо жизненоважно,  а и децата са различни.

# 610
  • Варна
Не бе, не скачам, просто наистина ми е интересно. А количката не е ли кофти постоянно да трябва да и миеш колелата, преди да я вкараш в стаята, защото за мен и това е голям минус.

# 611
Ааа, не ги мия, забърсвам набързо където сме минавали с един парцал. Ако имахме килими, щеше да е по-сложно. Не, че баткото не си кара скутера из целия апартамент без да бърша постоянно след него, ама пък цял ден с парцала не се виждам.

И да не е съвсем спам- баткото само веднъж го сложих в кенгуру и изпадна в истерия, а малката първите 4-5 месеца постоянно я разнасях в него, така и я приспивах вечер, тоест кенгуруто втория път се оказа една от най-нужните ми вещи.

# 612

И аз да отговоря,понеже казах,че не иска да стои и затова не сме купували...Имахме шезлонг,с приставка отпред,която не се маха(наподобяваща мини-масичка) и го слагах в него на кухненския ъгъл.Не искаше да стои в него,въртеше се и се чудеше как да излезе(допускам,че може и да не му е бил удобен).Пробвала съм го и в стандатен бебешки стол за хранене(от племеницата),но и там не му хареса ooooh!Затова реших да не купуваме PeaceВ люлката и шезлонга главно спеше,в будно състояние не се е задържал дълго там,в количката също-ако спи откарва повечко,но буден не стои повече от час до ден-днешен!
И той е от тези деца,които искат да бъдат гушкани,бебешкия си период изкара доста на ръце,сега понякога също иска така....Нервак голям е и затова не стои дълго на едно място.В никакъв случай не е спокойно дете NaughtyПринципно не го гоня с лъжицата,но не се застоява дълго и при хранене,не е от ящните,хапва малко на около три часа и половина,ноо стискам зъби и чакам да порасне Mr. Green

# 613
Чак пък да е абсурд да се яде седнал на леглото...Аз както казах не спим на това легло.Така че не се спи върху трохите после или съответно не се яде върху чаршафите...
Дъщеря ми както не искаше в стол,така не искаше и в шезлонг и т.н. Задушават я сякаш тези неща .Мисля да и купя малко столче с маса и така да яде по нататък.
Не цапаме леглото защото тя е послушна и много не се върти,но пък ако се случи пера покривката му и това е.Посяга за лъжицата,но няма проблем.Наблюдавам я.

# 614
Сетих се още нещо да си дообясня позицията за стола... Значи аз изобщо не споря, че е по-удобно детето да се храни в стол, отколкото по друг начин. Идеята ми е, че не е голяма драма, ако не иска да стои в стола, има  най-различни варианти.

Общи условия

Активация на акаунт