Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 420
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Той и да не е пластмасов се чисти лесно, столовете за хранене са с мушамяна тапицерия, поне повечето. Въпросът е, че ако се храни детето в количка/шезлонг и подобни там вече ситуацията с цапането и чистенето е друга.

# 586
  • на последния етаж
Нашият стол за хранене е дървен, с два броя текстилна тапицерия. Също много удобен и лесен за почистване.  Simple Smile

# 587
Столът за хранене и на мен ми е супер удобен и необходим. Имахме два - голям и малък на Фишър прайс. Разкарахме големия - само ни заемаше място и си караме с малкия на Фишър прайс, а той е супер удобен, бързо се сваля и разглобява и може навсякъде да си го мъкнеш не заема много място. И на гости като ходим, и по почивки и на заведение си го вземаме с нас. Малко заведения предлагат столчета за децата, а пък диването е по-мирно като е седнало като нас на масата  Grinning само посочва с пръстче какво иска  Grinning

# 588
И аз съм много доволна от стола за хранене. Просто не си  представям как бих хранила диването без него. Много съжалявам, че не купих и един малък стол, който да  си мъкнем с нас.

# 589
Ами , момичета, темата е -Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит... А не че съветвам майките да не си купуват стол за хранене.  Simple Smile Peace
Храня я седнала на леглото, което ползваме като диван.Не спим на него, искам да кажа. Много ми е удобно там.Мога без проблем и на стол за възрастни да я сложа.В стола за хранене не и е добре.Не иска да стои.

# 590
  • Кърджали
Сега, когато дребната вече порасна, мога да си направя равносметка кое ми беше полезна вещ и кое безсмислено.
Към полезните:
кошара (нашата е дървена, съвсем обикновена) - от първия ден си спи там,и така си ни е добре. Да спим на едно легло си е било и продължава да е тормоз и за нея и за нас.
кошница за кола - от първото и качване в колата си е един вид закон.Дали и харесва няма кой да я пита.След това, естествено, стол за кола.
количка - за къде без нея. Само една грешка не бих повторила. Не бих купила пак такъв танк, страшно тежеше и това ми създаваше големи трудности с качването и на петия етаж без асансьор.
активна гимнастика - беше страшно забавление за нея.
люлка - подариха ни я, доста активно се ползва. След това и ние сме подарявали люлка на близки роднини.

Безполезни
Единственото,което купих, но така си и остана, беше кенгуру. Един път сложих малката и едва се прибрах, кръста и гърба ме боляха ужасно.

Не съм купувала неща като стерилизатори(кърмих,дребосъчка и биберон не пожела да види),бебефони,проходилка, стол за хранене.Не съм усетила липсата им.

Не давате на човек да се обърка Simple Smile - грешка, допуснати от писане по инерция.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 07:09 от Aлекcандрa

# 591

Не съм купувала неща като стабилизатори(кърмих,дребосъчка и биберон не пожела да види),бебефони,проходилка, стол за хранене.Не съм усетила липсата им.

Joy Joy казва се стерилизатор Peace

# 592
  • Варна
Тъкмо се зачудих какъв е тоя стабилизатор.

# 593
Аз пък не давам никой да яде на дивана, който и ние с мъжа ми ползваме разгънат за легло. Ама това ми е много АНТИ на моята философия. Хранене в леглото и после да спиш върху трохи.
Иначе и двете деца си харесват стола за хранене. И дребната сега. До скоро не можеше да сяда и я храних в кошницата за колата. Ама сега е много щастлива като седнем на масата и тя е на своя стол.

Иначе да количката може да се ползва за хранене без проблем. То и без това напоследък на обяд сме някъде навън с дребната Simple Smile

# 594
Аз пък не давам никой да яде на дивана, който и ние с мъжа ми ползваме разгънат за легло. Ама това ми е много АНТИ на моята философия. Хранене в леглото и после да спиш върху трохи.
Иначе и двете деца си харесват стола за хранене. И дребната сега. До скоро не можеше да сяда и я храних в кошницата за колата. Ама сега е много щастлива като седнем на масата и тя е на своя стол.

Иначе да количката може да се ползва за хранене без проблем. То и без това напоследък на обяд сме някъде навън с дребната Simple Smile

Анти е когато имаш трапезария, когато нямаш - нямаш такъв принцип Peace

# 595
  • София
Абе едно е легло, друго е диван... Ако нямаш трапезария или кухненската маса не позволява там да се  яде, естествено ще си ядеш в хола на дивана на масата, примерно, пък сега, че и  спалня нямаш, ми спиш в хола на дивана...отделен въпрос... виж ядене на леглото, върху чаршафите  е по-друго... но някак съвсем се отдалечаваме от покупките за бебето Wink

# 596
  • където мечтите се сбъдват
Има деца,които не желаят да стоят в стола за хранене.Познавам такива.Ние още не сме започнали да използваме нашия,защото малката още не може да стои самичка.И изобщо не съм съгласна,че самостоятелното седене е един от признаците за готовност за захранване  Naughty Има бебета,които сядат самостоятелно към 8-ми месец-какво до тогава да не се захранва  Laughing
Иначе нещо,което съжалявам,че не купихме на малката е люлка.

# 597
Аз също нямах стерилизатор. Просто не съм усетила липсата му или такава необходимост, за да си го закупя. Изварявах всички шишета и биберони в термоканата Simple Smile Знам, че за много майки той е повече от нужен, но при мен не беше така. За сметка на това купих толкова други ненужни неща... Crazy само защото ми харесваха на външен вид ooooh!

# 598
  • София
Седенето е един от признаците за готовност, за да захраниш не е задължително да са на лице всички, но е хубаво повечето  да са.
Иначе столовете за хранене също имат степени на наклон.

А честно казано с това иска или не детето да седи в стол за хранене не знам бих ли се съобразявала(освен ако не седи вместо това на нормален стол мирно и кротко), но със сигурност не бих го гонила с лъжица из стаята, защото не се радвало на стол Wink

# 599
Моят син не желаеше да стои в стол за хранене. Хранех го в началото на леглото, облегнат на възглавница, после седнал на дивана до мен, никога не съм го гонила с лъжицата. Въпреки че почти не е седял на стола, успя да го потроши. За дъщеря ми така и не купихме друг, храня я в количката.

Общи условия

Активация на акаунт