Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 386
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 630
Нашето бънджи беше с едни скоби,които се закачат на касата на вратата,но нашите каси не бяха подходящи ooooh!
Люлката ни е от сгъваемите,а такава с халки имаме,но е на село-за градината....Не,че и в нея се задържа дълго,но понякога му е интересно и се люлее по-дълго време(зависи от настроението Grinning)

То като се замисля май повечето бебешки нещица са за по няколко месеца Rolling Eyes

# 631
Ненужни при нас се оказаха столчето за хранене, кошарката, помпата за кърма (не че е за бебето де  Laughing) , проходилка. Нужен се оказа шезлонгът - до към 6-тия месец, после седеше на едно малко столче с облегалка, а сега седи на голям стол като нас.  Simple Smile
Откакто навърши годинка, не му стига креватчето (170 см дълго), защото много се върти и го взимам на голямото легло. Както спи, трябва едно голямо легло само за него.  Laughing

# 632
И при нас креватчето се ползва със зор една година и от тогава спи при мен baby_neutralМного се върти и се удряше в таблите на креватчето,събуждаше се и ревеше ooooh!Не,че при мен не се върти,но съм сложила възглавници навсякъде Peace

# 633
  • Варна
Нашето бънджи беше с едни скоби,които се закачат на касата на вратата
Нашето също, но ММ го приспособи да може да се закачи на тавана, защото идеята детето да седи на течението на вратата изобщо не ми се нрави.

# 634
Най- безслислените неща, които купих бяха
1. Термо подплънките за кърмене на Авент с гел за затопляне или охлаждане. Като писне беба няма време за такива неща, пък и имам достатъчно кърма, за да я стимулирам допълнително с топло.
2. Слинг- беба тотално го отрича, пищи като за последно в него. И за мен е тъпотия- уж да не ти се изморяват ръцете, ами то на кръста пък отива всичко тогава.
3. Люлка на Fisher Price с люлеене и вибрация- купена преди 5 месеца, още с оригиналните батерии, в началото стоеше в нея само 5 минути, чак сега взе да й харесва, ноооооооо наближаваме лимита от 9 кг.
Добре, че не се хвърлих да купувам много шишета- имам 1-2 малки на медела и 1 голямо на авент- предостатъчни. Помпата ми е от 20 лв., супер фалшива, ама аз съмсе цедила 2-3 пъти най- много и то за да облекча напрежението, защото беба спеше. Съответно не съм купувала и контейнери за кърма. Уреда на авент за затопляне на шишета вършеше работа докато бяхме на адаптирано- първите 7 дена и сега с пюренцата също. Количката на ABC Design- 3 Tec- малко тежичка, но супер здрава. Леглото дървено, с люлка и много скринове- доволна съм. Бибите на Авент- силиконови- любими просто. Голямата възглавница за кърмене не е удобна, ползвам 2 малки възглавнички, които дойдоха с дивана ни, отгоре е ръката ми и на ръката си слагам това

Главичката на беба идеално пасва вътре, и не се клати напред назад, а уж е за баня, но е памучна възглавничката.
Козметика Мустела, но кремът им против слънце определено не ми харесва- беба цялата става бяла от него. Крем за подсичане- Weleda с невен.
Ваничка за къпане

Хипер удобно, сгъваема с дупка със запушалка за по- лесно празнене. Ползвам и тази подложка, която е на снимката, все още се къпем на мивката с тази ваничка. Едно от най- добрите ми попадения е тази ваничка с поставката.  Peace
Шезлонг на бертони- безценен.  Hug
Сега много се чудя за бънджи, но стационарно, не за врата. Трябва повече да я държа седнала, а нямам къде. Дайте идеи   bouquet

# 635
**Elly** , ние на моя син му взехме стол за хранене като стана на 7 мес., така че това е възможност....

# 636
**Elly** , ние на моя син му взехме стол за хранене като стана на 7 мес., така че това е възможност....
Даа, това е другият вариант, който обмислям, то столче за хранене така и така си трябва де  Peace

# 637
  • В море от любов
Elly, имаме същата ваничка, супер удобна и функционална вещ, не заема никакво място, просто идеално.

# 638
  • Варна
Тази ваничка се сгъва, така ли? За първи път виждам подобно чудо Simple Smile Колко е голяма?

# 639
  • В море от любов
Тази ваничка се сгъва, така ли? За първи път виждам подобно чудо Simple Smile Колко е голяма?
Да, сгъва се и с това ми стана още по-удобна, защото не ми заема място в банята, а си я пребирам в шкафа.
Ето размерите:
- дължина: 66.5 см.
- ширина: 38.9 см.
- височина: 23.8
Тегло: 1.300 кг
- сгъваема, лека и компактна
- лесна за поддържане
- специално покритие против приплъзване
- отвор за изтичане на водата
- съвместима с повечето подложки за къпане
- лесна за употреба, отваря се с едно движение
- не съдържа токсични вещества, леки метали или други вредни съставки

# 640
  • София
Ненужни:
-подплънки за кърмачки (много скъпи, става и с ежедневни дамски превръзки)
-сутиен за кърмачки (реално все си си гол до кръста първите месеци и няма къде да ходиш с този специален сутиен)
-възглавница за кърмене
- слинг и кенгуру (много обича на ръце, но не и да виси заврян в някакъв плат)
Много полезни:
-бънджи
- въртележка над леглото
- лятна, лека количка

# 641
Много ме заинтригувахте с тази сгъваема ваничка! LaughingА като е разтегната и примерно се носи от банята в стаята,огъва ли се при самото носене? newsm78 Дано ме разбрахте! Embarassed

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 08:57 от -Bibo-

# 642
  • В море от любов
Много ме заинтригувахте с тази сгъваема ваничка! LaughingА като е разтегната и примерно се носи от ваната в стаята,огъва ли се при самото носене? newsm78 Дано ме разбрахте! Embarassed
Като се напълни с топла вода и се изправя, просто всички ъгли са направени от нещо като гума или силикон и аз незнам точно какво е.

# 643
Не знам дали виждаш през водата на снимката отдоло на ваната има едни линии- по тези линии се сгъва- като някои торбички за подаръци- не мога по ясно да го обясня. Иначе като е разгъната си стои така, особено със стойката вътре, понеже самата стойка отзад има едни кукички за захвашане на тясната стена на ваната и те я държат изправена. А пък като има вода- естевено, че стои разгъната. Като се сгъне има отстани на широката страна едно като кукичка, за да я държи пък затворена.  Peace Peace
Дават я, че се ползва до 8ми месец. Аз още я ползвам. Изключително полезна.   bouquet

# 644
аз съм ги виждала тези ванички в един магазин на Нишава. Единственото, което не ми се струва подходящо в тях, е размера - мънички ми се виждат. Но то пък на едно малко бебе, не му трябва някое огромно корито.....

Общи условия

Активация на акаунт