Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 357
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 810
  • В море от любов
Колкото повече, толкова повече  Wink
Мечо Пух  Grinning
Незнам, но за мен специално инвестицията в количка и столче (които при нас са в к-т) беше едно най-важните неща. Подготовката за нов семеен член е голяма, така, че е редно преди това човек добре да си направи сметката и да не подлага на риск детето/децата си. Като казвам риск имам впредвид да му подсигури всичко от което има нужда, защото малкия човек винаги заема челна позиция в едно семейство и е редно неговите нужди да бъдат на преден план.
Днес прах тапицерията на нашата количка (в пералнята), пера я вече незнам за кой ли път, ами излиза като нова, цветовете не са мръднали. И ми попадна следния надпис върху плата: green certified fabric, на предните си колички не бях срещала подобен.

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 16:36 от ivaaa

# 811
Подготовката за нов семеен член е голяма, така, че е редно преди това човек добре да си направи сметката и да не подлага на риск детето/децата си. Като казвам риск имам впредвид да му подсигури всичко от което има нужда, защото малкия човек винаги заема челна позиция в едно семейство и е редно неговите нужди да бъдат на преден план.

Мога да кажа, че с моята зимна колича за 250лв. нямах никакви проблеми и главоболия, за разлика от приятелките ми с колички за по над 600-700лв.

Цяла зима слушах само: "Ние днес няма да излизаме, количката ми не ще да върви в снега" Laughing . На едната ми приятелка количка за 750лв ходи 2 пъти на сервиз за 1г. и седя по 1м в сервиза.

Моето дете се чувстваше повече от прекрасно с бебешката си количка, 2 зими изкара, сега гледа 2-ро бебе, без да е мръднала!

Може да си се изхвърляте колкото искате и да си вярвате, че купувайки си нещо скъпо, то е най-доброто, но това няма нищо общо с реалността.

Бебешката кошница на сина ми, на известна и скъпа марка, за една маса пари ooooh! , беше толкова неудобна и ужасна, че малкия започна неистово да плаче в нея след 4м. И ни возене, ни нищо не го успокояваше, докато не купихме столче на Бертони, не спряха истериите. В столчето (което уж е толкова "неудобно") никога, никога не е ревал, не се е сърдил и т.н. За 2г. употреба нито е избеляло, нито се е напукало, нито материята на тапицерията се е скапала - прана е многократно, използва се столчето често - имало е от кал и трева, до повръщано по него. Изпирам, слагам - никакви проблеми!

Тъй че, може да си чешем пръстите до побеляване, но истината не е само една.
  bouquet

# 812
  • София
Абсолютно съм съгласна с hailiePeace Не е нужно вещите на бебчето да са от най-скъпите. И нашата количка е за 200 лв, пък не е мръднала вече почти година! Струва ми се че ще можем и второто дете да го отгледаме в нея Simple SmileИзобщо всички вещи за бебето, които сме купували са били от по-евтините и до сега не сме имали проблеми. Скъпо не означава качествено  Peace

# 813
...Скъпо не означава качествено  Peace

Ей, това се опитвам и аз да обясня, ама само ме обявяват за безотговорна майка Laughing (в тази, и други теми за бебета и парите за тях Laughing )

# 814
  • където мечтите се сбъдват
Има един лаф:"Скъпата стока не е задължително качествена,обаче качествената стока задължително е скъпа"  Simple Smile Wink

# 815
  • В море от любов
...Скъпо не означава качествено  Peace

Ей, това се опитвам и аз да обясня, ама само ме обявяват за безотговорна майка Laughing (в тази, и други теми за бебета и парите за тях Laughing )
Не видях някой да те е обявил за безотговорна майка.
Не виждам и някой да се изхвърля, просто всеки си споделя мнението. Peace
Тези които пък имат възможност, защо да не си купят нещо по-хубаво и по-качествено?
Ако обявя тук колко ми е количката и сигурно ще бъда освидетелствана от някой, т.к. е няколко хил.лв, е какво от това, имала съм , дала съм ги. Направила съм го за детето си, мислейки първо за сигурността и удобството на двама ни.
Това, че сте доволни от марката, за мен специално е едно голямо изключение, но е хубаво когато има и изключения, защото точно те подтвърждават правилото. Дано ме разберете за какво говоря.
Stefanel, определено е така - Качествената стока е задължително скъпа.

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 18:33 от ivaaa

# 816
  • UK
Споделям повечето мнения относно евтините и скъпите неща, човек се разпростира според възможностите и аз винаги гледам от това, което мога да си позволя, да е по-доброто за детето. Количката ми е втора ръка за 60 лв, 3 пъти се чупи, дреме ми, мъжът я заварява и пак е като нова. Столът ми за кола обаче е за 300 лв., и когато го избирах видях, че ако имаше как щях да дам и 600 за да купя обърнат назад. Захранвала съм с пюрета за 3 лв бурканчето и когато не съм могла да си го позволя, не съм купувала Ганчев за 1 лв., а съм готвила домашни, защото съм вярвала, че е по-доброто за него, никога цената не ми е била водеща за важните покупки за детето. Относно стола за кола най-малкият ми проблем е дали избелявал плата или не, избирала съм го по други критерии. Другите - шезлонг, активна гимнастика и т.н. все ми е тая каква марка са и нямам идея колко струват, всичките съм купувала втора ръка.  

# 817
  • София
Всъщност никак не съм на мнение, че вещите трябва да са неимоверно скъпи, има 2 неща в които бих инвестирала възможно най-много според възможностите си - стол за кола - защото  от него може да зависи в един момент здравето и живота на детето ми (в останалото време няма значение какъв е стола, дано и по-малко хора им се налага да изпробват реално сигурността на столовете си, но заради хипотетичната вероятност, че може да  стане инцидент, бих инвестирала в тествано и възможно най-сигурно такова) и матрак за леглото, също и обувки държа да са качествени, за всичко друго може да е по-евтино, по-стар модел, втора употреба и т.н. нямам проблем, колкото по-тънко, по-добре, но все пак за техники  предпочитам да не се развалят, дори заради това, че освен на мен да ми служат добре после ще може да се продадат и да върнат част от "вложението" Wink

За количка - вече писах, бутах детето си с по-евтини колички, смених 4, бих бутала второто с 1 среден клас цена, която да покрива вс ми изисквания, понеже не обичам да подменям по сто пъти...

Това  - днес няма да излизам защото количката ни не върви в снега, повече ми прилича на - днес няма а излизам, защото ми е студено, мързи ме и т.н., но си измислих хубаво оправдание. Така или иначе наистина има тип колички които могат да имат проблеми с дебела снежна покривка, но не зависи това от цената, а обикновенно от размера и броя гуми Wink Има ги и при евтините и при скъпите модели.

# 818
Всъщност никак не съм на мнение, че вещите трябва да са неимоверно скъпи, има 2 неща в които бих инвестирала възможно най-много според възможностите си - стол за кола - защото  от него може да зависи в един момент здравето и живота на детето ми (в останалото време няма значение какъв е стола, дано и по-малко хора им се налага да изпробват реално сигурността на столовете си, но заради хипотетичната вероятност, че може да  стане инцидент, бих инвестирала в тествано и възможно най-сигурно такова) и матрак за леглото, също и обувки държа да са качествени, за всичко друго може да е по-евтино, по-стар модел, втора употреба и т.н. нямам проблем, колкото по-тънко, по-добре, но все пак за техники  предпочитам да не се развалят, дори заради това, че освен на мен да ми служат добре после ще може да се продадат и да върнат част от "вложението" Wink

Абсолютно подкрепям!  newsm10

# 819
здравейте момичета,
мисля, че в тази тема една мама беше похвалила сгъваема ваничка , даже снимка беше качила... ако можете да ми помогнете да я намеря или да ми кажете ако знаете откъде да си купя такава, че сме ограничени откъм пространство.
опитах се да я намеря но ми е страшно бавен интернета и трудно зарежда страниците Sad

# 820
# 821
Благодаря ти Botten Mary, аз се опитах да потърся в нета и попаднах на тези ваиранти, но ми се струват неудобни. Останала съм с впечатление, че ваничката, която похвали жената приличаше повече на анатомичните ванички и се сгъваше по различен начин....може и да се заблуждавам, а и не си спомням къде го гледах това мнение... толкова много изчетох напоследък, че съвсем се оплетох Simple Smile

# 822
  • София
Точно тази беше ваничката(като първите няколко показани), с такава подложка http://papagal.net/index.php?route=product/product&path=167& … mp;product_id=923 заради, която ти е заприличала, вероятно на анатомична.

# 823
Ваничка за къпане

Хипер удобно, сгъваема с дупка със запушалка за по- лесно празнене. Ползвам и тази подложка, която е на снимката, все още се къпем на мивката с тази ваничка. Едно от най- добрите ми попадения е тази ваничка с поставката.  Peace

Ето я!Същата,която и Angel_Dust е показала...Изрових ти поста от 43стр.  Hug

# 824
  • София
Защо не пробваш с утробна ваничка, заема малко място и е удобна за бебето?

http://www.sladurite.com/product/30/wash-pod.html

Общи условия

Активация на акаунт