Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 361
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 825
  • В море от любов
Такава до сега не бях виждала. Има ли достатъчно място вътре да седне бебето, че като гледам доста малка ми се вижда.
Иначе ние бяхме точно с тази сгъваемата и подложката към нея, но вече порастнахме и сме със седалка.

# 826
  • Варна
Добре де, тази "утробна ваничка" не е ли същата като една кофа да речем  Rolling Eyes Айде, сигурно е по-заоблена на дъното, но иначе същата работа, пък струва толкова пари. Не ме бийте, ама ми изглежда голяма тъпотия Embarassed

# 827
За първи път виждам последната ваничка, но и мен нещо не ме грабна. Струва ми се тясна и неудобна.

# 828
Добре де, тази "утробна ваничка" не е ли същата като една кофа да речем  Rolling Eyes Айде, сигурно е по-заоблена на дъното, но иначе същата работа, пък струва толкова пари. Не ме бийте, ама ми изглежда голяма тъпотия Embarassed

И на мен така ми изглежда Rolling EyesХората за пари какво ли няма да измислят  ooooh!

# 829
В началото, когато решавахме каква ваничка да купим, много се чудехме.....дали да е анатомична или не, дали да е на стойка или не. Доста възможности има. В крайна сметка взехме една съвсем обикновена, а отделно една анатомична стойка, която се прикрепва към дъното. Като порасне детето, ваничката се ползва без приставката.
Ако пътувате много, може би сгъваемата е хубаво удобство, че ние където и да отидехме, купувахме голям леген за къпане  Laughing...

# 830
А ние вана не сме ползвали изобщо...

# 831
  • UK
А как я къпа тогава, ще разкажеш ли?
Аз не мога да разбера тая "кофа" как точно се ползва, не се вижда добре на снимката как застава вътре новороденото бебе, как "седи", без да го придържа никой?

Сега се сетих, че и ваната ни е на Бертони, обикновена, доволна съм, не ми е правила проблеми Simple Smile

# 832
  • София
Нашата ваничка е в комплект към повивалника(под него е на стойката на повивалника)Засега ми е много удобно , т.к на рафтчетата отдолу съм наредила цялата необходима козметика , памперси ..и тн. Заема доста място обаче -колкото един дървен повивалник, поне не се чудя къде да сложа после ваничката

# 833
  • София
Е, какво му е толкова чудно как се къпе без вана, облива се с вода, на мивка, на душа, като почне да стои право детето още по лесно, дори и с малко придържане... но в общия случай ваната си е радост за самото дете.
Тази кофа ми е ужасна, dejie - точно си седи новороденото, тя си е тесничка, няма какво да бъде придържано.
Тук имаше теми където споделяха ползващи я, супер било, но аз не бих. Всъщност за тази съм чела предимно , но са на същия принцип http://www.youtube.com/watch?v=AAsd5NdVqJk&list=PLDA9751F154934250

# 834
  • София
И аз не съм виждала ваничката, която е показала Еndira. Преди време мернах тази - http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4679
Даже мисля, че в една от старите теми за нужните и ненужни покупки една от майките я беше похвалила.
На мен лично ми се струва неудобна, както за бебето, така и за този, който го къпе.

Ние купихме най-обикновена вана, със сгъваема стойка, и подложка. Когато синът ми започна да седи стабилно купих столче за вана от една майка от отчетната ни тема. Тя пък го беше купила от продавалника. В последствие го подарих.
Спрях да го използвам когато ми стана трудно да го слагам и вадя от столчето. Като бебе Алекс беше доста пухкаф Simple Smile

# 835
Да се включа и аз Wink
Значи без електрическата помпа на Медела и стерилизатора на Чико не бих оцеляла, честно Peace Толкова много мляко имах, а дребния отначало го мързеше и нямаше сили да суче, че след една кошмарна нощ в болницата на следващият ден ги купихме и си взех там (а ние седяхме повечко по здравословни причини).
От кошарата съм много доволна  Peace а шезлонга ми е спасението дори и сега, като го мъчи коремче или не иска да спи само вибрацията го спасява (нашият се води до 18 кг и до 3г) Peace
Проходилката я взех втора ръка, но имах голям късмет-хем музикална, хем върви гладко, хем за 10 лв Wink
Обаче ако знаех-бих инвестирала в по-скъпа, но по-лека и проходима количка, защото моята и 5см сняг я спираха,много е здрава, но тежка...иначе беше 3 в 1- със столче за кола, което още ни става и е удобно  Peace
Ваничка бих взела сгъваема http://www.silvex1.com/product/245/sgavaema-vana-flexi-bath.html, че с нашите странствания ми писна да я мъкнем, а заема много място.
И музикална въртележка на батерии, че ми беше омръзнало да навивам нашата  Grinning
Активна гимнастика и кенгуру ни бяха подарени, но не съм ги ползвала-нулев интерес, а в кенгуруто не искаше да стои.
Сега вместо столче за вана използвам панер за пране на дупки от Лидл  в душ кабината и много му е кеф, а струва само 6лв http://galeya.bg/%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB/%D0% … -%D1%81%D0%BC/957Peace
За някои неща си струва да дадеш повече, но тази измислена вана като саксия или столче за вана-няма смисъл според мен де Wink

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 10:35 от Gubzerka

# 836
 Rolling Eyes Whistling това вече ме изуми. Прилича на кофите, които раздават безплатно в едни магазини, при покупка на портокали. За някой може и да е удобно, но и аз мисля, че за бебчето е истинско забавление да си рита свободно във водата Peace

п.с ваничката, която е показана от Botten Mary

# 837
А ние вана не сме ползвали изобщо...
И ние.
Първия месец баща им ги къпеше на мивката, после с него във ваната - по-удобна и мека подложка от тати няма  Mr. Green
Нали си спомняте Барбароните  Laughing

# 838
  • UK
Аз също съм го къпала на мивката, но въпреки това пак ми се струва неудобно за по-голямо от 3 м. дете, което се върти навсякъде, няма къде да го подпра, няма как да го придържам удобно с насапунисани ръце и тяло, плъзга се, по-късно започва и да тежи. Ако не е някоя голяма мивка където да мога спокойно да го сложа да седне не виждам едно 9-10 м. бебе как мога да го изкъпя удобно там. Това не си представям, Angel, това ми е чудното. А прав още не смея, не стои на едно място, върти се, играе с играчки под душа, пързаля се въпреки гумираната подложка, ако за секунда го пусна може и да си разбие главата, още го къпя седнал в леген или във ваната, само го изплаквам прав. 

# 839
Под чешмата го къпехме, не се е въртял. На 7-8 месеца, когато започна да стои прав - в голямата вана с душа.

Общи условия

Активация на акаунт