Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 306
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 855
  • София
не знам, ние семейно сме на магни-та, други модели, други не искам изобщо, за бебе мисля, че този ще си е перфектен.

# 856
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Кошарата е със стандартни размери и матракът ще пасне. Виждам, че е на две нива, което значи, че матракът ще ти трябва към 5я месец и ще имаш време да си избереш  Grinning

# 857
Нашето матраче е същото, много съм доволна, струва си парите. Не съм го ползвала с такава кошара, но не вярвам да има проблем.
Предимството на дървените легла според мен е, че имат чекмеджета и все пак са по-стабилни. Но вие си решавате.

# 858
Asta  много добре си решила да купиш нормален матрак, независимо, че кошарата ви ще е сгъваема. Аз също купих матрак на Магнифлекс за сина ми - не е мръднал и му е удобен, винаги си е спал в леглото още от първия ден вкъщи. Имам познати с бюджетни матраци, които сега вече ги сменят, някои не изкараха и 2г. - оплакват се, под теглото на детето матрака се вдлъбва, говорим за деца по 12-13кг.
За сгъваемата кошара съм купила дунапренен сгъваем матрак, за няколко дни става, но не и за постоянно спане.
За къпането няма страшно - като ви изписват бебето е окъпано Simple Smile, не е фатално да пропуснете едно къпане. После вече сама ще разбереш как ти е най-удобно да се къпете, таткото ще ти помага отначало. Нещо, корто ми подариха и ми беше много полезна вещ е дюшек за къпане, държи детето над водата - има и в Джъмбо. То и не наливаш кой знае колко вода в коритото - 3-4 пръста.

# 859
  • София
Другото + качество на дървените легла , е че бебето като потрасне и започне само да се изправя , има къде да се хване и да тренира мускулчетата. аз също бях  решила да вземам сгъваема кошара, но се разубедих

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 22:07 от kanye

# 860
ще вземем и дървено легълце, но сме в процес на търсене на ново жилище и тогава, а в сегашното е страшно тясно и даже не мога още да преценя къде да го сложа така че да е удобно и поради тази причина се спрях на сгъваемо- а то така или иначе после няма да е излишно Simple Smile
ох, благодаря ви за мненията и успокояващите думи момичета:)

# 861
Синът ми си беше в сгъваема кошара с хубав матрак до година и половина (като през повечето време спа при нас) после се преместихме и кошарата и матрака отидоха в мазето, а на него му преотстъпихме нашето легло.
Аста, като си свикнете с кошарата, после няма да искаш да я смениш, според мен е много по-добър вариант от дървените легла. А пък обиколниците за дървените легла са направо опасни. Колкото до стабилност - до сега не съм чувала за преобърната кошара.

Не съм се притеснявала, че ще пръска вода от ваничката, после минавах с мопа и никакви проблеми не сме имали. Беше ми голямо удобство. Пак бих купила анатомична ваничка.

# 862
  • София
Другото + качество на дървените легла , е че бебето като потрасне и започне само да се изправя , има къде да се хване и да тренира мускулчетата. аз също бях  решила да вземам сгъваема кошара, но се разубедих

Вчера бебето се изправи за пръв път само - точно в сгъваемата кошара. Преди това доста пъти опитваше, но се изпускаше и падаше. Ако това се беше случило в дървено легло, досега цялата му глава щеше да е на цицини  Stop

# 863
  • Варна
Роси,
не съм сигурна, защото на дървена кошара ползват самата плоскост за опора - плъзгат ръце по нея и се задържат. Поне така прави моят син. На тази от плат детето може да ползва за опора само горния край, като му се изплъзне от ръцете - пада. Не знам де, може и до дете да си е, просто споделям как е при нас.

# 864
Ние сме с дървено легло. Отделно като започна да се изправя, купихме кошара за игра - тя е по-голяма от тези за спане, квадратна, с твърдо дъно. Оставях го там да си играе, да се изправя, да пада, каквото иска, но ми беше спокойно. Макар че я ползвахме малко - около 4-5 мес., съм доволна...

# 865
  • София
rositul - моето дете спеше в дървена кошара, никога не се е наранявал вътре. Той също се изправи вътре в нея, доста лесно нагоре-нагоре по пръчките(с двете ръчички, за двете пръчки и нагоре по малко, п малко, реално много здрав захват и няма как да падне като талпа, защото му се е изплъзнало нещо от ръцете, като се умореше се пускаше и падаше на дупе) и то при положение, че буден го оставях вътре колкото само да отида до тоалетна например, т.е. почти не е стоял вътре...така или иначе не намирам, че леглото е място където детето да прекарва будното си време, че да има чак да се и наранява. И също има и момента, че част от дървените кошари, са и малко по-широки от платнените, което дава малко повече място за действие.

# 866
Имахме и от двата типа кошари, но по-удобна ми беше дървената. Не сме имали никакви проблеми или наранявания. Бях й сложила много меки и красиви оградници (май така се казваха).

# 867
Имахме и от двата типа кошари, но по-удобна ми беше дървената. Не сме имали никакви проблеми или наранявания. Бях й сложила много меки и красиви оградници (май така се казваха).
Не съм купувала ни дървена, ни сгъваема. И двамата спяха (малката все още) до мен.
Пропълзяха на 6м. и се изправиха на 7 по мебелите.. Проходиха на 10-11.. без изобщо да е имало нужда да се изправят в кошара  Crazy

# 868
Ние сме със сгъваема кошара. Синът ми беше по-буйно дете и в дървена не го виждам, щеше да си счупи главата. На 8 месеца започна да се изправя в нея. Дъщеря ми е кротичка, също се изправя в кошарата, но не и е любимо занимание, най-обича да е седнала и да играе с играчките. Тя и в дървена щеше да оцелее. Матраци сме купували нови и за двамата, такива, каквито бихме купили и за дървена кошара.

# 869
  • София
Духи, никой не е казвал, че ако детето няма кошара, няма да се изправи и проходи Wink При вас вероятно пълната липса на кошара, каква да е е оказала някакво влияние, но ето, че и моят син, който 99% от времето си беше на пода се изправи именно в кошарата за първи път, не по мебелите... после ест и по тях почна. Иначе и той се изправи на 7 месеца и проходи на 9м, но това не мисля има връзка с  леглата Wink

krasavica  развесели ме Joy моят е див и щастлив, пък оцеля в дървената кошара...дървото не е равно на потрошени деца hahaha

Общи условия

Активация на акаунт